Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Niečo nové do postele: vyskúšajte tantrickú masáž

05.09.2014 00:00 tantrická masáž

Tipy, ako zažiť niečo iné vo vašej posteli...

Viete, aká je to tantrická masáž? Ide o najintímnejšiu masáž, akú môžete dopriať svojej polovičke. Aj keď má prvky rozkoševášnivosti, nemusí sa vždy končiť horúcim milostným aktom a vyvrcholením. V čom spočíva základ tantrickej masáži?

Základ tantrickej masáže...

Vychádza z tantrických a taoistických myšlienok o sexuálnej bioenergii, ktorá tvorí významnú zložku čínskej medicíny. Samotné tantrické učenie rozpoznáva sedem primárnych energetických centier, pomenovaných ako čakry. Každé jedno centrum odzrkadľuje úroveň života. Od inštinktov (pudov), až po duchovnú hladinu. Samotná sexuálna energia je jednou z čakier, ktorá sa preslávila predovšetkým kvôli výborným liečebným účinkom. Práve preto, že je prepojená so zvyšnými čakrami v tele, vplýva na ďalšie aktivity v živote. Správne praktizovaná tantrická masáž sa podieľa nie iba na úprave sexuálneho energického toku, ale napomáha aj rastu človeka po osobnostnej stránke. Toto je ďalším veľkým pozitívom tohto druhu masáže.

Tantrická masáž ako terapia...

Napriek tomu, že v západnom svete je tantrická masáž pokladaná skôr za sexuálnu aktivitu (pretože je možné pri nej dosiahnuť vyvrcholenie), na ázijskom kontinente je chápaná ako terapia, čiže účinný liečebný prostriedok. Osvedčila sa pri prekonávaní mnohých problémov a ťažkostí týkajúcich sa sexuálnej stránky.

Sexuálny výkon tvoria dve etapy, jednak fyzická a rovnako aj sexuálna. Fyzickú je možné docieliť pomocou rozličných sexuálnych polôh. Sexuálnu iba ak sa namieri na zážitky, pocity a city. Práve preto by masáž mala byť vykonávaná osobou, ktorej v plnej miere veríte (masér berie na seba plnú moc a kontrolu nad telom toho druhého). Dodržte to, aby telo počas masáže bolo úplne nahé. Nedodržujte normy, postupy, využívajte zmysly.

Riaďte sa jemnými masážnymi pohybmi. Vždy začínajte s masážou od hlavy, následne pokračujte až k pätám. Rovnako nevynechajte pohlavné orgány, chrbát a následne ani brucho. Využiť pritom môžete viaceré pomôcky, ako napríklad vankúš (dajte ho pod hlavu a boky), rôzne horúce oleje, prípadne masážne kamene. Atmosféru si skrášlite vonnými sviečkami, či tlmeným osvetlením. Alebo iným spôsobom, čo ju vám a vašej partnerke spríjemní a zintenzívni, ako aj celkový zážitok. Fantázii sa medze nekladú, tak to skúste.

Dôležité je hlboké dýchanie pri samotnej masáži, pretože iba tak upokojíte a odblokujete všetky emócie. Musíte vedieť, čo má vaša partnerka najradšej a čo jej robí dobre. Naopak aj ona musí vedieť, čo máte vy radi a čo vám robí dobre. Musíte byť jedno telo a jedna duša!

Pozitíva tantrickej masáže...

  • Klesá stres a depresia.
  • Odstraňuje problémy.
  • Znižuje krvný tlak.
  • Posilňuje obranyschopnosť a imunitu tela.
  • Podporuje sexuálny život a chuť na sex.

Pokiaľ sme vás navnadili na tantrickú masáž, je to vynikajúce. Je to na vás, či prekvapíte svoju partnerku pri najbližšej príležitosti práve touto masážou so sexuálnym nádychom a s prvkami terapie. Ak sa budete držať našich základných rád, istotne nič nepokazíte, práve naopak.



predohra vzrušenie orgazmus rozkoš prsia masturbácia
Magazín arrow
Magazín arrow