Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Sexuálne polohy na chudnutie: Poďte do toho s nami!

13.12.2018 00:00 Polohy na chudnutie: Poďte do toho s nami!

Počuli ste už o tom, že chudnúť sa dá aj sexom? Navyše, sex je aktivita, ktorú takmer nikto nepovažuje za nudnú alebo extrémne namáhavú. Vybrali sme preto pre vás sexuálne polohy na chudnutie, vďaka ktorým sa môžete zbaviť prebytočných tukov.

Hoci sex sa pravdepodobne nikdy nestane športom, ktorý by bol zaradený do olympijských disciplín, dokážete vďaka nemu formovať svaly a spaľovať kalórie. V súvislosti s chudnutím hovoríme o 150 až 250 kalóriách za jedno “číslo”. Závisí to od zvolenej polohy a od skutočnosti, ktoré svaly sa najviac pri polohe zapájajú.

Prečo zvoliť sex ako dennú telesnú aktivitu?

  1. Zdravý sexuálny život znižuje stres . Mnoho ľudí si vie pod vplyvom stresu “zavariť”, keď sa obracajú na jedlo;
  2. Cítiť sa spokojný a šťastný vo vzťahu, kde nechýba ani zdravá sexuálna aktivita, je jednou z najlepších štartovacích čiar na chudnutie;
  3. Denná polhodinová aktivita je zdravá pre vaše srdce, metabolizmus a celkovú vitalitu obidvoch partnerov . Navyše si tak budujete vzájomnú dôveru a posilňujete vzťah;
  4. Zvyšovanie tepovej frekvencie, zvyšovanie telesnej teploty a posúvanie hraníc vašich schopností sú kľúčové v boji proti telesnému tuku;
  5. Týmto príjemným spôsobom zlepšujete svoju kondíciu, znižujete riziko metabolických ochorení a pomôžete dosiahnuť energetický deficit.

Sexuálne polohy na chudnutie

Postavte sa, prosím (alebo poloha “na stojáka”)

Pri sexe v stoji zapájate viac svalov ako pri iných polohách. Snaha vyvažovať svoje telo a udržať rovnováhu formuje nohy či zadok, a ak jednu nohu partnerka zdvihne, napne sa i vnútorná strana stehien. Nezabúdajte však, že ak chcete naozaj vidieť výsledky, nemali by ste si to nijako uľahčovať. To znamená žiadne opieranie sa o stenu!

Šup na koníka!

Keď žena skočí do sedla a začne poriadne divokú jazdu, môže sa spoľahnúť na to, že jej telo budete trénovať tou najpríjemnejšou formou. Zabrať dostanú najmä stehenné svaly a zadok. Ak polohu trochu obmeníte a namiesto obkročného sedu zvolí žena podrep, krásne sa jej vytvarujú lýtka. Aj keď sa muž pri tomto “sex-cviku” príliš nenamáha, jeho srdcová frekvencia v kľude určite neostane.

Most

Poloha zvaná most vás do formy dostane raz-dva. Ako na to? Partnerka si ľahne na chrbát, ruky položí pozdĺž tela a zdvihne panvu dohora. Partner vsunie svoj penis do ženy v kľaku. Táto poloha môže byť pre muža trochu nepohodlná, avšak vaše stehná budú o pár týždňov ako z kameňa.

Na psíka (doggy štýl)

Klasická poloha, v ktorej muž priráža do svojej partnerky odzadu. Zdalo by sa, že pri tejto polohe nejde o nič a pre ženu to vôbec nie je náročná poloha. Opak je však pravdou. Poloha si vyžaduje udržiavanie rovnováhy oboch zúčastnených.

Zapojené sú všetky ženské kľúčové svaly: stehná aj horná polovica tela. Vo formovaní postavy v tejto polohe je veľmi nápomocný sex na mäkkej posteli, kde je udržanie rovnováhy náročnejšie. Pomôcť môže aj to, keď sa partnerka zaprie rukami o stenu. Môže tak posilňovať aj ramená a ako bonus umožní partnerovi dostať sa k prsiam, čo pri tejto polohe bolo takmer vylúčené.

Misionárska klasika

Klasická misionárska poloha ako jedna z najpoužívanejších polôh vôbec, môže pomôcť pri formovaní zadočku, a to u oboch partnerov súčasne. Žena by sa mala počas sexu zamerať na dvíhanie panvy, čo v konečnom dôsledku ocení aj partner, keďže dokáže hlbšie preniknúť dovnútra. Zároveň však posilní aj svalstvo panvového dna a spodné brucho.

Partner zapája veľa svalov, keď vezmeme do úvahy, že je v podstate v polohe doska alebo “plank”, čo je jedným z najnáročnejších a súčasne najefektívnejších cvikov vôbec. Zapája sa pri ňom veľké množstvo svalov a posilňuje predovšetkým jadro.

Pár slov na záver

Možno ste sa práve zamysleli, ktorou polohou budete vedome formovať svoje telo pri najbližšej príležitosti. Naša rada znie: polohy obmieňajte a zažijete nielen zábavu s partnerom, ale urobíte aj niečo pre svoje telo. Ak máte starosti s tým, či vydržíte dostatočne dlho pri tomto rozvášnenom cvičení, máme pre vás užitočnú pomôcku - Zerex Extralong. Ide o výživový doplnok na prírodnej báze, ktorý pomáha oddialiť ejakuláciu a predĺžiť tak sexuálny styk. Tieto účinky majú na svedomí vysoko koncentrované extrakty z aminokyselín a tradičných bylín, napríklad kotvičníka zemného, všehoja ázijského, macy peruánskej či L-arginínu

Zerex Extralong - predĺžte pohlyvný styk



sexuálne polohy sexuálne polohy na chudnutie
Magazín arrow
Magazín arrow