Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Zabudnite na prerušovaný styk. Takto si užijete dlhšie a naplno

09.05.2018 00:00 Zabudnite na prerušovaný styk. Takto si užijete dlhšie a naplno

Mnoho ľudí naň nedá dopustiť, iní sa presvedčili o jeho nespoľahlivosti a v súčasnosti sú hrdými rodičmi. Prečo má toľko sympatizantov na každej strane? Coitus interruptus, teda prerušovaný styk, si často ľudia idealizujú ako záruku pred nežiadúcim otehotnením. Ako je to však v skutočnosti?

Výhody a nevýhody prerušovaného styku

Výhody

Výhodou je, že nie je potrebné nechať si predpisovať antikoncepciu (ktorej cena nemusí byť najnižšia) ani kupovať kondómy. Mnoho mužov sa totiž bráni myšlienke použitia kondómu s argumentmi typu “sex s kondómom je ako lízať med cez sklo”. Okrem toho, že je zadarmo a ku sexu nie je nič ďalšie potrebné, nemá prerušovaný styk ďalšie výhody.

Nevýhody

  1. Odhadnúť správny moment, kedy “skončiť” býva často (najmä u mladých menej skúsených mužov) obtiažne.
  2. Počas súlože je z penisu vylučovaná predejakulačná tekutina, ktorá môže “zabezpečiť” plnohodnotnú zásobu spermií na oplodnenie vajíčka, aj keď obsahuje menej spermií.
  3. Pri prerušení môže dôjsť k tomu, že oddialenie vrcholu muža môže spôsobiť oddialenie a následnú neschopnosť dosiahnuť orgazmus u ženy.

Čo hovoria štatistiky

Pre priaznivcov prerušovaného styku nemáme dobré správy. Viac ako každá štvrtá žena totiž pri uplatňovaní tejto metódy otehotnie, v percentuálnom vyjadrení 27,8%. Toto vysoké percento hovorí o tom, že prerušovaný styk je azda najnespoľahlivejšia metóda ako ochrana pred neželaným tehotenstvom.

Aké sú spoľahlivejšie metódy ako prerušovaný styk?

Plodné a neplodné dni

Načasovanie sexuálnych aktivít je v tomto prípade kľúčové. Ak totiž nemáte pohlavný styk, keď ste vo svojom cykle najplodnejšia, máte malú alebo žiadnu šancu na počatie. Spoľahlivosť tejto metódy je cca. 82%. Na základe štúdie publikovanej v roku 1995 v New England Journal of Medicine žena má šesťdňové "plodné okno", počas ktorého má pravdepodobnosť otehotnieť, ak má nechránený pohlavný styk. Šesť dní začína pred piatimi dňami a končí v deň ovulácie. U žien s priemernými 28-dňovými cyklami a ovuláciou v štrnásty deň je plodné okno od deviateho až štrnásteho dňa.

Spoľahlivosť kondómu

V súčasnosti sa vyrábajú vysoko kvalitné kondómy, ktoré sú veľmi tenké a neoberajú ani jedného z partnerov o potešenie zo sexu. Štatisticky je len veľmi nízka možnosť otehotnenia a kondómy sa tešia 98%-nej úspešnosti. Existuje však aj možnosť skĺznutia, preto je potrebné “dohliadnuť” na to, aby sa to nestalo.

Hormonálna antikoncepcia

Hoci je potrebné častejšia návšteva gynekológa a niektoré ženy sa nezaobídu bez vedľajších účinkov, drží si užívanie hormonálnej antikoncepcie vysokú účinnosť až 99%. Je však dôležité nezabudnúť na užitie tabletky v potrebný čas. Len veľmi málo žien otehotnie práve počas užívania, často práve kvôli zabudnutej tabletke.

Ako si to užiť pekne dlho

Ak je pre vás prerušovaný styk spôsob ako oddialiť vrchol muža, aj v tomto prípade existujú lepšie metódy ako predĺžiť jeho výkon. Na to, aby ste si užili dostatočne dlhý a uspokojivý sex, môžete využiť tabletky na oddialenie vrcholu Zerex Extralong. Zložky obsiahnuté v produkte majú priaznivý vplyv na dĺžku pohlavného styku, kvalitu sexuálneho života, pevnú erekciu a výkon muža v posteli. Obsahuje vysoko koncentrované extrakty z tradičných bylín a dôležitých aminokyselín na prírodnej báze. Zerex tabletka na skúšku 



oddialenie vrcholu prerušovaný styk predĺženie výdrže v posteli
Magazín arrow
Magazín arrow