Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Ľahký a účinný detox tela? Musíte to robiť takto ...

Autor článku: redakcia Zerex.sk 19.02.2015 00:00 účinný detox

Z každej strany počúvate, aký je dobrý, prospešný. Reč je o detoxe a detoxikácii organizmu. Trápi vás to, že ste si ešte doposiaľ nedopriali poriadnu očistu svojho tela? Obdobie hodov sa skončilo a začalo pôstne obdobie. Kedy si dopriať ľahký a účinný detox tela, keď nie teraz? Je najvyšší čas očistiť svoje telo od škodlivých látok, pretože o pár týždňov dostane znova poriadne zabrať, jednak počas jarných sviatkov, ako aj v týždňoch a mesiacoch po ich skončení. Je možné očistiť svoje telo a pritom nemusíte dlho hladovať, či držať prísne kúry. Isto vám pomôže aj krátkodobá očista tela, ktorú docielite na základe nasledovných krokov, ktoré by ste mali napĺňať aspoň po dobu dvoch až troch týždňov.

Pohyb, pohyb a pohyb

     Začnime prvým krokom, ktorým má byť zvýšená pohybová aktivita. Pohyb skutočne pomáha, lieči a očisťuje. Ak ste počas roka zanedbávali túto prospešnú aktivitu, je najvyšší čas začať sa jej venovať naplno. Teraz už nemáte na výber, ak chcete skutočné výsledky. Prestaňte sa vyhovárať, že nemáte čas. To ste robili počas uplynulého roka, teraz je čas začať zmenu k lepšiemu. Najťažšie bude začať a následne vydržať.

Pravdou je, že najlepším variantom je razantný tréning spolu so svojím trénerom, ktorý bude nad vami robiť dohľad. Skúste striedať jednotlivé aeróbne aktivity. Ak nemáte takúto možnosť, začnite sa proste hýbať tak, ako môžete. Bude stačiť aj pravidelný beh na vzduch, rýchla chôdza, či plávanie. Robte to, čo vás baví, ale snažte sa to robiť intenzívnejšie ako inokedy s cieľom dostať do seba hormóny šťastia a dobrú náladu. Nadopujte sa silou a energiou do ďalších dní.

Prelom v stravovaní a výžive ...

     Je to už raz tak. Musíte spraviť prelom aj v stravovaní a vo výžive, pretože práve jedlom si dokážete ubližovať najviac. A to vždy počas nejakých sviatkov, či sviatočných dní. Myslite na to už teraz a pokúste sa zmeniť svoje zaužívané stravovacie návyky.

    Zajtrajší deň začnite vypitím pohára vlažnej vody s vytlačeným citrónom. V prípade, že citrón nemôžete alebo vám škodí, vypite šálku zeleného čaju. No na vitamín C nezabudnite inou formou počas dňa, pretože tento vitamín je v rámci detoxikácie organizmu nesmierne dôležitý aj čo sa týka podpory a čistenia pečene, ktorá sa najviac zúčastňuje na očisťovaní tela od rôznych škodlivín.

     Okrem toho dbajte na to, aby ste mali jedno jedlo vždy v tekutej podobe. Polievky sú zdravé, ale iba tie bez múky a zápražky, v podobe  zeleninových a mäsových vývarov. Polievky vám dodajú veľa sily a energie, navyše zvýšia obranyschopnosť vášho organizmu a spolu s minerálmi a enzýmami posilňujú samotný proces detoxikácie.

   Nezabúdajte na množstvo čerstvého ovocia a čerstvej zeleniny (aspoň raz také množstvo, na aké ste boli zvyknutí doposiaľ). Jedzte pravidelne v menších dávkach a hlavne dbajte na pestrosť stravy. Soľte čo najmenej (najlepšie vôbec) a dbajte na dostatočný pitný režim (minimálne 2 litre vody denne). Obmedzte nezdravé jedlá ako vyprážané a údené jedlá, sladkosti, polotovary a ďalšie takéto typy jedál.

Čistá myseľ a psychika je pre detox rovnako dôležitá

     A nakoniec nezabudnite ani na svoju myseľ a psychiku. Tie musia byť rovnaké čisté a silné, inak to nepôjde ani teraz ani potom, keď už prídu náročnejšie dni. Začnite sa viac starať o seba, spite dostatočne dlho, pretože kvalitný spánok je na nezaplatenie. Rovnako sa častejšie zastavte na masáži, či v saune a dobrými pomocníkmi sú cvičenia typu pilates, joga, či iné druhy meditácie.

    Voľný čas skúste prežiť inak ako doposiaľ. Dbajte na viac času so svojimi blízkymi, či robte to, čo ste dlho odkladali. Ak vás bavia ručné práce, či práce okolo domu, venujte sa im. Platí, že ak robíte čo vás baví, skutočne vás to naplní vnútorne a tým sa bude dobre cítiť celé vaše telo. Šťastný človek na duši so šťastným telom aj po fyzickej stránke rovná sa zdravý a čistý človek. Hor sa na tento druh ľahkého detoxu, nakoľko jar sa nezadržateľne blíži. Náš tím vám drží palce, ak sa rozhodnete vyskúšať tento spôsob ľahkého a účinného detoxu, respektíve očisty svojho tela.

 



vitamín c detox očista pohyb
Magazín arrow
Magazín arrow