Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Čo na problematickú pleť funguje najlepšie? Základom je správny krém

Autor článku: Jana Petrejová 12.08.2024 08:05 Denný krém rozjasní vašu pleť a ozdraví ju v priebehu pár minút. Foto: Pexels.com

Čistiť a čistiť. Väčšinou to sa spomína v súvislosti so starostlivosťou o problematickú pleť, ktorá je mastná so sklonom k vzniku vyrážkam a akné. Nepríjemný pocit mastnoty na pokožky sa snažíme zbaviť čistiacimi penami a gélmi, ktoré poskytnú okamžitú úľavu a príjemný pocit sviežosti a čistoty. Avšak, zvyčajne je to len na niekoľko minút. Potom sa o slovo hlási opäť zvýšená produkcia mazu a dostávame sa do začarovaného kolotoča. Mnohí pritom robia jednu chybu. Zabúdajú na hydratačný krém na problematickú pleť.

Ako vyzerá problematická pleť?

Problematická pleť býva veľmi častým stavom pleti, ktorý trápi predovšetkým adolescentov. Bohužiaľ, nevyhýba sa ani dospelým či starším ľuďom, ktorí môžu mať problém dostať ju pod kontrolu. Takáto pleť produkuje nadmerné množstvo mazu, pričom nestíha vylučovať odumreté bunky. Keď sa tieto dve zložky nahromadia vo folikule, môže vzniknúť zátka, resp. čierna bodka alebo biela špička. Na svedomí to majú upchaté folikuly, ktoré vytvárajú pod povrchom kože cysty alebo hrčky. K vzniku vyrážok nedochádza len na tvári, ale aj na ramenách, hrudníku a chrbte, čo sú oblasti tela s tvorbou najväčšieho množstva mazu. 

Hydratácia nadovšetko

Príčinou môže byť genetika, proti ktorej sa ťažko bojuje a taktiež hormóny a baktérie. Preto je dôležitá správna starostlivosť, ktorá zlepší celkový stav pleť. Okrem čistiaceho gélu je nevyhnutné venovať pozornosť výberu správneho hydratačného krému. Mnohí si myslia, že na mastnú pleť sú najlepšie také krémy, ktoré ich zmatnia a vysušia. Omyl! Agresívne vysúšanie jej stav len zhorší. Aj mastná pleť potrebuje dávku hydratácie. Práve jej nedostatok môže byť za večným problémom so vznikom vyrážok. 

Na čo treba dbať pri výbere správneho krému?

Mastná pleť si vyžaduje pleťový krém, ktorý prispieva k regulácii sekrécie a tvorby kožného mazu. Pozor, pleť by však nemal príliš vysušovať ani zmatňovať, mal by jej dodať optimálnu dávku hydratácie. Pri výbere krému dbajte na to, aby jeho konzistencia nebola príliš hutná a bohatá, inak by mohol pleť len zbytočne zaťažiť. Mal by mať ľahkú konzistenciu, ktorá sa rýchlo vstrebáva a byť na báze vody. Stopku má denný krém na problematickú pleť s obsahom olejov, ako je napr. kokosový olej alebo parafín a tiež s bambuckým maslom. 

Sústreďte svoju pozornosť na výber správneho pleťového krému, vaša pokožka sa vám za to poďakuje. Foto: Pexels.com

Výborné sú krémy, ktoré obsahujú nasledujúce zložky:

  • Niacínamid

  • Kyselina salicylová

  • Kyselina hyalurónová

  • AHA a BHA kyseliny

  • Čajovníkový (tea tree) olej

  • Extrakt z hamamelu virgínskeho

  • Zinok

  • Íl a rôzne druhy bahna

  • Extrakt zo zeleného čaju

  • Aloe vera

  • Antioxidanty

Taktiež si všímajte označenie na produktoch “non-comedogenic”. Ak ste natrafili na takýto krém, patrí do nákupného košíku, keďže neupcháva póry. 

Čomu sa ešte vyhýbať v rutine pri mastnej pleti?

  • Produktom na báze alkoholu, keďže môžu pleť nadmerne vysušovať

  • Príliš častému čisteniu pleti, stačí 1-2krát denne. Ak sa vám pleť príliš mastí, použite odmasťujúce papieriky

  • Umývaniu tváre klasickým mydlom

  • Ťažkým a hutným make-upom a korektorom, ktoré upchávajú póry

Doprajte pleti pokročilejšiu starostlivosť

Chcete dať svojej pleti to najlepšie? Okrem čistiaceho gélu, tonizačnej vody a hydratačného krému sa platí siahnuť po produktoch, ktoré hĺbkovo pôsobia na pleť. Je na vás, ktorý typ starostlivosti si vyberiete. 

  • Pleťové masky - výborné sú masky s obsahom kaolínu, možno ich použiť 1krát za týždeň

  • Séra s účinnými ingredienciami, ktoré prečisťujú póry, redukujú mastnotu a pripravia pleť na nanesenie hydratačného krému

  • Lokálne náplaste, ktoré liečia pupienky 

  • Pleťový olej, avšak buďte opatrní pri jeho výbere, mal by byť nekomedogénny

Krásna pleť zvnútra

Rozmaznávajte vašu pleť nielen zvonka! Zaslúži si zvýšenú vašu pozornosť, vďaka ktorej budete na rozdiel od ostatných o krok vpred. Zerex Betakarotén Forte + Vitamín E sa stane vaším spojencom a triumfom v jednom. Sila betakaroténu s antioxidačnými vlastnosťami vitamínu E prezrádzajú, že ide o výnimočný produkt a elixír nielen pre vašu pleť. Zlepšuje textúru pokožky a pomáha bojovať proti vplyvom starnutia. Okre krásne pleti prispieva k posilneniu imunity a poskytuje vášmu organizmu ochranný štít. Užívajte si chvíle so svojimi najbližšími bez obáv o svoje zdravie, so vztýčenou hlavou a sebavedomím, ktoré vyvolá pocit krásnej a čistej pleti. 

Doprajte svojej pleti to najlepšie v produkte Zerex Betakarotén Forte + Vitamín E, ktorý je doslova elixírom nielen pre vašu pokožku.



pleť zdravá pleť hydratačný krém mastná pleť zdravie
Magazín arrow
Magazín arrow