Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Jedlo

Tipy na ovocie zlepšujúce trávenie

Autor článku: redakcia Zerex.sk 29.09.2014 00:00 trávenie

V tomto článku viac rozoberieme problémy s trávením, pretože každým dňom pribúda čoraz viacej ľudí, ktorí trpia práve zažívacími problémami. Neznesiteľné bolesti brucha, ako aj príliš častá riedka stolica alebo zvýšená plynatosť čriev sú skutočne nepríjemnými spoločníkmi. Je pravdou, že stále máte možnosť siahnuť po nejakom tom lieku práve na tieto problémy. Ale každý dobre vieme, že prírodnou cestou je liečba účinnejšia a zdravšia. Mali by ste aj na tieto problémy myslieť vopred, nielen ak už prídu. V tomto smere vám môže veľmi dobre pomôcť ovocie, vďaka ktorému si veľmi rýchlo zlepšíte svoje trávenie.

Začnite figami...

Ako prvým vynikajúcim ovocím na zažívacie problémy sú figy, ktoré ieto sú bohaté na vlákninu. Rovnako napomáhajú pri nepríjemnej zápche, sú schopné zlepšiť samotnú hladinu cukru v krvi a upravia zvýšený nezdravý cholesterol a zároveň napomáhajú udržiavať vyrovnanú hladinu chuti do jedla. No na druhej strane niektorým ľuďom môžu spôsobovať preháňanie - takzvaný laxatívny vplyv. Pokiaľ budete mať po zjedení fíg častú stolicu, jedzte figy veľmi opatrne a zdržanlivo.

A čo tak papája?  

Ďalším druhom ovocia, ktoré by malo význam konzumovať v tomto prípade, je exotická papája. Každý kus papáje je bohatý na enzým menom papaín (takzvaný proteolytický enzým). Tento sa podieľa na rozkladaní bielkovín v zažívacom trakte a tým podporuje vznik potrebných aminokyselín.

I ananás je plný vlákniny, tráviacich enzýmov ...

Ananás obsahuje veľmi veľa vlákniny, tráviacich enzýmov a má vynikajúce nutričné hodnoty pre ľudský organizmus. Vďaka týmto hodnotám je vynikajúci pri zlepšení samotného trávenia. Práve vláknina je primárnou časťou zlepšujúcou trávenie a zažívacie problémy. Pokiaľ daktoré potraviny s vyšším podielom vlákniny v sebe zahŕňajú jednak rozpustnú i nerozpustnú vlákninu, väčšia časť vlákniny v ananáse sa ľahko rozpúšťa. Výhodou tohto druhu vlákniny je to, že viaže na seba vodu a tým zvoľňuje vstrebávanie. Popri tomto procese tráviaci systém dokáže vstrebať všetky minerály a vitamíny z prijímaných potravín.

Zázračné bobule Acai Berry...

Ak ste už vyskúšali skutočne všetko a naďalej u vás pretrvávajú problémy s nepravidelnou a tuhou stolicou, či hnačkou, skúste zázračné a účinné bobule Acai Berry, ktoré majú výborné nutričné zloženie a účinne napomáhajú aj pri zažívacích problémoch. Zlepšujú a podporujú optimálne fungovanie tráviaceho systému. V našich končinách sú dostupné skôr v podobe kvalitných výživových produktov napríklad naších Zerex.sk. Bobule Acai obsahujú obrovské množstvo antioxidantov vo vhodnom množstve pre ľudské telo. Rakovina vďaka nim nemá šancu, pretože Acai veľmi dobre bojuje proti vzniku rakovinových buniek a voľným radikálom. Bobule majú v sebe veľa nenasýtených mastných kyselín (kyselinu linolovú a kyselinu olejovú). Tieto omega kyseliny sa podieľajú na tvorbe dobrého HDL cholesterolu a súčasne znižujú škodlivý LDL cholesterol. A

Dobrá rada na záver...

Rozpustnú vlákninu konzumujte, ak chcete poraziť nepríjemnú hnačku. Nerozpustnú vlákninu (obsahuje ju predovšetkým ananás) vtedy, ak chcete dostať z tela von všetky zlé látky a ak chcete vyliečiť tuhú a nepravidelnú stolicu, ako aj poruchu črevnej činnosti. Pravidelnou konzumáciou zeleniny a ovocia zabránite nielen zažívacím problémom, tuhej stolici a problémom s črevnom činnosťou, ale aj ďalším zákernejším chorobám, ktoré môžu ohroziť vaše zdravie. Preto hor sa na zdravší spôsob života vďaka ovociu!



trávenie vláknina vitamíny
Magazín arrow
Magazín arrow