Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Možno ju vyvážiť zlatom: Káva Reishi ako kľúč k životu bez stresu

Autor článku: Jana Petrejová 25.06.2024 13:06 Povýšte pitie kávy na ozdravný rituál! Foto: Pexels.com

Povýšte klasické pitie bežnej kávy na vyššiu úroveň! Predstavte si, že by ste po pár dúškoch čierneho moku pocítili príval ešte väčšej energie, než na akú ste boli doteraz zvyknutí. K tomu by ste svojmu telu dopriali oveľa viac, ako príjemné prebudenie. Napríklad posilnenú imunitu, a tým aj obranyschopnosť tela. Nemusí to byť sen. Vďaka unikátnemu spojeniu čistej kávy s biomedicínskym extraktom huby Reishi sa to stáva realitou. 

Huba Reishi (Ganoderma Lucidum), ktorá sa prezýva ako huba mladosti, sa čoraz častejšie stáva súčasťou obľúbenej kávy. Na čierny mok nedajú mnohí dopustiť. So šálkou začínajú nový deň, ak potrebujú nakopnúť telo, niektorí si ju doprajú v práci, keď sa potrebujú sústrediť a koncentrovať na dôležitú úlohu, iní si ju vychutnávajú po celom dni doma vo svojej obývačke ako súčasť relaxu alebo si radi zájdu so svojimi kamarátmi do kaviarne a užívajú si prítomný čas s lahodným nápojom. Ak chcete z nápoja získať viac, káva Reishi sa stane novou verziou nápoja, ktorú si zamilujete

Čím sa vyznačuje?

Ak vám táto huba nič nehovorí, je načase ju spoznať bližšie. Reishi má nezameniteľnú lesklú farbu, ktorá sa postupne mení s jej vekom. V mladosti má špinavo žltú farbu, následne prechádza cez červenohnedú až po gaštanovo hnedú. Preto sa volá Ganoderma lucidum, čo je jej latinský názov, vystihujúci jej lesklý vzhľad. 

Čo obsahuje?

Reishi obsahuje množstvo biologicky aktívnych látok. Za zmienku stoja polysacharidy a taktiež triterpenoidy, látky, ktoré sa bežne nachádzajú v rastlinách a majú veľa jedinečných vlastností. Huby s týmito látkami sa tradične používajú vo fytoterapeutickej praxi rôznych krajín. Príkladom triterpenoidov sú napr. kyselina ganodermová a kyselina lucidenová. 

Taktiež v nej nájdeme antioxidanty, alkaloidy, steroly, mastné kyseliny, vlákninu, enzýmy a mnoho iných cenných látok. Reishi sa môže pochváliť obsahom rôznych minerálnych látok, vrátane železa, mangánu, horčíka, medi, zinku či vzácneho germánia. Podľa odborníkov huba obsahuje až 400 biologicky aktívnych látok. Samozrejmosťou sú vitamíny, ktoré spolu s minerálmi a antioxidantmi tvoria nerozlučnú trojku, ktorá sa prispieva k pevnému ľudskému zdraviu. 

Vychutnajte si šálku lahodnej kávy v kruhu svojich najbližších. Foto: Pexels.com

Účinky huby Reishi

Spoznajte bližšie hubu reishi a jej potenciálne zdraviu prospešné účinky na ľudský organizmus. Vďaka tomu sa káva s Reishi stáva novým spôsobom, ako prospieť svojmu telu.  

Posilňuje imunitný systém

Niektoré štúdie v skúmavkách ukázali, že Reishi môže ovplyvniť gény v bielych krvinkách, ktoré sú kritickými látkami nášho imunitného systému. Aby toho nebolo málo, pridávajú sa aj iné výskumy, podľa ktorých niektoré formy huby Reishi môžu zmeniť dráhy zápalu v bielych krvinkách. Mohli by mať vplyv aj na počet bielych krviniek u pacientov s kolorektálnym karcinómom. Sú však potrebné ďalšie štúdie, ktoré by to potvrdili, v každom prípade, ide o sľubný začiatok, ktorý naznačuje pozitívny vplyv huby na imunitný systém. 

Potenciálne protirakovinové vlastnosti

Podľa niektorých výskumov by Reishi mohla byť prospešná pri rakovine prostaty a hrubého čreva kvôli jej účinkom na zápal a určité signálne dráhy podieľajúce sa na vzniku rakoviny. K podobnému zisteniu sa prikláňa jedna recenzia, ktorá naznačila, že huba by mohla byť prínosom pre ľudí s rakovinou, ak by sa používala spolu s tradičnou liečbou zvýšením aktivity bielych krviniek a zlepšením kvality života.

Môže znížiť únavu a depresiu

Vyzerá to tak, že by huba mohla mať vplyv aj na našu psychiku. Vedci v jednej staršej štúdii zistili, že po 8 týždňoch užívania doplnkov s Reishi nastalo zníženie únavy a nastúpila pohoda u ľudí s neurasténiou, čo je stav spojený so závratmi, bolesťami hlavy a podráždenosťou. Iná štúdia zase prišla na to, že užívanie prášku Reishi znižuje únavu, úzkosť, depresiu a zlepšuje kvalitu života po 4 týždňoch. Išlo však o pacientov s rakovinou prsníka. Zatiaľ čo huba Reishi môže byť prísľubom pre ľudí s určitými zdravotnými stavmi, nie je jasné, či by prospela tým, ktorí sú zdraví.

Zdravie srdca a hladina cukru v krvi

Množstvo štúdií skúmajúcich ľudí so zdravými aj nezdravými hladinami krvného cukru a lipidov zistilo, že huba Reishi môže pomôcť znížiť hladinu cukru v krvi, zvýšiť HDL (dobrý) cholesterol a znížiť triglyceridy. Určité zlúčeniny nachádzajúce sa v hube by mohli znižovať hladinu cukru v krvi, na čo upozornili vedci. 

Žiaden stres, len pokoj a radosť

Ak ste sa rozhodli dať tomu šancu a zistiť, či je káva Reishi naozaj taká výnimočná, Zerex Reishi Káva sa stane vaším každodenným parťákom. Prispieva k pohode a zdraviu, s každým dúškom tejto lahodnej instantnej kávy získate nielen chvíle oddychu, ale aj úľavu od stresu.  Po náročnom dni vás dokonale upokojí a vďaka nej zastanete v čase a budete si vychutnávať len prítomnosť so šálkou kávy. 

Zakaždým, keď sa z nej napijete, svojmu telu dodáte antioxidanty, ktoré prispievajú k ochrane buniek pred poškodením, podporujú zdravie a krásu vašej pokožky a dodajú vám energiu na počkanie. Spoľahnúť sa môžete aj na silnú imunitu a nápoj bez pridaného cukru, konzervantov, umelých dochucovadiel a farbív. Môžete si byť istí, že svojmu telu dávate to najlepšie, čo vám dáva priestor na nerušené trávenie chvíľ s tými, ktorých máte najradšej. 

Doprajte si menej stresu a viac pohody so Zerex Káva Reishi.



káva reishi huba podpora imunity zlepšenie imunity
Magazín arrow
Magazín arrow