Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Kotvičník zemný - kapsuly alebo čaj?

08.07.2020 00:00 kotvicnik-zemny-kapsuly-alebo-caj

Kotvičník zemný a jeho vplyv na plodnosť

Táto informácia môže pomôcť najmä párom, ktoré sa snažia založiť si rodinu a splodiť potomka. Štúdia z roku 2016 preukázala, že podávanie kotvičníka významne zvýšilo pohyblivosť spermií, počet pohyblivých spermií a rýchlosť pohybu. Okrem toho bola významne zvýšená životaschopnosť.

Vplyv na potenciu

Počuli ste už o kotvičníku ako o zelenej pomôcke na erekciu alebo ako o zázraku na potenciu? Svoje využitie v tejto oblasti pozná kotvičník už tisíce rokov v tradičnej ayuverdskej medicíne, kde má názov Goshura. Využíva sa ako povzbudzovač libida a afrodiziakum pre mužov, ale i ženy.

Kapsuly alebo čaj?

Na to, aby bolo možné využiť vlastnosti kotvičníka čo najlepšie, mali by sme si povedať niečo o samotnej rastline a jej častiach.

Kotvičník z odborného pohľadu

Pekingská technologická a obchodná univerzita v Pekingu, Prehľad tradičných farmakologických použití, fytochémie a farmakologických aktivít Tribulus terrestris:

💡 “Kotvičník zemný je jednoročná rastlina, ktorú by sme našli rásť najmä v stredomorských a subtropických oblastiach, ako je India, Čína, Južná Amerika, Mexiko, Španielsko, Bulharsko a Pakistan. Je to malý ker o výške do 60 cm. Jeho plody sú dlhé 3–6 mm a majú tvrdú textúru. Koreň je štíhly, vláknitý, valcový a často rozvetvený. Plody a korene sa používajú ako ľudový liek v Číne už tisíce rokov.” 

💡 V Indickej Ajurvéde sa plody používajú pri liečbe neplodnosti, impotencie, erektilnej dysfunkcie a nízkeho libida.

💡 V posledných niekoľkých rokoch bol certifikovaný na zlepšenie sexuálnej funkcie a na poskytnutie protizápalových, antidiabetických, protinádorových a antioxidačných účinkov. 

Tabletková forma

V tabletkách sa využíva extrakt z plodu. Postarajú sa o normálnu hladinu mužského hormónu, správnu funkciu pohlavných orgánov a svalový tonus. Kapsuly kotvičníka zemného sú určené na aj pre športovcov a každého vyznávača zdravého životného štýlu. 

V oblasti podpory erekcie je pri kapsulách možnost získať viac výhod v kombinácii s látkami obsiahnutými napr. v Zerex Klasik (L-arginín, maca peruánska). Navyše oproti čajom sa konzumenti kapsúl tešia lepšej vstrebateľnosti

Kotvičník ako čaj

Čaje s obsahom kotvičníka sú výborným doplnkom na povzbudenie. Kombinujú  tradičné byliny, ktorých účinky pôsobia priaznivo nielen na sexuálnu túžbu, ale aj na výkonnosť - v posteli, športe, práci. Na výrobu čaju sa používa vňať rastliny

Spolu s kotvičníkom sa na výrobu povzbudzujúcich čajov používajú aj ďalšie rastliny, ktoré pôsobia priaznivo nielen na sexuálnu túžbu, ale aj na výkonnosť, napr. damiána. Priaznivo pôsobí na nervovú sústavu, prispieva k udržiavaniu správnej fyzickej i psychickej aktivity, k zmierneniu úzkosti, dobrej nálade a stimuluje libido.

Úlohou čajov určených na povzbudenie a stimuláciu priaznivo ovplyvňujú sexuálnu výkonnosť, prispievajú k zvýšeniu libida, podpore potencie, povzbudeniu tela aj mysle.

Bonusová forma: Drink pre rýchle nakopnutie

Pre tých, ktorí neradi čakajú a výsledky chcú mať čo najskôr, bola vyvinutá tekutá forma alebo “erotická pomôcka vo forme drinku” Zerex Shot. Instantne podporí pevnú erekciu a navyše lahodne chutí. 

Zaujímavosť na záver: kotvičník nielen pre mužov

Hoci je sila tejto rastliny využívaná predovšetkým mužmi, môže byť kotvičník obrovskou pomocou ženám. Akou? 
Množstvo žien máva problém s poklesom sexuálnej túžby a nedostatkom libida, najmä v období menopauzy. Práve užívanie kotvičníka môže ženám pomôcť riešiť stratu sexuálneho záujmu a prispieť k sexuálnej túžbe, vzrušeniu a spokojnosti. Potvrdzuje to aj štúdia vedcov z Univerzity medicínskych vied v Teheráne.

 

V nasledujúcom článku si povieme viac o vzťahu kotvičníka a potencie:



kotvičník zemný kotvičník zemný extrakt kotvičník zemný kapsuly
Magazín arrow
Magazín arrow