Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Rady, ako byť rozumným mužom a rozumnou ženou

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.06.2014 00:00

Nebojte sa byť rozumným mužom a rozumnou ženou...

Zvyčajne ako muž nechápete, ako vaše nečakané odvrátenie a opakované pritiahnutie vplýva na vašu partnerku. Novonadobudnuté vedomosti vám však napomôžu porozumieť významu sústredeného a koncentrovaného načúvania, pokým rozpráva žena. Ako správny a rozumný muž by ste mali rozumieť a brať do úvahy ženskú potrebu uistenia – skutočný prejav záujmu. Ak ste rozumný muž a nemáte potrebu odvrátiť sa, nájdite si čas a začnite rozhovor tým, že sa partnerky budete vypytovať na jej osobné pocity.

Postupom času si zvyknete aj ako muž na svoje pravidelné cykly a zakaždým partnerku uistite v tom, že aj keď sa odvrátite, s istotou sa vrátite naspäť k nej.

Môžete povedať napríklad toto: „Musím byť istý čas osamote. Následne si urobíme voľno – iba my dvaja.“ Pokiaľ sa začnete odvracať, kým žena dačo hovorí, postačuje načas povedať: „Potrebujem o tom chvíľu premýšľať, neskôr sa môžeme porozprávať.“

Ak ste po prinavrátení schopný zhovárať sa, žena sa vás môže spýtať na to, z akého dôvodu ste vlastne odišiel. Buďte na to pripravení. Pokiaľ to s istotou neviete, čo je bežným zvykom, môžete odpovedať: „Neviem. Iba som chcel byť chvíľku osamote. No pokračujme v tejto chvíli v našom dialógu.

Takto ako muž zreteľnejšie pochopíte, že žena vyžaduje, aby ste ju počúval a sám potrebujete počúvať viac, pokiaľ sa neodťahujete. Okrem toho spoznáte aj to, že počúvanie vám napomáha zistiť to, čím chcete samotný rozhovor obohatiť.

Rozumná žena najskôr pri rozhovore nevyžaduje, aby ste hovoril. Chce však, aby ste ju koncentrovane počúval. Pokiaľ žena striktne netrvá na tom, aby ste sa aktívne zapojil do rozhovoru, nebudete pociťovať to, že na vás priveľmi tlačí. Žena sa naučí priamo a otvorene rozprávať o svojich pocitoch bez toho, aby to samé vyžadovala od vás ako svojho partnera. Partnerka dúfa v to, že vy ako partner sa postupom času rovnako otvoríte a budete hovoriť priamo, tak ako ona.

Rozumná žena je charakteristická aj tým, že mužovi neudeľuje tresty, ani ho nenaháňa, či nestíha. Rozumie tomu, že jej osobné vnútorné pocity v ňom dakedy podnecujú potrebu odvrátiť sa, pričom druhýkrát (keď sa vracia) je pozornejším a všímavejším čo sa týka počúvania. Rozumná žena nikdy neprejavuje prehru. Všetko znáša bez odporu a je láskavá, pričom vždy trvá na svojom, pretože si je vedomá toho, čo mnohé ženy ani netušia.

V našom budúcom článku začneme objasňovať novú problematiku, ktorá bude niesť zaujímavý názov „Pripravte sa na to, že ženy sú ako vlny“. Pevne veríme, že vám znova prinesieme nové poznatky o tom, čo ste snáď ešte nevedeli, aby ste sa mohli zlepšiť v rámci vašich vzájomných vzťahov.



Magazín arrow
Magazín arrow