Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Má antikoncepcia vplyv na vaše libido? A čo robiť, ak je nízke? Vyskúšajte kotvičník!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 02.05.2017 00:00 Má antikoncepcia vplyv na vaše libido? A čo robiť, ak je nízke? Vyskúšajte kotvičník!

Čoraz viac žien prestáva užívať hormonálnu antikoncepciu a zvažuje iné alternatívy – je to tým, že ovplyvňuje ich libido? Ktoré prírodné prostriedky dokážu pomôcť ženám, aby si lepšie užili sex?

Výhody a nevýhody hormonálnej antikoncepcie

Podľa vedeckých štúdií, ktoré sa uskutočnili v rokoch 1978-2011, zaznamenalo pokles libida cca 15 % žien, ktoré užívali hormonálnu antikoncepciu. Znížená chuť na sex môže byť spôsobená tým, že tento druh liekov blokuje tvorbu testosterónu v tele ženy. To má za následok lepšiu kvalitu pokožky (mnohé ženy užívajú antikoncepciu práve preto, aby sa zbavili akné), menej výrazné ochlpenie, avšak aj pokles libida a sklon k depresívnej nálade. Testosterón totiž funguje u žien rovnako ako u mužov – ovplyvňuje sexuálne funkcie, ale aj celkovú vitalitu.

Ďalším dôvodom môže byť fakt, že žena, ktorá užíva hormonálnu antikoncepciu, nemusí cítiť prirodzené hormonálne výkyvy – nárast libida v období ovulácie, príp. aj tesne pred menštruáciou. Mnohé ženy, ktoré majú skúsenosti s „antikou“, sa sťažujú aj na nedostatočnú lubrikáciu – musia používať lubrikačné gély aj vtedy, keď sú veľmi vzrušené.

Tieto skúsenosti sa však môžu výrazne líšiť – každá žena je iná a na trhu existuje množstvo druhov antikoncepcie. Ak vám nesadnú hormóny, môžete vyskúšať iné tabletky, prípadne hormonálnu antikoncepciu úplne vysadiť a využiť iný spôsob ochrany.

Ak máte pocit, že antikoncepcia tlmí vaše libido, vyskúšajte niektorý životabudič z prírody. Najúčinnejšou bylinkou, ktorá zvyšuje chuť na milovanie a zlepšuje jeho kvalitu, je Kotvičník zemný (Tribulus terrestris). Obsahuje prírodné saponíny, ktoré stabilizujú hormonálny systém, bez vedľajších účinkov (neodporúča sa však pre tehotné a dojčiace ženy).

Kotvičník zemný na nárast libida

Okrem toho, že Kotvičník zemný stimuluje ženské libido a umožňuje dámam prežiť intenzívnejší orgazmus, pomáha aj pri prekonávaní príznakov klimaktéria (napr. citová labilita, návaly tepla, problémy so spánkom...). Toto čarovné afrodiziakum sa výborne hodí na liečbu neplodnosti. Naviac nakopne váš imunitný systém, pomôže zvládnuť únavu a stres a dodá energiu. Získate ho vo forme čaju alebo kapsúl, bez lekárskeho predpisu.



zdravie energia depresia afrodiziakum
Magazín arrow
Magazín arrow