Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Sex vo vyššom veku. Prečo nie? Odhaľte, prečo si ho naplno užívať!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.04.2015 00:00 Sex vo vyššom veku. Prečo nie? Odhaľte, prečo si ho naplno užívať!

Dnes potešíme všetkých skôr narodených, pretože sa zamyslíme viac nad sexom vo vyššom veku. Je normálna vec, keď si ľudia aj napríklad po päťdesiatke (alebo aj vo vyššom veku) doprajú sex a pravidelne. Prečo by aj nie. Viete prečo si užívať sex vo vyššom veku pravidelne a naplno? Čítajte ďalej, dozviete sa viac.

Sex vo vyššom veku. Prečo nie?

Sex patrí k životu a na veku nezáleží. Jediné, čo bude platiť, že si nebudete môcť dovoliť všetky erotické polohy ako za svojich mladých čias. Ale čo na tom vadí. Všetko si prispôsobíte svojej kondícii a možnostiam. Predsa prospievate ním svojmu zdraviu, ktoré je vo vyššom veku viac ohrozované a to je to najdôležitejšie. Budete sa cítiť lepšie a zdravšie, a ešte čosi navyše.

Pri sexe vo vyššom veku platí, že si ho obaja môžete dopriať naplno, keďže už nehrozí nečakaná možnosť počatia. Nemusíte sa za nič hanbiť, aj vo vyššom veku je sex normálnou ľudskou aktivitou a nemusíte naň zabudnúť. Rovnako je prospešný a potrebný pre vaše zdravie. Ak neviete prečo, pokúsime sa vám to priblížiť.

Lepší výzor, vzhľad ... 

Nie je to iba ďalšia fáma. Častým sexuálnym stykom aj vo vyššom veku si podporujete lepší výzor a vzhľad. Tí, čo si doprajú intímny styk skutočne často aj viackrát v týždni, môžu vyzerať a pôsobiť na svoje okolie aj o niekoľko rokov mladšie.

Tak nie je to dostatočná motivácia na to, aby ste si ho dopriali aj vy? Hormóny robia divy a ak sa k tomu pridá aj ochota pravidelne sa hýbať a mať lepšiu kondíciu, priaznivý výsledok a vplyv na celkové zdravie sa dostaví aj v podobe mladistvejšieho vzhľadu.

Kvalitnejší spánok vďaka látke serotonín

V zásade platí, že pri dostatku sexu človek nemá núdzu o kvalitný spánok. Prečo to takto funguje? Odpoveď je jednoduchá. Pri sexuálnom styku sa z mozgu do tela dostáva látka menom serotonín, ktorý podporuje lepšiu náladu, utešuje a napomáha lepšiemu spánku. Na druhej strane v organizme ubúda množstvo inej látky, ktorou je kortizol spájajúci sa s depresívnymi stavmi a strachom.

Menšia hrozba rakoviny prostaty

Ďalšou výhodou častého sexu vo vyššom veku spočíva v tom, že u mužov, ktorí majú pravidelnú a často sa opakujúcu ejakuláciu, majú oveľa nižšie riziko zrodu zradnej rakoviny prostaty. Dôvodom je časté odstraňovanie karcinogénov z tela spolu s mužským ejakulátom. Je dokázané, že ak sa muž takto „uvoľní“ a „vyprázdni“ minimálne päťkrát za týždeň, nebezpečenstvo rakoviny prostaty sa eliminuje až o 25 percent.

A navyše častý sex posilňuje aj váš penis a zároveň si podporujete kvalitnú erekciu. To stojí už za to, čo poviete milí páni?

Viac radosti a optimizmu

Čo sa týka účinku sexu na emocionálnu pohodu človeka platí, že jedinci praktizujúci sex tri a viackrát v týždni, boli o vyše 30 percent šťastnejší v porovnaní s tými, ktorí sa dlhodobo intímneho styku zdráhali. Okrem toho, ako sme už viackrát aj v našom magazíne zdôrazňovali, pozitívnym zistením okrem už spomínaného je aj to, že pravidelný sex pomáha aj v náročnejších prípadoch úzkosti a depresie. Zistilo sa, že z mužského penisu pri ejakulovaní ženské telo prijíma hormón menom prostaglandín podporujúci úľavu.

Ďalšie pozitíva sexu vo vyššom veku

  • Vzpruženie obranyschopnosti organizmu a imunity;
  • Stuženie svalstva;
  • Podpora chudnutia a zníženie cholesterolu;
  • Lepší vzhľad pokožky a vlasov;
  • Podpora dlhovekosti a mladosti.

Tak čo, ešte stále žijete v ilúzii, že sex vo vyššom veku vám nemá čo ponúknuť? Ak ste v tomto veku, istotne sme vás potešili. Ak ste mladší, tak aspoň viete, že na čo sa môžte tešiť.

Vedzte, že sex vo vyššom veku si budete môcť užívať naplno, pretože vám ponúka možno aj niečo viac, ako doteraz. Rozhodne sa oplatí žiť si svoj život naplno. Veď nikdy neviete, kedy budete mať poslednú svoju chvíľku pre svojho partnera. Využite každú chvíľku naplno už dnes! Váš Zerex!



orgazmus erekcia sex serotonín
Magazín arrow
Magazín arrow