Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Jedlo

Odhaľte skutočnú pravdu, prečo neustále pociťujete hlad

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.11.2014 00:00 hlad

Dnes snáď neexistuje človek, ktorý by povedal, že nemá častý problém s ustavičným hladom. Pritom ste jedli pred chvíľou, no váš žalúdok sa znova ozýva, aby ste ho naplnili. Prečo je tomu tak? Poradíme vám, ako na váš žalúdok, aby ste pochopili a nemali s ním problémy, ak sa vám počas dňa bude pripomínať príliš často.

Žalúdok odpovedá na to, čo mu dávate...

Možno budete prekvapení tým, že by ste sa mali zamerať na váš žalúdok, ale iná cesta tu nie je. Je pravdou to, že žalúdok a celé telo odpovedá na to, čo mu dávate. Pokiaľ siahate často po nezdravých pochúťkach, vedzte, že čím ďalej vaše telo bude žiadať viac nezdravších foriem jedál. Bude problém ho v tom zastaviť, to musíme priznať. No raz musíte s tým skoncovať. Čím skôr sa odhodláte na to, tým lepšie pre vás, i pre celkové vaše zdravie. Vždy začnite postupne, nie príliš naraz a zaručene docielite pozitívne výsledky aj čo sa týka celkovej hmotnosti a jej redukcie.

Čím sa naštartovať?

Ako prvé by ste mali začať piť viac vody a to konkrétne vody s citrónom. Tým, prečo je dobré pre váš organizmus piť vodu s citrónom, sme sa už v našom magazíne zaoberali. Dávať pozor by ste mali na rôzne ochutené vody s citrónom. Tým sa radšej vyhýbajte. Myslite na to, že pokiaľ bude vaše telo dobre hydratované, bude pociťovať menší hlad. Bude viac zasýtené a bude vyžadovať menšie porcie jedál. Niekedy si myslíte, že ste hladní, no pritom ste iba smädní. Dávajte pozor na to a nepleťte si hlad so smädom. Vždy počas dňa popremýšľajte nad tým, koľko ste toho zjedli a koľko málo ste toho vypili. Zmeňte to a zaručene sa vám zlepší aj celkový krívajúci metabolizmus.

S plnším tanierom zdravej stravy k lepšiemu chudnutiu...

Áno, čítate dobre. Naozaj, s plnším tanierom docielite lepšiu efektivitu pri chudnutí. V dnešnej uponáhľanej dobe robíte dve základné chyby. Buď jete málo a telu chýba dostatočná energia alebo jete veľa, ale málo zdravé a výživné potraviny. Z toho dôvodu si vždy naložte na tanier viac jedla. Avšak uprednostnite čerstvé potraviny a to konkrétne veľa zeleniny a ovocia. Zakaždým sa snažte každé jedlo na tanieri obohatiť vyššou dávkou zeleniny alebo ovocia. Obmedzte kupované polotovary a známe „fast foody“, pretože tieto jedlá sú plné nezdravých látok, cukrov a solí a tie spôsobujú rýchle prinavrátenie hladu. Pamätajte si: Vysoký podiel soli v potravinách a pokrmoch vzbudzuje v človeku chuť na sladké. A práve preto, že soľ je skutočne všade, nepripisujeme tomu veľmi veľkú váhu. To isté platí aj pre cukor. Jeho výskyt si neuvedomujeme a pritom je rovnako skoro všade. Stačí sa pozrieť na etiketu kupovaného tovaru, či výrobku a rýchlo pochopíte, aká je skutočná pravda.

Náš tip...

Inšpirujte sa ázijskou kuchyňou. Je zdravá a ľahká, jej pokrmy obsahujú skutočne len to, čo telo má dostať a bohato mu to bude postačovať. Rovnako uprednostňujte vo vašich pokrmoch korenie a štipľavosť. Popritom obmedzujte postupne soľ a cukor vo vašom jedálničku. Neholdujte ani alkoholu. Ak začnete myslieť na jedlo, napite sa poriadne vody. Pokiaľ ste často doma a myslíte na jedlo, skúste začať viac pracovať, aby ste zamestnali viac svoju myseľ a nemuseli skutočne iba tak niečo vždy hryzkať z dlhej chvíle. Skúste to a zaručene dosiahnete to, po čom túžite. Držíme vám palce.



chudnutie voda energia
Magazín arrow
Magazín arrow