Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Najlepšie lieky na pamäť a sústredenie: Váš mozog bude ako znovuzrodený

Autor článku: Jana Petrejová 04.07.2024 13:06 Lieky na podporu pamäte sa vám zídu, ak sa potrebujete sústrediť na nejakú učivo alebo úlohu. Foto: Pexels.com

Môže sa to stať komukoľvek. Seniorom, ale i unaveným ľuďom, študentom, workoholikom alebo matkám na materskej dovolenke. Zábudlivosť a nižšia koncentrácia je celkom bežná. Ak si občas neviete spomenúť, kedy ste boli naposledy so známym, s ktorým ste v kontakte po dlhšej dobe, možno by bolo dobré trochu podporiť svoju pamäť. Lieky na pamäť a sústredenie sú jednou z možností, ako to docieliť. Dôležité však je, vybrať si tie správne. 

Žijeme v hektickej dobe, kedy sú zhon a stres na dennom poriadku. Je veľmi ľahké kvôli povinnostiam na niečo zabudnúť. V prvom rade je dôležité upokojiť sa a na chvíľu sa zastaviť. Myseľ a telo idú spolu ruka v ruke, takže je dosť možné, že po upokojení sa vám akoby “rozsvieti” a spomeniete si. Ak sa vám to stáva častejšie, zrejme váš mozog potrebuje účinný “refresh”.

Objavte vnútro účinného lieku

Mozgovú činnosť možno podporiť tabletkami, ktoré pôsobia na pamäť a sústredenie. Mozog posilňujú ho rôzne vitamíny, bylinky, omega-3 mastné kyseliny i extrakt z ginkgo biloby. Účinné výživové doplnky by mali byť na prírodnej báze, aby ste telu dodali niečo, čo mu je vlastné. 

Patria sem aj tieto látky:

  • Vitamíny skupiny B

  • Vitamíny C, E, D 

  • Železo

  • Jód

  • Zinok

  • Selén

  • Vápnik

  • Horčík

Ak zvolíte správny doplnok výživy na podporu mozgovej činnosti, ľahšie sa vám bude učiť. Foto: Pexels.com

Okrem spomínaných vitamínov a minerálnych látok môžu účinné tabletky na pamäť a sústredenie obsahovať bylinky ako ženšen, kurkuma, rhodiola, guarana a spomínané ginkgo. Tieto prírodné zložky možno nájsť v tzv. nootropikách, ktoré opisujú prírodné alebo syntetické doplnky alebo lieky zlepšujúce kognitívne funkcie ako pozornosť, pamäť, bdelosť a výkonnosť mozgu. Často sa prirovnávajú k potrave pre mozog. Inak povedané, telesný orgán sa doslova naje prospešných látok, ktoré ho posilnia. 

Čo si ešte všímať?

Nootropiká sú bezpečné látky v prípade, ak dodržíte dávkovanie, ste zdraví a nie ste alergickí na niektorých zp zložiek nachádzajúcich sa v produkte. Ich účinky sa môžu mierne odlišovať, no ak natrafíte na nasledujúce tvrdenia, ktoré bude deklarovať daný produkt, môžete si byť istí, že máte k dispozícii účinné nootropikum:

  • Zlepšuje pamäť a schopnosť učiť sa

  • Podporuje prirodzené kognitívne schopnosti vrátane pozornosti

  • Prispieva k lepšej funkcii mozgu

  • Nemá žiadne halucinogénne alebo sedatívne účinky, inak povedané, nebudeme sa po jeho užití zrazu cítiť inak

  • Pôsobí ako ochrana mozgu pred toxínmi

Na toto netreba zabudnúť

Môžete mať k dispozícii tabletky na sústredenie, nadopované čistými prírodnými zložkami bez prídavných látok a dochucovadiel, ktoré prospievajú telu a napriek tomu nemusia mať pozitívne účinky na ľudské telo. Záleží aj od vás, aké bude mať konkrétny produkt účinky. Dôležité je dodržiavať presné dávkovanie a popr. informovať sa o danom výrobku u svojho lekára. 

V akej forme?

Produkty na podporu sústredenia a komplexnejšiu stimuláciu centrálneho nervového systému možo dostať nielen vo forme tabliet, ale aj v tinktúrach, kapsuliach či práškoch. Zvyčajne sa zameriavajú na zlepšenie učenia, výkonnosti, pamäte a koncentrácie. 

Plné sústredenie na životné okamihy

Ak chcete podporiť svoj mozog a nervový systém a zregenerovať nervové tkanivá, čo sa prejaví v lepšej pamäti i koncentrácii, Zerex Hericium vás dostane do cieľa. Tam, kde bude váš každodenný život plný energie a vitality a sústredenia sa na prítomný okamih a chvíle strávené so svojimi najbližšími. Konečne si ich vychutnáte plnými dúškami. Môžu za to jedlé a liečivé huby hericium, ktorú si mnohí hlavne v tradičnej medicíne v ázijských krajinách zamilovali pre ich potenciálne prospešné účinky na zdravie. Skrývajú v sebe bioaktívne zlúčeniny, ktoré prispievajú k podpore rastu nervových buniek a zlepšujú kognitívne funkcie. Protizápalové a antioxidačné vlastnosti posilňujú imunitu a postarajú sa o bezstarostný čas, ktorý strávite so svojou rodinou. 

Na Zerex Hericium sa môžete spoľahnúť vtedy, ak chcete podporiť svoju pamäť a sústredenie.



pamäť sústredenie koncentrácia zdravie mozog
Magazín arrow
Magazín arrow