Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Chudnutie

Bromelaín pomôže nielen pri chudnutí: Objavte jeho ďalšie benefity

Autor článku: Jana Petrejová 17.05.2024 13:20 Ananás obsahuje veľké množstvo bromelaínu. Foto: Pexels.com

Ak ste niekedy počuli niečo o bromelaíne, s veľkou pravdepodobnosťou to bolo v súvislosti s ananásom. Toto ovocie totiž obsahuje spomínaný enzým v hojnom zastúpení. Bromelaín má množstvo zdravotných výhod, ktoré sa týkajú predovšetkým trávenia a chudnutia. Ak sa však jeho účinky skombinujú s papaínom, vznikne doslova explózia pozitívneho dopadu dvoch účinných látok na ľudský organizmus.

Bromelaín a jeho vplyv na chudnutie

Bromelaín možno bez výčitiek prirovnať k prostriedku na chudnutie. Tento enzým, ktorý je jedným z najsilnejších tráviacich enzýmov, vplýva na lipolýzu, teda proces, ktorý sa podieľa na rozkladaní tukových buniek na energiu. Preto môže byť vhodným doplnkovým pomocníkom pre tých, ktorí sú na diéte a snažia sa zbaviť prebytočných kilogramov. Bromelaín prispieva k lepšiemu metabolizmu tukov a taktiež eliminuje škodlivé toxické látky z tela. Preto je výborný aj pri detoxikácii, keď si chcete prečistiť organizmus a celkovo posilniť svoje zdravie. Ak zvažujete využiť bromelaín na chudnutie, nešliapnete vedľa. Treba však myslieť na to, že zdravá strava a pravidelný pohyb vás privedú k cieľu. 

Trávenie v pohybe

Rozkladá bielkoviny a podporuje tráviaci proces. Niektorí berú bromelaín na zmiernenie žalúdočnej nevoľnosti a príznakov porúch trávenia. Kvôli jeho vlastnostiam znižujúcim zápal by mohol nájsť uplatnenie ako súčasť doplnkovej terapie na liečbu zápalových porúch čriev. Hoci sú potrebné výskumy na potvrdenie týchto účinkov, je to na dobrej ceste. Štúdia na zvieratách totiž naznačuje, že bromelaín môže znížiť účinky niektorých baktérií, ktoré postihujú črevo, ako sú Escherichia coli a Vibrio cholera. Práve tieto baktérie zapríčiňujú hnačky. 

Preč so zápalmi

Okrem toho, že enzým znižuje zápal v nose pri sinusitíde, poradí si so zápalom aj v iných častiach tela. Vedecké tvrdenia sú odvážne. Príkladom je jeden prehľad štúdií z roku 2016 na bunkových a zvieracích modeloch, ktorý naznačil, že bromelaín môže znížiť určité zlúčeniny spojené so zápalom rakoviny a rastom nádorov. Taktiež môže pomôcť stimulovať zdravý imunitný systém k uvoľneniu zlúčenín bojujúcim proti zápalu.

V papáji sa nachádza látka zvaná papaín, ktorý prospieva tráveniu. Foto: Pexels.com

Prehľad tiež naznačuje, že enzým znižuje transformujúci rastový faktor beta, čo je zlúčenina spojená so zápalom pri reumatoidnej artritíde a osteomyelofibróze.

Ďalšie výhody bromelaínu:

  • Podporuje plodnosť

  • Zmierňuje príznaky močových ciest

  • Pomáha v boji s celulitídou

  • Vhodný pri operačných zákrokoch

  • Hojí rany a zmierňuje bolesť

Čo sa stane, ak sa skombinuje bromelaín a papaín?

Do hry vstupuje papaín, ďalší tráviaci enzým, prirodzene obsiahnutý v papáji. Taktiež patrí medzi proteázy, ktoré štiepia bielkoviny na menšie časti, čo znamená, že pozitívne vplýva na tráviaci proces. Jeho účinky sú rovnaké ako v prípade bromelaínu. Ak sa spojí sila oboch enzýmov, zdvojnásobí sa ich pozitívny vplyv na ľudský organizmus. 

Pomocník s účinnými zložkami

Chcete pocítiť kombináciu enzýmov z ananásu a papáje na vlastnej koži? Zerex Bromelain + Papain je kľúčom k lepšiemu tráveniu i pevnejšiemu zdraviu. Očakávajte naštartovanie metabolizmu, zlepšenie hojenie rán, zmiernené zápaly a posilnený imunitný systém. Ak ste v procese chudnutia a chcete efektívne spaľovať kalórie, túžite po energii alebo si užívať život bez obmedzení a jaziev zo zranení, máte pred sebou účinný prostriedok, ktorý vám pomôže. Zerex Bromelain + Papain sa stane vaším parťákom na ceste za lepšími dňami bez zdravotných problémov. Nebudete už riešiť svoje zdravie, ale príjemnejšie starosti v kruhu svojich najbližších a rodiny. 

Zerex Bromelain + Papain pomáha pri trávení a posilňuje imunitu.



trávenie podpora trávenia problémy s trávením bromelain papaín
Magazín arrow
Magazín arrow