Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Najlepší kolagén na kĺby: Čo si treba pri jeho výbere všímať?

Autor článku: Jana Petrejová 08.05.2024 08:01 Ak vás bolia kĺby, riešením je ich posilnenie pomocou vhodného kolagénu. Foto: Pexels.com

Na rad okrem kvalitnej stravy prichádzajú výživové doplnky, ktoré môžu byť skvelými pomocníkmi. Má to však jeden háčik. Trh je doslova preplnený rôznymi kolagénovými prípravkami. Ako si vybrať ten najlepší kolagén na kĺby? 

Kolagén je bielkovinou nerozpustnou vo vode. Ak ho má ľudské telo dostatok, pokožka je pružná a pevná, šľachy, kĺby a väzy fungujú tak, ako majú a známky starnutia nie sú také viditeľné. 

Typ kolagénu

Hoci sa jeho tvorba dá podporiť zdravou stravou vrátane ovocia a zeleniny, nemusí to stačiť. Obzvlášť vtedy, ak máte dávno po 30-tke. Vtedy sa hlásia o slovo výživové doplnky. Je však dobré vybrať si kolagén podľa toho, či chcete obnoviť stav pokožky, šliach a väzív, tkanív, kĺbov alebo kostí. V prípade kĺbov, na regeneráciu chrupaviek a kostí je ideálny typ II. Ide zároveň o najdôležitejší typ kolagénu pre zdravé kĺby. 

Ako vyzerá čistý kolagén na kĺby? 

Ak ste sa rozhodli pomôcť si výživovým doplnkom, je dôležité všímať si pri jeho výbere pár kľúčových faktorov. V prvom rade sledujte kvalitu daného produktu a jeho pôvod. Dajte prednosť kolagénu od renomovaných výrobcov, ktorí dodržiavajú prísne štandardy kvality. Prírodný kolagén na kĺby z prírodných zdrojov ako sú ryby (rybie plutvy, koža, kosti a šupiny) alebo kosti dobytka (hovädzie alebo bravčové mäso, ktoré sa získava z kože, šliach, chrupaviek a kostí) je najlepšou voľbou. 

Hoci môže mať jemnú rybaciu chuť, neznamená to, že by nebol kvalitný. Oplatí sa taktiež preštudovať si zloženie a dávkovanie na etikete výrobku. Natrafili ste na kolagén s minimálnym množstvom prídavných látok a bez umelých sladidiel a farbív? Čistý kolagén by nemal obsahovať prídavné látky pre zlepšenie chuti a keď ich má, mali by byť prírodné. O to viac je účinnejší a kvalitnejší a možno ho bez výčitiek považovať za najlepší kolagén na kĺby.

Správny kolagén zmierni bolestivosť kĺbov. Foto: Pexels.com

Čo si ešte všímať? 

Absorbovateľnosť kolagénu patrí tiež medzi dôležité fakty, ktoré je dôležité si overiť pred jeho samotnou kúpou. Vhodné sú doplnky s malou molekulovou hmotnosťou, čo znamená, že sú ľahko vstrebávané organizmom. Rozhodnúť môžu aj iné zložky, ktoré by mal obsahovať čistý kolagén na kĺby. Napríklad prítomnosť vitamínu C, zinku alebo horčíku podporuje jeho produkciu v tele. Ak ste našli jedny z týchto zložiek vo výrobku, držíte v rukách ten správny, ktorý patrí do vášho nákupného košíka. 

Pozor na marketingový trik

Vyššia suma nie je zárukou kvality. Predražené kolagénové výrobky sa môžu zdať na prvý pohľad účinné, keďže stoja veľa peňazí, no za ich cenou sa v skutočnosti môže skrývať marketingový ťah. Pokojne sa môže stať, že nájdete produkt, pri ktorom budete musieť hlbšie siahnuť do vrecka, no po lepšej kvalite nebudú ani stopy. 

Zmes účinných látok v jednom produkte

Najlepšou voľbou je kolagénový produkt, za ktorý nezaplatíte desiatky eur, no má kvalitné zloženie. Zerex Kolagén sa môže pochváliť obsahom hydrolyzovaného kolagénu, pochádzajúceho z rýb. V jednej dávke kolagénového nápoja v prášku prijmete až 8000 mg, čo sa považuje za väčšie množstvo. Navyše je zdrojom kyseliny hyalurónovej, riboflavínu, biotínu, zinku,  vitamínu C a extraktu z viniča hroznorodého. 

Ide o účinný koktejl látok, ktoré udržia pokožku pružnú, žiarivú a bez vrások. Aj kĺby a vlasy si z kolagénu vezmú to najlepšie! Koruna krásy získa na elasticite a kĺby budú hydratované a posilnené. Jeho chuť si zamilujete. S príjemnou jahodou príchuťou s prírodnými sladidlami si vychutnáte nápoj a spravíte niečo pre svoje kĺby, ktorých bolesť vás už nebude obmedzovať v naplánovaných aktivitách so svojimi najbližšími. 

Zerex Kolagén sa postará o pevnejšiu pleť, nechty a taktiež ozdraví korunu krásy.



kolagén kĺby bolesť telo výživový doplnok
Magazín arrow
Magazín arrow