Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Chcete omladiť? Skúste tieto pomôcky z prírody

Autor článku: redakcia Zerex.sk 04.04.2017 00:00 kustovnica čínska

Ktoré bylinky a superpotraviny dokážu bezbolestne zvrátiť predčasné starnutie? Prečítajte si naše prírodné tipy a tešte sa z dlhej mladosti.

Levanduľa

Upokojujúca levanduľa vám predĺži život nielen vďaka tomu, že šetrí vaše nervy. Esenciálny olej z levandule pomáha telu produkovať antioxidanty, vďaka ktorým sa dokáže lepšie brániť proti chemikáliám a toxínom zo znečisteného životného prostredia. Levanduľa hydratuje suchú pokožku, redukuje vrásky a zosvetľuje tmavé pigmentové škvrny.

Ginko biloba

Ginko stimuluje prekrvenie celého organizmu, vrátane mozgu. Je skvelou prevenciou proti srdcovo-cievnym ochoreniam i Alzheimerovej chorobe. Vďaka Ginku si i vo vyššom veku zachováte dobrú pamäť, zrak aj sluch.

Ženšen

Ženšen vám dodá energiu a chuť žiť – pôsobí povzbudivo ako káva a zároveň je plný minerálov, vitamínov a antioxidantov. Rozhýbe vám krv v žilách, zásobí všetky orgány kyslíkom a zobudí vaše ospalé libido (bez ohľadu na pohlavie). Výživové doplnky s obsahom ženšenu zmierňujú stres a zlepšujú schopnosť sústrediť sa aj pamäť. Sú obzvlášť vhodné pre seniorov.

Kustovnica čínska

Táto sladká superpotravina, známa aj pod menom Goji, obsahuje množstvo vitamínu C, vitamíny B1 a B2, betakarotén, železo, vápnik, selén a dôležité esenciálne aminokyseliny. Kustovnica čínska vo forme koncentrovaného výživového doplnku vám pomôže, dlhšie si zachovať dobrý zrak, silnú imunitu (pôsobí ako antioxidant) a zdravé cievy (znižuje vysoký krvný tlak).

Rozmarín

Táto voňavá bylinka je prospešná predovšetkým pre zrelú pleť – posilňuje jej pružnosť a zlepšuje hydratáciu. Chráni pleť pred zhubným pôsobením voľných radikálov. Rozmarínový extrakt napomáha detoxikácii tela a zdravej činnosti pečene.

Hrozno

Antioxidačné účinky hrozna sa skrývajú v jeho jadierkach – olej, ktorý sa nich produkuje, obsahuje množstvo minerálov, vitamín E a polyfenoly, ktoré pomáhajú pleti, vyzerať mlado a sviežo. Okrem toho zlepšuje obranyschopnosť tela, posilňuje steny ciev a znižuje vysoký krvný tlak.



antioxidant zdravie energia sila
Magazín arrow
Magazín arrow