Produkt bol pridaný do košíka
Vysoký cholesterol zvyšuje riziko srdcových ochorení a srdcových infarktov. Môžete zlepšiť hladinu cholesterolu s liekmi, ale prirodzenejšie je - zmeniť životný štýl.
Pre zníženie hladinu cholesterolu, vyskúšajte niekoľko zdravých zmien.
Takzvaný „dobrý“ cholesterol sa nazýva HDL (high-density lipoprotein) a je to lipoproteín s vyššou hustotou. Pre ľudský organizmus je veľmi prospešný, pretože udržiava tepny čisté – tuk, ktorý sa v nich hromadí, odvádza do pečene, kde sa recykluje. Pôsobí tak ako prevencia proti srdcovo-cievnym ochoreniam.
„Zlý“ cholesterol - LDL (low-density lipoprotein) má, naopak, nízku hustotu. Jeho úlohou je distribuovať tuk po tele. Počas tohto procesu sa však LDL cholesterol môže nalepiť na steny tepien a tým zúžiť ich priechodnosť. Následkom môže byť ateroskleróza či trombóza, ktorá môže spôsobiť infarkt, ischemickú chorobu srdca, aterosklerózu, krvácanie do mozgu či mozgovú príhodu.
Fajčenie, permanentný stres a život bez pohybu hrajú vo váš neprospech. Začnite sa venovať športu, pravidelne cvičte, relaxujte v prírode a vyhýbajte sa závislostiam.
Obmedzte konzumáciu mastných a vyprážaných jedál, sladkostí a živočíšnych tukov (tučný syr, plnotučné mlieko, slanina). Zvýšte spotrebu potravín na zníženie hladiny cholesterolu – strukovín, sezónnej zeleniny, orechov a ovocia.
Zelený čaj - podľa Harvardskej univerzity, tento ľahký aromatický čaj môže znížiť LDL cholesterol a triglyceridy, ktoré môžu byť zodpovedné za spojenie čaju so zníženým rizikom úmrtia na srdcové choroby a mozgovú príhodu.
Štúdia na 40 530 japonských dospelých zistila, že účastníci, ktorí vypili viac ako päť šálok zeleného čaju denne, mali o 26% nižšie riziko úmrtia na srdcový infarkt alebo mozgovú príhodu a o 16% nižšie riziko smrti zo všetkých príčin, než ľudia, ktorí pili menej ako šálka zeleného čaju denne.
Vitamín C - prostredníctvom množstva štúdií sa ukázalo, že vitamín C je účinným liekom na zníženie celkového cholesterolu.
Vitamín E - odborníci sa domnievajú, že tento nedostatok vitamínu E prispieva k nárastu výskytu kardiovaskulárnych ochorení. Nájdete ho v pšeničných klíčkoch, kukurici a sóji, orechoch, avokáde, špenáte, listovej zelenine.
Púpava lekárska - znižuje a kontroluje hladinu cholesterolu a zlepšuje pomery cholesterolu zvýšením HDL.
Včelí peľ - Znižuje hladinu LDL cholesterolu a triglyceridov, môže pomôcť predchádzať vzniku krvných zrazenín.
Škorica - znižuje hladiny celkového cholesterolu, LDL cholesterolu a triglyceridov, zatiaľ čo HDL cholesterol zostáva stabilný. Dávka škorice len 120 miligramov denne môže mať tieto účinky.
Starostlivo zvolený pomer uvedených látok zvyšuje hladinu zdraviu prospešného HDL cholesterolu, reguluje krvný tlak a hladinu cukru v krvi, zrýchľuje metabolizmus tukov a zlepšuje obranyschopnosť organizmu. Podporuje normálnu funkciu pečene a produkciu žlče a pôsobí preventívne proti stresu, únave a nervovým ochoreniam. Obsahuje ich výživový doplnok Optichol Balance.