Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Nezaradené

Nervozita je zodpovedná za väčšinu chorôb. Ako sa jej môžete zbaviť?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 02.08.2017 00:00 odstránenie nervozity

Ste večne nervózni v práci z toho, ako nestíhate? Ľahko sa vytočíte a nervozita vás prenasleduje aj keď ste doma, s priateľmi či na dovolenke? Robte s tým niečo – čím skôr, tým lepšie. Odstránenie nervozity a schopnosť aktívne relaxovať vám zlepší nielen náladu ale aj zdravie.  

Jednoduché tipy na odstránenie nervozity

  Ak rozmýšľate, ako sa zbaviť stresu z práce, pravdepodobne vám ako prvé napadne, zobrať si dovolenku. Malá pauza môže skutočne pomôcť. Čo však v prípade, že ste sa z dovolenky už vrátili? Ako je vhodné naplánovať si dni, aby sa vám nervozita, depresie a stres na míle vyhli?  

Dovolenkujte priebežne

  Keď je zimná či letná dovolenka v nedohľadne, spríjemnite si akékoľvek ročné obdobie „minidovolenkami“. Predĺžený víkend s rodinou na horách či v kúpeľoch osvieži myseľ aj telo. Aj počas bežného víkendu si môžete dopriať plnohodnotný odpočinok v prírode, opekačku s priateľmi či návštevu neďalekých pamiatok. Návšteva kaviarne s kamarátkou, ktorú ste dlho nevideli, je skvelým spôsobom, ako si oddýchnuť a vytrhnúť sa zo zabehanej rutiny.  

Venujte sa koníčkom, ktoré ste odkladali na neskôr

  Možno ste si pred rokmi hovorili, že by ste sa už konečne mali pustiť do toho maľovania obrazov, vyšívania, pečenia štrúdle, jazdy na koni, behu či hubárčenia. Načo odkladať na neskôr niečo, čo si môžete dopriať hneď? Nové koníčky, ktoré vás budú baviť, sú ideálne na odstránenie nervozity a každodenných nánosov stresu. Urobte konečne hrubú čiaru za odkladaním záľub na neskôr. Do práce sa vrátite plní energie.  

Choďte na uvoľňujúcu masáž

  Ak ste doteraz nevyhľadávali masáže, je najvyšší čas začať. Správne vykonaná masáž od profesionála pomôže vášmu telu, aby sa dokonale uvoľnilo a zrelaxovalo. Zabudnite na starosti a nechajte sa rozmaznávať napríklad na ajurvédskej masáži s voňavými bylinnými olejčekmi.  

Nezabúdajte na vitamíny a minerály

  Odstránenie nervozity je beh na dlhú trať, ktorému je nutné prispôsobiť životný štýl, vrátane stravy. Okrem množstva čerstvého ovocia a zeleniny vám odporúčame obohatiť váš jedálniček aj o doplnky výživy s obsahom horčíka, zinku, vitamínov B6, C a D3.



energia depresia pracovné vyťaženie
Magazín arrow
Magazín arrow