Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Prečo užívať L-arginín? A ako správne na to?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.03.2017 00:00 l-arginín

L-arginín (hovorovo arginín) je ideálny výživový doplnok pre mužov – vďaka nemu budete mať väčšiu chuť na sex, kvalitnejšie spermie a väčšie svaly. A to bez znepokojivých vedľajších účinkov. L-arginín patrí medzi semi-esenciálne aminokyseliny, ktoré si telo dokáže vyrobiť samo (v obličkách a pečeni) alebo vstrebať z pestrej stravy (napr. z obilnín, vaječného bielka, čokolády, kuracieho mäsa, kaviáru, atď.). Písmeno L znamená, že ide o ľavotočivú formu aminokyseliny.

Ako účinkuje L-arginín?

Táto aminokyselina má množstvo priaznivých účinkov na ľudské telo: 1. Pôsobí ako afrodiziakum. 2. Zlepšuje kvalitu, pohyblivosť a počet spermií (pomáha liečiť mužskú neplodnosť). 3. Pôsobí ako prevencia proti ateroskleróze. 4. Zlepšuje prekrvenie celého tela a tým aj erekciu – pomáha liečiť erektilnú dysfunkciu. 5. Urýchľuje metabolizmus a spaľovanie tukov. 6. Má antioxidačné účinky. 7. Stimuluje obnovu buniek a hojenie rán. 8. Zlepšuje obranyschopnosť organizmu. 9. Podporuje tvorbu leukocytov. 10. Zmierňuje migrénu. 11. Reguluje hladinu cukru v krvi a zlepšuje účinnosť inzulínu u diabetikov (pomáha pri liečbe cukrovky). 12. Znižuje vysoký krvný tlak. 13. Upokojuje, pomáha lepšie zvládať nervozitu a stres. 14. Zvyšuje energiu a vitalitu.

Pre koho je L-arginín vhodný?

L-arginín je vhodný pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú zlepšiť svoju výkonnosť – predovšetkým fyzickú. Športovcom pomôže rýchlejšie nabrať svalovú hmotu, čím môže nahradiť anabolické steroidy, bez vedľajších účinkov. L-arginín je skvelým doplnkov stravy pre ľudí s nadváhou, ktorých cieľom je rýchlo schudnúť.

Aké je odporúčané dávkovanie L-arginínu?

Vhodná denná dávka L-arginínu je 2 000 - 5 000 mg denne. Vyššie dávky konzultujte s vaším lekárom. L-arginín je volne dostupný výživový doplnok, zoženiete ho napríklad vo forme kapsúl na prírodnej báze. Prečítajte si aj: L-arginín na rýchlejšie chudnutie. Ktoré potraviny ho obsahujú?



imunita antioxidant energia afrodiziakum
Magazín arrow
Magazín arrow