Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Prečo by ste mali zvýšiť príjem antioxidantov do vášho tela?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 19.07.2014 00:00 antioxidanty

Spoznajte, prečo sú antioxidanty tak dôležité...

Počujeme o nich každý deň, v televízii, rádiu, na internete, všade okolo nás. Aké sú dôležité a prospešné pre naše telo. Ale viete skutočne, čo sú to tie antioxidanty? Prečo sú tak veľmi potrebné a užitočné pre telo? Antioxidanty sa spájajú s obrovským množstvom procesov v našom tele, ktoré potrebujú kyslík. Ale majú skôr ochrannú funkciu, aby tento kyslík nespôsoboval problémy a neškodil telu. Čítajte aj ďalej náš článok a dozviete sa oveľa viac. Antioxidanty môžeme nazvať látkami, ktoré sú spôsobilé v našom tele vyrovnávať a vyvažovať nezdravé a ničivé vplyvy plynúcich oxidačných procesov a dejov. Antioxidantom môže byť výdatná látka ako napríklad minerálna látka, či vitamín. Okrem toho to môže byť enzým, ako napríklad bielkoviny v našom tele. Zohrávajú rozhodujúcu funkciu pri boji s viacerými chronickými chorobami, ako je napríklad choroba srdca, rakovina, Alzhaimer a iné. Pre vás je veľmi nebezpečným javom, ak škodlivé molekuly, respektíve radikály vo vašom tele premôžu množstvo antioxidantov, ktoré fungujú ako neutralizačné a obranné látky bojujúce práve proti týmto škodlivým látkam. Ak ich je vo vašom tele viac ako antioxidantov, ničia a poškodzujú zdravé bunky, aby mohli vytvoriť bunky pre svoj rast a rozvoj vo vašom tele.

Acai berry

Mali by ste vedieť, že prírodné antioxidanty sú dostupné aj pre vás a oveľa viac ako predtým. Nemusíte ich konzumovať iba z čerstvého ovocia, či zeleniny. Máte možnosť prijímať ich ako produkty zdravej medicíny. Veľmi silným antioxidantom je Acai Berry, palmový plod v tvare červeno-čiernej bobule, rastúci v Strednej a Južnej Amerike. Je dokázané, že v žiadnom inom ovocí nie je toľko antioxidantov ako v Acai Berry. Je výborný pri chudnutí, proti starnutiu a na cievy, či srdce.

Brusnice

Taktiež silným antioxidantom sú liečivé „brusnice“, ktoré môžeme bezpochyby zaradiť k najcennejším ovocím v našej krajine. Ide o rastliny, ktoré môžeme nájsť v celej Európe, ako aj na severozápade Ameriky, či v Severnej Ázii. Okrem toho, že sú výborným antioxidantom, obsahujú aj vitamíny A, B, a C. Ich liečivá sila pôsobí účinne v prípade detoxikácie čriev, liečby rakoviny a srdcových chorôb. Dnes máme všetci veľké nešťastie v tom, že množstvo škodlivých a toxických látok do tela dostávame iba obyčajným dýchaním a to predovšetkým kvôli tomu, pretože často dýchame špinavý a škodlivý vzduch. Z toho dôvodu je významné pre každého z vás priučiť sa prirodzenému detoxikačnému procesu vášho tela. Musíte byť vášmu telu oporou, aby nezlyhalo. A to dokážete predovšetkým dostatočným a primeraným príjmom antioxidantov a antioxidančných látok i vo forme produktov zdravej medicíny.



antioxidant brusnice vitamíny
Magazín arrow
Magazín arrow