Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Chcete zdravú pleť? Dbajte na životosprávu! Čo do nej patrí a čo nie?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 04.07.2017 00:00 zdravá pleť

Zdravá pleť nie je plodom dobrých génov a náhody – vyžaduje si každodennú starostlivosť. Ak chcete vyzerať aspoň o 5 rokov mladšie, prispôsobte tomu svoj životný štýl! Prezradíme vám, čo prospieva vašej pleti a čo jej, naopak, škodí.

Zdravá pleť v lete v každom ročnom období – aké zásady treba dodržiavať

Hydratujte – zvonku aj zvnútra

Dostatok tekutín a regenerácia pleti spolu priamo súvisia – najmä v lete zvýšte konzumáciu čistej vody, minerálok a ovocných či zeleninových štiav. Odporúčame vám každé ráno pravidelne piť vodu s citrónovou šťavou. Vyplavíte tým toxíny, dodáte vášmu telu potrebnú energiu a vaša pleť bude pružná a žiarivá.

Chráňte sa pred agresívnymi slnečnými lúčmi

Ultrafialové žiarenie vie riadne zaťažiť pokožku – vysušuje ju, môže ju spáliť a za určitých okolností dokonca spôsobiť rakovinu kože. Natierajte sa opaľovacím krémom a hydratačným telovým mliekom po opaľovaní, aj keď nie ste práve pri mori. Nezabúdajte ani na pery, na citlivú pokožku pod očami, zadnú časť krku či prsty na nohách.

Jedzte čo najviac sezónneho ovocia a zeleniny

Rôznofarebné šaláty a pestrá, nízkotučná diéta, plná čerstvého ovocia a zeleniny pomôže vašej pleti, dlhšie si udržať mladistvý vzhľad. Zamerajte sa predovšetkým na potraviny s vysokým obsahom vitamínu C (napr. paprika, jahody, brokolica, špenát…)

Čomu sa treba vyhnúť, ak chcete mať bezproblémovú pleť

Stres

Priveľa stresu môže spôsobiť kožné problémy – od ekzémov, cez zvýšený výskyt akné až po prehĺbenie vrások. Svojej pleti aj svojmu celkovému zdraviu urobíte veľkú službu, ak znížite úroveň stresu v svojom živote – venujte sa viac svojim koníčkom a veciam, ktoré vás napĺňajú radosťou. Začnite sa venovať športu alebo sa naučte meditovať.

Fajčenie cigariet

Fajčenie zužuje cievy a zhoršuje prietok krvi, ktorá zásobuje vašu pleť kyslíkom a živinami. V dôsledku fajčenia tiež pokožka stráca kolagén, ktorý zabezpečuje jej pružnosť a stáva sa náchylnejšou na vrásky. Ak sa zbavíte tohto zlozvyku, vaša pokožka bude vyzerať mladšie a vy sa budete cítiť oveľa lepšie.

Ponocovanie

Unavená pokožka po prebdetej noci je mdlá a ochabnutá. Ak nechcete mať neustále tmavé kruhy pod očami, doprajte si každú noc výdatný 7-9-hodinový odpočinok, po ktorom sa zobudíte doslova „vyspaté do ružova“.

P.S.: Hľadáte viac inšpirácie na tému zdravá pleť? Vyskúšajte tipy hviezd na spomalenie starnutia!

Náš tip: Ak chcete, aby sa pre vás zdravá pleť čo najskôr stala realitou, vyskúšajte doplnok výživy na prírodnej báze Zerex Zinok.



zdravá pleť životospráva
Magazín arrow
Magazín arrow