Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Vymaňte sa spod bolesti hlavy čo najskôr

Autor článku: redakcia Zerex.sk 21.10.2014 00:00 bolesť hlavy

A je to tu zase. Nenápadné napätie, či nápor v okolí spánkov, postupne silnejúci až do pocitov, že vám ide hlava prasknúť. Ten, kto to zažil, dobre vie, o čom je reč. Prečítajte si tento článok a budete múdrejší v súvislosti s tým, ako poraziť práve nepríjemnú bolesť hlavy.

Dôvody, prečo bolí hlava

Je ich viac, no k tým najbežnejším dôvodom môžeme zaradiť napätie, stresový stav, vyčerpanosť a slabosť, nedostatok spánku, dehydratáciu a hlad, zlý životný štýl, tiež nesprávne držanie tela, atď. . I v tomto smere vyzdvihujeme veľký význam samotnej preventívnej činnosti s cieľom eliminovať všetky aj vyššie uvedené príčiny bolesti hlavy. Skúste dodržať naše nasledovné rady a zaručene predídete nepríjemnej bolesti hlavy. Tak čo, skúsite to?

Správny nádych, správny výdych!

Pokiaľ pracujete dlhšie na jednom mieste, pamätajte na to, že musíte po dlhšej dobe v miestnosti vyvetrať vzduch. Ak tak neučiníte, bolesť hlavy sa ohlási onedlho. Pravidelné vetranie miestnosti napomáha kvalitnejšej pozornosti a koncentrovanosti. Ak máte sedavé zamestnanie, jednoducho po pár hodinách si spravte prestávku, najlepšie pri otvorenom okne. Zhlboka sa nadýchnite a vydýchnite. Tento postup opakujte viackrát. Sami uvidíte, ako vám to pomôže. Alebo ešte lepšie bude sa prejsť po čerstvom vzduchu. Pár minút na čerstvom vzduchu a budete mať lepší pocit a náladu, nehovoriac o samotnom lepšom výkone.

Pite len vodu a nie rôzne nezdravé nápoje!

Najčastejšou príčinou bolesti hlavy je silné dehydrovanie tela. O nutnosti pravidelného optimálneho pitného režimu netreba znova veľmi hovoriť. Platí, že dospelý človek by mal každý deň vypiť približne dva litre tekutín. Najlepšou voľbou je neperlivá obyčajná voda, no odporúča sa svoj pitný režim obohatiť i o iný zdravý nápoj, napríklad čajom bohatým na antioxidanty, či minerálnou vodou bohatou na viaceré minerály a stopové prvky. Na druhej strane obmedzte časté popíjanie alkoholu, ako aj ďalších nezdravých sladených nápojov. A ak k tomu pridáte aj ďalší neduh napríklad v podobe cigariet, či tabaku, bolesť hlavy je viac než istá.

Pohybom a cvikmi k odstráneniu bolesti!

Pamätajte na to, že cvičenie a pohyb sú znova tým, čo vám môže pomôcť aj v prípade bolesti hlavy. Nie nadarmo sa vraví, že pohybom a športom ku zdraviu. Platí to zaručene aj pri bolesti hlavy. Pokiaľ trávite veľa času za počítačom, či pri televízii, premôžte sa a choďte si zacvičiť alebo sa iba jednoducho ponaťahovať. Jednoduché pretiahnutie doma alebo v práci pomôže nielen v prípade bolesti chrbta, ale aj pri nepríjemnej bolesti hlavy.

Náš tip!

Existuje množstvo cvikov, ktoré vám pomôžu okysličiť mozog a rozprúdiť krv. Najzákladnejším pravidlom je, aby ste vždy pamätali na to, ako treba správne sedieť. Vždy seďte s vystretým a vzpriameným chrbtom, kolenami mierne od seba, s chodidlami na podlahe, s uvoľnenými ramenami, ktoré netlačte k ušiam. V neposlednom rade si zatlačte ukazovákom pravej ruky na bradu a pomaličky si ju zatlačte dozadu do vodorovnej polohy. Istotne cvikov na bolesť hlavy, ako aj na ďalšie bolesti je v skutočnosti oveľa viac. Naším cieľom nebolo priblížiť všetky. Ale môžete sa s nimi oboznámiť na internete alebo u svojho lekára alebo osobného trénera. Ak by samotná bolesť neustupovala, mali by ste pristúpiť k jej liečbe, napríklad aj rôznymi účinnými prírodnými produktmi alebo medikamentózne. Všetko sa dá, len musíte chcieť. Želáme vám veľa príjemných dní bez nepríjemných bolestí!



bolesť antioxidant pohyb
Magazín arrow
Magazín arrow