Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Seriál: 1. časť - Ktoré faktory ovplyvňujú intímny život?

29.01.2022 00:00

 

Žijeme v 21. storočí. Jeme “rýchle jedlá”, k informáciam sa vieme dostať pár ťuknutiami prsta na obrazovke smartfónu a spánok sme si zvykli nahrádzať kávou či energy drinkami. 

Čas sa stal najcennejšou komoditou, a v snahe ušetriť ho si častokrát neuvedomujeme, že je to na úkor nielen nášho zdravia, ale aj intímneho života.

Preto sme si pre vás v redakcii Zerex.sk pripravili sériu článkov, v ktorých sa bližšie pozrieme na to, ako dokážu fyzická kondícia, zdravotný stav a stres ovplyvniť libido, či celkový “výkon v posteli”. 

Len ty a ja… a stres

 

Stres. Slovo, ktoré sa za posledné roky stalo stálym, no nevítaným, hosťom v našich životoch. Skúste sa zamyslieť, ako často si denne popod fúzy zamrmlete napríklad frázu: “Lezie mi to celé na nervy…"

Dôležitá je hlava

Problémy v práci, nedostatok spánku či strach zo zlyhania - to všetko dokáže negatívne vplývať na náš súkromný aj intímny život. 

Najmä posledné dva “koronové roky” si na sexuálnom živote u niektorých z nás vybrali veľkú daň. Výrazne totiž narástol počet ľudí, ktorí pociťovali zvýšenú mieru chronického stresu a úzkosti, čo u mnohých napokon spôsobilo aj problémy v spálni.

Prečo? Pretože libido a sexuálna túžba sa tvoria v našom mozgu.

Táto informácia vás možno prekvapí, no z psychologického hľadiska je to práve mozog, ktorý hrá obrovskú úlohu vo vašej schopnosti cítiť vzrušenie. Pri nedostatku spánku a neustáleho vystavovania sa zvýšenej miere stresu, sa u vás dokonca môže prejaviť takzvané “zahmlenie mozgu” alebo “mozgová hmla”. 

Tento fenomén je často opisovaný ako typ kognitívnej dysfunkcie, ktorý sa prejavuje:

 

  1. celkovou duševnou únavou,

  2. slabou koncentráciou a dezorganizáciou,

  3. neschopnosťou byť prítomný v realite,

  4. rozhádzanými myšlienkami,

  5. a problémami s pamäťou.

 

Mozgová hmla tak dokáže nepríjemne vstupovať do všetkých sfér vášho života, od práce až po sexuálne vzťahy.

Pre unavený, “zahmlený” mozog pod stresom, je úloha zrelaxovať telo a priviesť ho na erotické myšlienky je naozaj ťažkým orieškom. O dosiahnutí erekcie či orgazmu ani nehovoriac.

serial 1

Čo sa s telom deje, keď je pod stresom? 

Z biologického hľadiska je stres prirodzená reakcia organizmu na nebezpečenstvo. 

Ak sme vystavení stresujúcim podmienkam, mozog aktivuje rýchlejšie búšenie srdca v snahe odviesť čo najväčšie množstvo okysličenej krvi do svalov, aby dokázali prejsť do režimu “útek alebo obrana”. 

 

Do tela sa vylúčia takzvané stresové hormóny, ako kortizol, ktoré zapríčinia zúženie krvných ciev. Tie začnú odvádzať viac kyslíka do svalov, aby im poskytli silu konať. Mozog však pri tomto úkone zároveň zablokuje aktiváciu ostatných telesných funkcií, akými sú napríklad trávenie či erekcia, ktoré na útek alebo obranu nie sú potrebné.

To znamená, že kortizol vlastne inhibuje testosterón, mužský pohlavný hormón zodpovedný za chuť na sex (libido). Spôsobuje v tele zmenu krvného toku, čím dokáže erekcii jednoducho zabrániť. 

Čo pomôže?

Aj keď sa v danej chvíli tieto nepríjemné situácie zdajú neriešiteľné, opak je pravdou. Pomôcť dokáže zmena v životospráve aj bylinky.

Dostante stres pod kontrolu 

 

Často nás stresujú veci, nad ktorými nemáme priamu kontrolu, alebo ich nedokážeme okamžite vyriešiť. Treba si uvedomiť, že úľava od stresu sa dá dosiahnuť len vtedy, ak dovolíme svojej mysli a telu, aby si oddýchli. 

Niekomu pomôže napríklad dobrá kniha alebo relaxačná hudba. Oplatí sa však vyskúšať aj teplý bublinkový kúpeľ a k tomu jednu kapsulu Zenadenu denne. 

Tento “balzam na podráždené nervy” v sebe spája silu byliniek podporujúcich duševné zdravie a relaxáciu s vitamínmi C a B6, ktoré napomáhajú k dobrej nálade, podporujú správnu psychickú činnosť a činnosť nervovej sústavy. Okrem toho je BIO a vhodný aj pre vegánov. 

Nepodceňujte silu zdravého spánku

 

Dôležitosť spánku netreba podceňovať. Je vedecky dokázané, že ľudské telo potrebuje pre správne fungovanie pravidelný spánkový režim v rozsahu 7 až 9 hodín denne. Počas spánku si mozog “dobíja baterky” a zbavuje sa nahromadených toxínov.

Keď ste nonstop vystavení psychickému napätiu a stresu, vaše zaspávanie aj celková kvalita spánku sa tým radikálne znižuje. Následný nedostatok spánku potom dokáže zapríčiniť napríklad erektilnú dysfunkciu. 

Ak sa v noci dlho prehadzujete a rozbúrené myšlienky vám nedovolia pokojne spať, možno je na čase vyskúšať doplnky výživy na spanie, ktoré obsahujú bylinky ako valeriána lekárska, mučenka pleťová, či medovka lekárska, podporujúce zdravý spánok.

 

serial 1

Vyskúšajte kúru na potenciu a psychickú pohodu

 

Príroda je bohatým zdrojom aktívnych látok, vitamínov a minerálov, ktoré dokážu povzbudiť nielen sexuálnu vitalitu, ale aj duševnú pohodu.

V Zerexe sme sa rozhodli skombinovať tie najúčinnejšie z jej darov v Balíku Pokojného muža.

Toto BIO a vegan friendly trio doplnkov výživy pre mužov poriadne podporí erekciu, a zároveň pomôže navodiť zaslúženú psychickú pohodu. 

V balíku nájdete Zerex Klasik s vysokým obsahom kotvičníka zemného a macy peruánskej, ktoré podporujú sexuálnu túžbu a výdrž, pričom priaznivo vplývajú na normálnu hladinu mužských pohlavných hormónov. Do mixu sme nezabudli pridať ani L-arginín, pretože práve ten pozitívne vplýva na zásobovanie organizmu krvou, pohlavných orgánov nevynímajúc, čím prispieva k pevnej erekcii.

V balíku nájdete aj Magnézium, v najlepšie vstrebateľnej chelátovej väzbe, proti vyčerpaniu a únave. A nechýba v ňom ani spomínaný Zenaden na upokojenie podráždených nervov a navodenie psychickej pohody. 

Vďaka obsahu účinných látok a byliniek si tak zabezpečíte nielen výkon v posteli, ale aj kvalitnejší spánok, dobrú náladu a povzbudenie mysle.

Navyše, len v tomto balíku dostanete Zerex Klasik s 30% zľavou!



Magazín arrow
Magazín arrow