Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Celulitída. Vieme čo si o nej myslia muži

Autor článku: redakcia Zerex.sk 27.08.2018 00:00 Celulitída. Vieme čo si o nej myslia muži

Pomarančová koža. To je azda najčastejšia odpoveď na otázku: “Viete, čo je celulitída?” Kde presne by sa však mala nachádzať, vedela zhruba polovica opýtaných a čo ju spôsobuje, už bol vyšší level pre väčšinu z nich. Čo to vlastne celulitída je a čo si o nej myslia muži? Koluje o nej veľa mýtov, ako napríklad to, že ju spôsobuje nahromadenie toxínov v oblasti stehien a brucha, alebo že ju majú len ženy s kilami navyše. Omyl. Ako to skutočne je, nájdete v tomto článku.

Názor mužov

Odpovede na otázku spomenutú otázku zhrnieme v percentách: • 89 % mužov o nej počulo (a poznajú, čoho sa týka), • 56 % mužov vie, ktoré miesta na tele postihuje (z toho takmer 90% si myslí, že postihuje len ženy s nadváhou), • 11 % mužov o nej nevie vôbec nič.

Nakoľko je dôležité, či vaša partnerka má alebo nemá celulitídu?

  • 69% mužov vníma celulitídu ako nepodstatnú (celkové zdravie na prvom mieste),
  • 16% mužov uviedlo, že celulitídu si u partnerky nikdy nevšimlo, preto nemali dôvod zaoberať sa ňou
  • len 2% mužov uvádza, že ženské telo “postinuté” celulitídou vnímajú negatívne a povzbudzujú partnerku, aby s tým bojovala cvičením.

Hoci to nie sú odpovede na opýtané otázky, uvádzame aj zaujímavé odpovede: “Tým sa zaoberajú len ženy”. “Nikdy som to u partnerky neriešil, nepotrebujem to.” “Partnerka sa o seba stará, strava, cvičenie, vitamíny… Aj keď ona tvrdí, že má celulitídu, ja som si to, priznám sa, nikdy nevšimol.”

Celulitída - takto to vnímajú ženy

Problém, ktorý sa vynorí hlavne vtedy, keď začíname vyťahovať plavky zo šatníka alebo obliekať malé čierne “koktailky”. Otáčame sa pred zrkadlom, obzeráme stehná, stláčame kožu na nich a partnera zasypávame sťažnosťami na svoj výzor. Všimli ste si ten rozdiel? Kým väčšina mužov považuje tento problém za nepodstatný pre život, ženám sa rúca svet. Nič však nie je stratené, na všetko existuje pomoc. Stačí len správne poznať, proti čomu vlastne chcete bojovať.

Reč je o…

Celulitída je stav, s ktorým sa v priebehu života stretne 80 až 90 % žien. Prejavuje sa typickým “hrudkovitým” stavom pokožky najmä v oblasti stehien. Kvôli svojej štruktúre je často nazývaná aj pomarančovou kožou. Môže postihnúť aj mužov, ale ďaleko častejší výskyt zaznamenávame práve v ženskej populácií. Presná príčina celulitídy nie je celkom známa. Pravdepodobne však zohrávajú dôležitú úlohu pri rozvoji celulitídy: 1) hormóny -  estrogén, inzulín, noradrenalín, hormóny štítnej žľazy a prolaktín sú súčasťou procesu tvorby celulitídy. 2) genetické prodispozície 3) nezdravé návyky 4) nedostatok pohybu.  

Pomáhajú prípravky proti celulitíde?

Existuje množstvo voľne predajných prípravkov (gély, krémy aplikovateľné priamo na kožu) účinok je však prevažne dočasný. Dôležité je dodávať telu všetko to, čo potrebuje:

Dostatok pohybu

Cvičenie spolu so stravou môžu pomôcť znížiť výskyt celulitídy. Celulitída je častejšia u ľudí, ktorí majú nadbytočný tuk.

Správnu životosprávu

Ľudia, ktorí jedia príliš veľa tuku, cukrov a soli a príliš málo vlákniny, majú väčšiu pravdepodobnosť, že budú trpieť celulitídou.

Harmonizácia hormónov

Nie je to jednoduchá záležitosť, prevažne v období menopauzy, môže však pomôcť maca peruánska. Podieľa sa totiž na udržaní zdravého hormonálneho systému.

Žiadne fajčenie (!!!)

Práve fajčiari (predovšetkým fajčiarky) sú podľa štatistík častejšími “obeťami” celulitídy.

Prijímať v strave dostatok vitamínov, minerálov a látok potrebných na efektívne spaľovanie tukov

Efektívnymi sú najmä zelený čaj, zelená káva alebo čierne korenie.  TIP pre vás: Výživový doplnok Zerex Enzemax pre ženy priaznivo ovplyvňujúci spaľovanie tukov a cukrov. Hlavná účinná látka - výťažok z garnície prispieva ku kontrole optimálnej telesnej hmotnosti, napomáha regulovať pocit hladu a chuť do jedla. Zelená káva, zelený čaj a čierne korenie (korenie) zrýchľujú spaľovanie tukov.

Mohlo by vás zaujímať aj:



Magazín arrow
Magazín arrow