Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.
Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.
(Z)dravo Podcast
Antibakteriálne, antivírusové a protizápalové účinky. Kurkuma sa právom nazýva “zlato” v kuchyni. Ako ju zaradiť do jedálnička?
Indické zlato v kuchyni môže spôsobiť zázraky! Je to kurkuma - síce vám hrnce zostanú žlté, ale vaše telo vám poďakuje. Je to prírodná dezinfekcia - okrem iného samozrejme.
Tento zázrak podporuje redukciu zápalových procesov v tele, pomáha k normálnemu prekrveniu organizmu. A dokonca prispieva k znižovaniu hladiny cholesterolu v krvi, podporuje funkciu srdcovo-cievneho systému, a dokáže aj mnohé iné. Viac sa dozviete v podcaste.
Zora Kondé, dnešná hosťka, si pripravila aj zopár receptov z kurkumy. Určite vás inšpirujú! Povie vám aj o odporúčaných množstvách, a iné tipy. Lebo ako isto viete, všetkého veľa škodí - a aj pri kurkume to platí.
Kurkumín je vhodný aj pre deti. Často sa používa ako jedno z prvých dochucovadiel. Ale pozor! Iba kurkuma – kurkumín, nie kari korenie. Kari je zmes korenín a tá obsahuje aj čili, na čo by ste si mali dať pozor.
Hosťkou tohto podcastu je Zora Kondé, ktorá je špecialistkou na zdravý životný štýl. Mnoho rokov sa venovala terapiám, masážam, a nestarala sa len o “bežných smrteľníkov”, ale aj o slovenské celebrity. Jej rukami prešli napríklad aj slovenskí hokejisti, ktorí nám vybojovali zlato. Mohli ste si ju všimnúť aj v televízii - ale tentokrát poradila nám v našom podcaste Zdravo.
Zapnite si nás, napríklad aj pri varení!
Túto epizódu podcastu (Z)dravo (ako aj všetky ostatné) nájdete aj na týchto miestach: