Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Všetko, čo potrebujete vedieť o čarovnom ženšene

Autor článku: redakcia Zerex.sk 06.04.2017 00:00 ženšen

Ženšen pravý vám dodá viac energie ako káva a energetické nápoje – a je mimoriadne zdravý a výživný. Prečo je ženšen populárnou zložkou tradičnej čínskej medicíny? Ženšen pravý, známy aj ako Všehoj ázijský či Panax ginseng, k nám prišiel z východnej Ázie. Jeho účinné látky sú koncentrované predovšetkým v koreni, ktorý sa zbiera až po niekoľkých rokoch (zvyčajne po šiestich). Jeho povzbudivé a ozdravné účinky má na svedomí vysoký obsah vitamínov, antioxidantov, aminokyselín, silíc, polysacharidov a ďalších látok, napríklad vzácnych ginsenoidov.

Čo sa stane s vaším telom, ak začnete pravidelne užívať ženšen?

  1. Budete mať viac energie a chuti do života. Je vhodné, užívať ho predovšetkým v ranných hodinách (nie pred spaním) a vyhýbať sa kombinovaniu ženšenu s kofeínovými nápojmi. Verte tomu, že ranná kávička vám chýbať nebude. Tento životabudič nie je návykový a môžete si ho bez obáv vychutnávať aj dlhodobo.
  2. Sex bude zaujímavejší – posilní vaše libido a zlepší erekciu i celkový sexuálny výkon. Vďaka lepšiemu prekrveniu pohlavných orgánov si posteľné radovánky užijete viac, bez ohľadu na to, či ste žena alebo muž. U mužov naviac zlepšuje kvalitu spermií a tým aj mužskú plodnosť.
  3. Počas chrípkových epidémií budete v bezpečí – ženšen totiž výrazne posilňuje imunitu a pomáha zmierňovať prejavy bakteriálnych aj vírusových chorôb.
  4. Budete viac „v pohode“ – ženšen vám pomôže zvládnuť zvýšený stres doma či na pracovisku, neurózy, úzkosti aj depresie.
  5. Lepšie sa sústredíte a budete menej zabúdať – pravidelné užívanie ženšenu zlepšuje pamäť a posilňuje koncentráciu. Je vhodný pre aktívnych študentov aj seniorov.
  6. Zníži sa vám hladina „zlého“ cholesterolu v krvi – ženšen je ideálnou prevenciou aterosklerózy. Udržiava cievy čisté a zdravé.
  7. Rýchlejšie sa zregenerujete – ak chcete byť rýchlo fit aj po namáhavej fyzickej činnosti (šport, vysokohorská túra, dovolenka „na malte“…) užívajte túto superpotravinu.
  8. Vaše trávenie sa zlepší – ženšen podporuje správnu činnosť čriev a zmierňuje žalúdočnú neurózu.
  9. Lepšie zvládnete sezónu alergií – ginsenosidy, obsiahnuté v tejto rastline, tlmia histamín a zmierňujú prejavy sennej nádchy, astmy a kožnej alergie.

Vyskúšajte napríklad 100% prírodné ženšenové kapsuly, ktoré získate online, bez receptu od lekára. Užívanie ženšenu konzultujte so svojím lekárom v prípade, že máte predpísané lieky proti zrážanlivosti krvi alebo ste diabetik. Ženšen nie je vhodný pre deti ani pre tehotné a dojčiace ženy.



cholesterol relaxácia energia afrodiziakum
Magazín arrow
Magazín arrow