Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Extra silný antioxidant ukazuje svoju silu: Čo všetko dokáže Zerex BIO Astaxantín?

Autor článku: Jana Petrejová 17.06.2024 13:15 Jedným z benefitov  Zerex BIO Astaxantín je fakt, že znižuje riziko poškodenie pokožky slnečným žiarením. Foto: Pexels.com

Zoznámte sa s astantaxínom, najsilnejším antioxidantom, ktorého sa boja škodlivé molekuly v tele. 

Ťažko opísať, akú silu má príroda. Stačí vyskúšať  účinky ospevovaného astaxantínu, ktoré vás dostanú do kolien. Ide o “produkt” prírody, ktorý potichu drieme v životnom prostredí, po ktorom bude vaše telo i myseľ ako znovuzrodené. Zerex BIO Astaxantín je odpoveďou na to, ako si užívať každodenné radosti bez stresu. 

Jedinečný antioxidant

Po pohodových a pokojných dňoch túži každý. Ak by sa k tomu pridala energia, ešte lepšie! Aspoň by ste boli zaplavení elánom a úsmevom na tvári, ktorými by ste nakazili svojich najbližších. Doprajte si to produktom Zerex BIO Astaxantín s obsahom prírodného karotenoidu zvanom astaxantín. Ide o jeden z najsilnejších antioxidantov, ktorý vyniká jednou unikátnou vlastnosťou. V ľudskom tele sa nikdy z neho nestane prooxidant, inak povedané chemikália, ktorá spúšťa oxidačný stres. Iné antioxidanty sú toho schopné a môžu inhibovať antioxidačné systémy. 

Nepriatelia menom voľné radikály

Astaxantín sa považuje za bojovníka proti voľným radikálom. Ide o skupiny atómov s nepárnym počtom elektrónov, ktoré sú nestabilné a reaktívne. Rýchlo sa dokážu naviazať na ďalšie, a tým berú po jednom elektróne a premieňajú ich na voľné radikály. Predstavujú vedľajší produkt látkovej výmeny. Pôsobením kyslíka sa rozdeľujú molekuly so spojeniami atómov a ich elektróny sa viažu na ostatné. Radikály poškodzujú bunky ľudského organizmu, sú nestabilné a agresívne, keďže doslova vytrhávajú elektróny z ostatných atómov. 

Produkcii voľných radikálov sa nedá úplne zabrániť, keďže je spôsobená kyslíkom, ale dá sa aspoň zmierniť ich vznik a dopad na telo. Astaxantín si s tým hravo poradí a doplní telo o antioxidanty, teda molekuly, ktoré sa párujú s voľnými radikálmi. Odovzdajú jeden svoj elektrón radikálu a zastavia ničivý dopad. Antioxidanty majú schopnosť stability bez toho, že by sa samé premenili na voľný radikál. Možno ich získať zo stravy alebo prostredníctvom doplnkov výživy. Na ich užívanie by mali dbať hlavne tí, ktorí sú vystavení vplyvmi, ktoré zvyšujú produkciu voľných radikálov, kde patrí napr. cigaretový dym, alkohol, znečistenie životného prostredia a pod. 

Astaxantín je silný antioxidant, ktorý prispieva tiež k zdraviu očí. Foto: Pexels.com

Ďalšie účinky astaxantínu

Astaxantín nie je len účinnou zbraňou proti voľným radikálom. Vyniká aj inými benefitmi, z ktorých bude mať ľudské telo osoh. Pozrite sa na účinky astaxantínu:

  • Posilňuje imunitu

  • Má protizápalové účinky

  • Podporuje zdravie mozgu

  • Prispieva k zdraviu očí

  • Chráni pokožku pred poškodením slnečným žiarením

  • Zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky

  • Zlepšuje športový výkon

V porovnaní s inými, antioxidačné účinky astaxantínu sú až 6000-krát silnejšie ako vitamín C, 300-krát silnejšie ako resveratrol a 800-krát silnejšie ako koenzým Q10. Je jasné, že astaxantín by mal byť voľnou číslo jeden, ak chcete dať prednosť životu bez akéhokoľvek stresu, v tomto prípade oxidačnému. 

Ďalší spojenec

Produkt obsahuje astaxantín z rias Haematococcus pluvialis, ktoré boli dopestované a spracované v Českej republike. Ak zvolíte prírodné kapsule Zerex BIO Astaxantín, ochránite seba i svoju rodinu proti nástrahám vonkajšieho prostredia. Napomáha tomu i vitamín E, obsiahnutý v kapsuliach, ktorý pôsobí ako ochranný štít pred oxidačným stresom vyvolaným radikálmi. 

Zerex BIO Astaxantín sa stane vašou stávkou na istotu, ak si chcete posilniť imunitu.



antioxidanty antioxidant volne radikaly imunita zápal
Magazín arrow
Magazín arrow