Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Máte problémy s močovými cestami? Brusnice vám pomôžu!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.09.2014 00:00 brusnice

Hľadáte niečo zdravé? Žiadny problém. Konzumujte brusnice, malý veľký zázrak v pravom slova zmysle. BrusniceCranberries“ majú červené plody a preslávili sa predovšetkým kvôli priaznivým účinkom na ľudské zdravie. Okrem toho výborne chutia. Prevažne v krajinách Latinskej Ameriky sa využívajú na prípravu nielen brusnicovej omáčky k mäsitým pokrmom, ale aj vynikajúce lahôdky pre maškrtné jazýčky. Inou alternatívou je výroba brusnicového nektáru alebo sa konzumujú ako sušené ovocie s vysokým podielom vitamínov a ďalších výživných látok.

Nie je dôležité, v akej podobe brusnice konzumujete a prijímate do svojho tela...

Na základe vedeckých štúdií nie je rozhodujúce, v akej podobe sa brusnice konzumujú a jedia. Čerstvo odtrhnuté, zamrazené, v sušenej podobe, v podobe štiav, nektárov, omáčok alebo ako produkty zdravej medicíny – všetky podoby brusníc sú bohaté na výživné a zdraviu prospešné látky. Je už len na vás, aká podoba brusníc vám chutí najviac a čo preferujete. Takzvané americké brusnice sa preslávili najmä kvôli svojim vplyvom v prevencii nákazy močových ciest. Práve tieto brusnice obsahujú účinné látky, ktoré zamedzujú usádzaniu baktérií a vírusov na slizniciach. Z toho dôvodu veľmi pomáhajú eliminovať prípadné ťažkosti a problémy.

Brusnice ako primárna ochrana močových ciest...

Základ primárnej ochrany močových ciest človeka tvorí látka menom proantokyanid (PAC), ktorá baktérie Escherichia coli ľahko vyplaví z tela ešte predtým, aby zapríčinila infekciu. Práve túto vlastnosť brusníc potvrdilo i viacero vedeckých výskumov (napríklad štúdia z Weber State University). Na tejto univerzite robili testy s užívaním brusníc na ženách vo veku od 18 do 45 rokov. U tých žien, ktoré každý deň pravidelne konzumovali doplnok stravy s výťažkami brusníc, sa zaznamenalo výrazne znížené nebezpečenstvo ochorenia infekcie močových ciest. Rovnako aj mnohí dnešní urológovia deklarujú, že tablety obsahujúce výťažky brusníc (napríklad brusnicová šťava) pomôžu ženám znížiť ťažkosti s močovými cestami. Ženy budú mať následne menej problémov s infekciami a nebude u nich potrebné liečenie s antibiotikami.

Zázračná sila brusníc – znížia nebezpečenstvo zápalu močových ciest o polovicu...

Čo ešte dokážu liečiť zázračné malé červené bobule menom brusnice? Ako sme už naznačili, prevažne zápal močových ciest u žien. Vyše polovica žien mala minimálne raz v živote zapálené močové cesty. U väčšiny sa toto ochorenie pravidelne vracia a povedzme si na rovinu, nie je to nič príjemné. Jedná sa o veľmi bolestivé ochorenie. Je potrebné takýto zápal hneď liečiť, pretože inak prerastie do chronickej fázy, či až do veľmi náročných ťažkostí s obličkami. Brusnice dokážu znížiť nebezpečenstvo zápalu až o polovicu.

Zázračná sila brusníc – podporujú zdravé srdce a cievy...

Brusnice výborne vplývajú i na ľudské srdce a cievy. Vďaka flavonidom, sú dobrými pomocníkmi pre udržanie si zdravého srdca a pomáhajú zabraňovať tvorbe aterosklerózy, ktorá je primárnym dôvodom všetkých ochorení srdca. Taktiež priaznivo ovplyvňujú samotnú hladinu cholesterolu v krvizamedzujú zmenšovaniu tepien. Brusnice sú priaznivými antioxidantmi a tým podporujú zdravší HDL cholesterol v krvi až o 8 percent. Rovnako sú účinné pri ťažkostiach so žalúdkom. Baktéria Helicobacter pylori škodí žalúdočnej sliznici a zapríčiňuje známe žalúdočné vredy vedúce až k vzniku rakoviny žalúdka. Z toho dôvodu v rámci prevencie je dobré konzumovať „brusnice“ a budete mať zdravší žalúdok. Pokiaľ nemáte možnosť čerstvej podoby brusníc, doprajte vášmu telu brusnice práve v podobe zdravého výživového doplnku. Zažite prelom v rámci účinného a silného antioxidantu, liečby srdca a posilnenia imunity.



brusnice vitamíny bolesť žalúdka imunita antioxidant
Magazín arrow
Magazín arrow