Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.
Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.
(Z)dravo Podcast
Mnohí žijeme vo svete: Toto nemôžem jesť, ani tamto… Ale dá sa tomu vyhnúť. Dá sa nájsť rovnováha, a je možné nenechať sa intoleranciami a alergiami zničiť.
Intolerancie a alergie sa stali veľmi aktuálnou témou, pričom počet ľudí, ktorí nimi trpia, stále rastie. “V súčasnosti má intoleranciu na určité potraviny až 60% populácie. Dôležité je uvedomiť si, že alergie máme už od detstva, pričom intolerancie môžeme získať počas života” upresňuje Zuzana.
Dôvodom je často najmä nevyvážená strava. Lokálne potraviny sa zmenili na supermarkety s obrovským výberom, kde nájdeme množstvo polotovarov s pridanými emulgátormi, farbivami či dochucovadlami. Tým, že konzumujeme modifikovanú stravu stravu, neustále prekračujeme dennú dávku “toxínov”, s ktorými sa náš organizmus vie vysporiadať. Na tento jav reaguje náš imunitný systém, ktorý spomínané látky jednoducho prestáva tolerovať.
Stres a nepravidelné stravovanie môžu taktiež vyvolať intolerancie. Nemusíte však zúfať, pretože ako tvrdí Zuzana: “Všetky intolerancie sa dajú liečiť”. Takže ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako týmto problémom predísť, vypočujte si novú epizódu podcastu (Z)dravo s názvom: Intolerancie a alergie - Ako s nimi zatočiť? Hosť: dietologička Zuzana Líšková.
Túto epizódu nájdete aj na: