Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Zdravie a mladosť: Tipy, ako si ich udržať v lepšom stave po dlhšiu dobu.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.01.2015 00:00 zdravie a mladosť

Zdravie a mladosť sú váženými hodnotami u väčšiny z nás. Istotne dobre viete, že plynúce rôčky sa nedajú zastaviť len tak, čo sa následne odzrkadlí na samotnom zdraví a veku. Dnes sa zastavíme pri metódach, ktoré vám môžu pomôcť udržať si svoje telo zdravšie a mladšie po dlhšiu dobu ako doposiaľ. Pôjde o metódy, ktoré si bude môcť dopriať skutočne každý, pretože nehrozí veľké finančné zaťaženie, ani iná ujma a navyše nie sú vôbec náročné. Prečítajte si článok až do konca a dozviete sa oveľa viac, aj to čo máte konkrétne robiť, aby ste dosiahli želateľné výsledky čo najskôr.

Vyššia dávka tuku

     V tomto smere je však potrebné dávať pozor na to, aký tuk prijmete do tela. Máme na mysli zdravé omega-3 mastné kyseliny. Tie nájdete predovšetkým v zdravom rybom mäse, predovšetkým v lososovom, rovnako aj  v semenách, či vlašských orechoch. Tieto kyseliny a tuky pomáhajú zachovať zdravé kosti a navyše zabraňujú aj značným príznakom starnutia. Najmä tak, že eliminujú zápaly, opuchnutia a bolesti v celom tele. Výnimočnosť omega-3 mastných kyselín spočíva v tom, že dokážu prebytočný tuk na najrizikovejších partiách tela premieňať na zdroj sily a energie. Skutočne platí, že omega-3 mastné kyseliny udržia vašu pokožku pleti (tela) žiarivú a zdravú, v konečnom dôsledku aj mladšiu.

Dostatok oddychu a relaxu ... 

     Vypäté stresové stavy nielen v práci zapríčiňujú fyzické zmeny v ľudskom organizme a podporujú rýchlejšie starnutie. To nehovoríme my, dokázali to a potvrdili nedávne odborné štúdie. Podpisujú sa pod to aj dva najrozhodujúcejšie hormóny v tele a to adrenalín a kotizol. Tie zapríčiňujú, že krvný tlak sa zvyšuje a srdce musí vydať zo seba viac aktivity a úderov. Takto sa opakujúce vysoké dávky týchto dvoch hormónov nepriaznivo vplývajú na vaše nielen fyzické, ale i psychické zdravie.

     V tomto smere dokáže veľmi účinne pomôcť jednak relax a odpočinok, napríklad vo forme meditácie. Nebojte sa vyskúšať túto aktivitu, nájdite si pár minút počas dňa a po niekoľkých týždňoch a mesiacoch zaznamenáte pozitívnu zmenu. Ako na to? Sadnite si, zatvorte oči, uvoľnite všetky svaly, krúťte hlavou, krkom a plecami a zároveň aj hlboko dýchajte. Toto je jeden z možných spôsobom relaxu a odpočinku, ktoré vaše telo tak veľmi potrebuje.

Pitie zeleného čaju

Čo tak si dopriať šálku zeleného čaju? Nedávna japonská štúdia zistila, že jedna šálka zeleného čaju udrží ľudský mozog bystrý aj v pokročilejšom veku. Navyše zelený čaj znižuje riziko rastu a vzniku rakovinotvorných buniek v tele. Dokáže zatriasť aj Alzheimerovou chorobou. A to nie je všetko. Zelený čaj má viacero pozitívnych účinkov aj na ďalšie orgány vo vašom tele. Vyskúšajte ho piť pravidelne a uvidíte, čo to spraví s vaším telom aj čo sa týka starnutia. Zostaňte mladí aj vďaka tomuto okrem iného výnimočnému antioxidantu už oddnes.

Nezabúdajte cvičiť

     Zdravie a mladosť sa úzko spájajú s pravidelnou pohybovou aktivitou, respektíve s cvičením. Prestaňte pasívne prežívať svoj voľný čas a doprajte si pravidelné cvičenie. Navyše schudnete, zlepšíte si kondíciu a pevnosť svalov a rovnako aj náladu vďaka hormónom šťastia. Šťastný človek je aj zdravší a rovnako sa dokáže cítiť lepšie a aj mladšie. Nehovoriac o tom, že dokáže aj rozumnejšie a ostražitejšie myslieť. Tak prečo si nedopriať takéto pozitíva čo možno najčastejšie vo svojom živote?

Sila zázračného "superovocia" ... 

     Ak by vám nepomáhali predchádzajúce tipy, môžete všetko staviť aj na silu superovocia. O akom ovocí to hovoríme? Ide o granátové jablká. Zistilo sa, že práve šťava z týchto jabĺk má zázračné účinky na zdravie. Podporuje zníženie krvného tlaku a cholesterolu (toho nezdravého) v krvi. V neposlednom rade tieto jablká podporujú účinný boj proti vzniku Alzheimerovej choroby a vzniku rakoviny v tele.

     Iným super zázračným ovocím bolo označené ovocie goji. Toto ovocie pochádza až z ďalekého Tibetu. Obsahuje až 500 krát viac vitamínu C v porovnaní s iným druhom ovocia. Rovnako má viac železa ako špenát, tiež ďalšie látky ako vápnik, zinok, selén a tiež vitamíny B1, B2, B6 a aj vitamín E. Chuťou toto ovocie pripomína brusnice. Goji podporuje aj vstrebávanie ľudského rastového hormónu.

     Čo dodať na záver nášho výkladu? Zdravie a mladosť si môžete udržať aj vy a nemusí to byť až také náročné, ani po niekoľkých rokoch, ako si mnohí myslia. Skúste to a uvidíte, že sa to dá aj vďaka vyššie uvedeným našim tipom. Ak niečo neskúsite, nebudete vedieť, čo môže pomôcť práve vám. Plus ak pridáte aj niektorý z produktov zdravej medicíny, pozitívny výsledok budete mať zaručený.



zdravie krása zelený čaj relax
Magazín arrow
Magazín arrow