Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Trápi vás bolesť? S prírodnými látkami ju zvládnete lepšie

Autor článku: redakcia Zerex.sk 15.07.2015 00:00 bolesť

Znepokojuje vás častá bolesť? Už nevládzete ďalej? Bylinky a rovnako aj prírodné látky vám vedia napomôcť k tomu, aby ste samotnú bolesť prekonali ľahšie a bez zbytočných vedľajších vplyvov. Navyše lepšie zregenerujete svoje telo. Deň čo deň má obrovské množstvo ľudí na našej planéte problémy s bolesťou, či už nečakanou alebo chronickou. Nevedia si pomôcť, ani s modernými liekmi proti bolesti. Spoznajte spôsob liečby prírodnou cestou a to prírodnými látkami už dnes. Začnite žiť zdravšie a predĺžte si svoj život.

Lieky vplývajú iba na chápanie bolesti, neriešia príčinu ...

     Je dokázané, že lieky proti bolesti vplývajú len na chápanie bolesti, neriešia samotnú príčinu bolesti. Navyše veľká časť liekov má aj mnoho vedľajších vplyvov na náš organizmus, predovšetkým narúšajú trávenie, zväčšujú nebezpečenstvo tvorbu chorôb ciev a srdca, spôsobujú bolesti hlavy, či narúšajú aj dobrú mikroflóru v črevách. Okrem iného väčšina liekov nemá žiadny vplyv na zlepšenie stavu a častokrát ich užívame úplne zbytočne.

Trpí aj imunita

   V zásade platí, že na poranenie a nákazu odpovedá aj naša imunita. Ide o obrannú činnosť organizmu, pomocou ktorej sa usiluje telo odstrániť von nežiaduce látky a mikroorganizmy, súčasne aj zničené bunky a podporiť tak začiatok tvorby fázy liečby. Imunita odpovedá vytváraním zápalu a z toho dôvodu bolesť spájame práve so zápalom. V tomto smere je veľmi dôležité začať proces liečby, pretože samotný problém môže postupom času prerásť až do chronického problému. Imunita každého ľudského organizmu je skúšaná a oslabovaná ustavičným zápasom a k tomu sa pripájajú aj iné choroby.

Pomoc z prírody

     Viaceré prostriedky z prírody dokážu efektívne liečiť bolesť. Výhodou je to, že aj v takých situáciách dokáže pomôcť príroda, kedy klasická liečba liekmi nezaberá. Pravdou síce zostáva, že nástup prírodných prostriedkov je pomalší v porovnaní s medikamentmi, ale práve „lieky“ z prírody nemajú také množstvo nežiaducich (vedľajších) vplyvov. V tejto súvislosti sa môže naskytnúť otázka, po čom siahnuť, aby sme si oživili predtým fungujúcu rovnováhu v našom tele? Radšej sa spoľahnúť na umelé (chemické) látky alebo na prostriedky a pomocníkov z prírody?

Pamätajte si: Bolesť budete môcť začať úspešne riešiť iba vtedy, ak najskôr detoxikujete organizmus, budete pravidelne piť dostatok tekutín, upravíte si stravovanie (predovšetkým jej zloženie) a zároveň budete dbať na jej správne zloženie. Ak splníte tieto úvodné body, vplyvy prírodných prostriedkov, ako aj samotné výsledky liečby, budú oveľa lepšie a ich efekt sa dostaví skôr.

Vsaďte na bylinkové čaje ...

     Prečo práve čaje z byliniek? Odpoveď je jednoduchá. Sú zdravé, prírodné a majú veľa účinných látok, ktoré pomáhajú eliminovať bolesť, zapálenie boľavých a infikovaných miest a navyše sú účinné aj voči zlej nálade, psychike a depresiám, či stresom. Z byliniek môžeme vyzdvihnúť účinky predovšetkým mäty priepornej, šalvie lekárskej, repíka a nechtíka lekárskeho, medovky lekárskej, tiež harmančeka a mnohé ďalšie.

Bromelain, významný enzým z ananásu

     Bromelain poznáme ako veľmi účinný enzým ktorý nadobúdame zo sladučkého ananásu. Podporuje znižovanie množstva prostaglandínov, hormónov v tele podporujúce vznik zápalu. Rôzne štúdie dokázali, že nielen bromelain s papainom, ako aj ďalšie enzýmy majú veľký význam v živote ľudí, ktorých trápi artritída, či prekonali vážny úraz a vyžadujú dlhú liečbu a výborné hojenie väziva, rán, či šliach.

Zelený jačmeň

    Na bolesť je dobré použiť aj mladý zelený jačmeň. Jeho vplyvom sa zlepšuje imunita a obranyschopnosť organizmu, tiež aj jeho regenerácia. Chlorofyl je práve tou látkou v jačmeni, ktorá prečisťuje zapálené a boľavé tkanivá a poranenia. Okrem toho jačmeň obsahuje veľa vitamínov skupiny B, ktoré rovnako zlepšujú stavy pri bolesti. Navyše zelený jačmeň sa odporúča užívať aj v rámci detoxikácie organizmu, prečisťuje pečeň a podporuje lepší psychický stav.

 Aj zázvor prekvapuje

V dnešnej dobe existuje viacero výskumov a štúdií, ktoré zistili priaznivé účinky zázvoru na bolesť. V tomto prípade sa jedná predovšetkým o bolesť spájanú s artritídou. Zázvor ako účinný prírodný prostriedok eliminuje úroveň prostaglandínov v miestach samotného zápalu a celom tele. Spoľahnite sa aj na zázvor a zmiernite si svoju bolesť. Ale čo ešte môže pomôcť pri bolesti, ak náhodou nemáte po ruke vyššie uvedené prírodné prostriedky, respektíve nie sú až také účinné? Skúste siahnuť po vitamíne D.

Doplňte si vitamín D

     Áno, aj vitamín D a jeho dostatočné množstvo v krvi a tele, zmierňuje chronickú bolesť. Už dlhšie je preukázané, že ak budete mať dostatok vitamín D v tele, ten bude priaznivo vplývať nielen na imunitu, ale aj na riziko zlomenín. Je rovnako účinným v boji proti vírusom ako vitamín C. Vitamín D má nespočetné množstvo iných priaznivých účinkov, takže je dobré vsadiť na tento vitamín aj pri pocitoch bolesti, pričom si pomôžete naraz a súčasne pri viacerých ťažkostiach, či problémoch.

     Prežiť život bez bolesti, fyzickej, či psychickej, nebude v dnešnej uponáhľanej dobe vôbec jednoduché. Ale ak ste si prečítali dnešný článok, pevne veríme, že ste dostali nové impulzy, ako predchádzať bolesti, či ju zmierňovať oveľa prijateľnejšou prírodnou cestou. Bojujte s bolesťou aj vy inak a zdravšie ako doposiaľ.

FOTO: Dreamstime.com



imunita zdravie bolesť bromelain papaín
Magazín arrow
Magazín arrow