Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Najúčinnejšia forma magnézia: Chelát sa postará o lepšiu absorpciu v tele, o čo ide?

Autor článku: Jana Petrejová 23.05.2024 08:06 Privítajte nové dni s úsmevom a nekonečnou energiou, ktoré vám dodá magnézium chelát. Foto: Pexels.com

Medzi výrobkami sa čoraz častejšie spomína jedno slovo, ktoré mnohí nepoznajú. “Chelát” je pri tom veľmi dôležitý, obzvlášť pre tých, ktorí sa venujú nejakému športu. Má súvislosť s minerálmi, ako je napr. magnézium, ktorý je veľmi dobre známy pre svoje zdraviu prospešné účinky na ľudský organizmus. Na čo je však dobrý chelát?

Vitamíny a minerálne látky sú veľmi dôležité pre bezproblémový chod organizmu. Zaistia silnejšiu imunitu a celkovo lepší pocit bez zdravotných ťažkostí. O ich dostatočný prísun by mali dbať hlavne športovci alebo tí, ktorí ťažko fyzicky pracujú. Práve potením totiž prichádzajú o tieto cenné látky, stopové prvky a vodu. Ak ich nedopĺňajú, telo im to dá jasne najavo. Hrozia závraty, mdloby, malátnosť, zvýšený pocit únavy, svalové kŕče a vyčerpanie. Budú mať nepríjemný pocit na omdletie. Pravidelné dopĺňanie vitamínov a minerálov tieto nepríjemné pocity odstráni. 

Medzi dôležité minerály patrí bezpochyby magnézium, ktoré prispieva k zníženiu únavy a vyčerpanie. Nielen tým je horčík známy, taktiež podporuje normálnu funkciu svalov a udržuje rovnováhu elektrolytov, o ktoré zvyčajne prichádzame potením. Ide o látky, ktoré majú na starosti metabolické funkcie produkujúce energiu. Ak ťažko pracujete, okrem elektrolytov prichádzate okrem iného o magnézium. 

Čím je magnézium chelát výnimočný?

Pri výbere vitamínov a minerálov je dobré sledovať pomer ceny a kvality. V prvom rade je dôležité, čo si kupujete a či ide skutočne o výživový doplnok s prospešnými látkami bez zbytočného množstva prídavných látok. Kvalitu spoznáte aj podľa chemickej väzby nachádzajúcej sa v účinnej látke výrobku. Ide o chelát, ktorý umožňuje veľmi dobrú absorpciu. Ak si zvolíte určitý výživový doplnok obsahujúci chelátovú väzbu, môžete si byť istí kvalitou, keďže ide o najúčinnejšiu formu. 

Magnézium zatočí s nadmernou únavou. Foto: Pexels.com

Magnézium chelát sa veľmi ľahko vstrebáva do krvného obehu. Telo je schopné ho absorbovať lepšie ako iné formy horčíka ako napr. hydroxid horečnatý. Je tvorený horčíkom a aminokyselinou glycín, ktorá je známa svojou nízkou molekulovou hmotnosťou. Táto vlastnosť umožňuje jej ľahší prenos cez črevné steny. Jednoducho povedané, z chelátového horčíka získate viac ako z klasickej formy magnézia.

Účinky chelátového horčíku

Ak zvolíte magnézium chelát, očakávajte rýchlejšie dostavenie účinkov:

  • Zníženie bolestí hlavy

  • Lepší spánok vďaka uvoľneným svalom

  • Pravidelná činnosť srdca

  • Znížený krvný tlak

  • Stabilizujúcu hladinu cukru v krvi

  • Lepšiu náladu

  • Správnu funkciu nervov

  • Lepšiu pamäť

  • Posilnený imunitný systém

  • Podporuje udržiavanie zdravých zubov a kostí

Silná dvojka v produkte

Chelátový horčík je istota, že sa účinky určite dostavia, čo pocítite na vlastnej koži. Ak chcete pozitívne účinky ešte viac zosilniť, vyberte si magnézium chelát obohatený o vitamín B6 vo výživovom doplnku Zerex Magnézium v chelátovej forme + Vitamín B6. Kombinácia týchto dvoch účinných látok podporí telesnú i duševnú energiu, zabezpečí správne fungovanie nervovej sústavy a psychiky. Pomôže vám skoncovať s únavou a vyčerpaním, ktoré bývajú častými prekážkami v plnohodnotnom trávení chvíľ s tými, ktorých máte najradšej. Život je len jeden, nedovoľte nedostatku energie, aby vám zabránila v prežívaní zážitkov s vašimi najbližšími. 

Zerex Magnézium v chelátovej forme + Vitamín B6 vám pomôže skoncovať s únavou a vyčerpaním.



horčík magnézium chelát bolesť hlavy horčík spánok
Magazín arrow
Magazín arrow