Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Neviete, ako začať s cvičením? Vyskúšajte pilates | Podcast

Autor článku: redakcia Zerex.sk 08.07.2021 00:00 neviete-ako-zacat-s-cvicenim-vyskusajte-pilates-podcast

Odborníčka vysvetľuje, prečo je pilates vhodný aj pre tých, ktorí nikdy necvičili.

 

Mnohí ho berieme ako “ženské cvičenie”. Ale nemusí to tak byť! Zora Kondé nám vysvetlila, že pilates je vhodný naozaj pre každého, dokonca aj pre tých, čo nikdy predtým neholdovali cvičeniu. Čomu pilates vďačí za svoju popularitu?

Pilates pre každého!

Vďaka širokej variabilite jednotlivých cvikov, od začiatočníckych až po tie pre pokročilých, je pilates vhodný aj pre ľudí, ktorých cvičenie celý život obchádzalo. Ak sa teda neviete rozhodnúť, s čím začať, alebo ste neistí, či to zvládnete, choďte do toho. Pilates bude skvelým (nielen) prvým krokom k vašej lepšej fyzičke!

No stress

Okrem toho, že si pri ňom poriadne precvičíte svaly, o ktorých existencii ste možno doteraz ani netušili, uvoľníte zo seba nahromadený stres. Áno, čítate správne. Pilates sľubuje nielen podporu kondičky a rozvoj vášho nového “fit ja” - vďaka špeciálnym dýchacím technikám sa zbavíte napätia a únavných myšlienok z celého dňa. A to sa tiež počíta, nemyslíte?

Nielen pre ženy

Pamätáte? Aj Rajesh Koothrappali zo seriálu Teória veľkého tresku chodil na pilates. Aj keď - jemu sa skôr smiali, keďže toto cvičenie sa nám spája najmä so ženami. Ale nemusí to tak byť! V tejto epizóde nášho podcastu (Z)dravo sa dozviete aj to, že pilates je vhodný pre každého, aj pre tých, ktorí nikdy necvičili a chceli by začať. 

Hosťkou je Zora Kondé, ktorá je špecialistkou na zdravý životný štýl. Mnoho rokov sa venovala terapiám, masážam a nestarala sa “len o bežných smrteľníkov”, ale aj o slovenské celebrity. Jej rukami prešli napríklad aj slovenskí hokejisti, ktorí nám vybojovali zlato. 

Tu nájdete celý rozhovor. Prajeme vám príjemné počúvanie!

Túto epizódu podcastu (Z)dravo nájdete aj na:



Magazín arrow
Magazín arrow