Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Graviola ako prírodný pomocník

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.09.2014 00:00 graviola

Odhaľte s nami tajomstvá tohto účinného prírodného pomocníka. Graviola je strom, ktorý produkuje lahodné a príjemné ovocie. Rastie predovšetkým v ďalekých amazonských dažďových pralesoch a tiež aj na niektorých karibských ostrovoch. Vedeli ste, že ovocie a listy gravioly sa už dlhý čas využívajú aj v takzvanej alternatívnej liečbe a medicíne? Pozoruhodné výsledky tejto rastliny boli dosiahnuté v rámci celkovej obranyschopnosti ľudského organizmu, ako aj v liečbe nádorových chorôb a tiež pri problémoch psychického charakteru. Čítajte nás ďalej, ak chcete spoznať ďalšie tajomstvá „gravioly“, zázračného prírodného pomocníka.

Pestré a neobyčajné využitie „gravioly“ ...

Postupne sa informácie o účinných vplyvoch gravioly dostávali do viacerých krajín. Toto bolo mementom pre to, aby sa tento vždy zelený strom rozrástol aj v krajinách Strednej a Južnej Ameriky, ako aj Ázie, či Afriky. Plody gravioly sú chutné, majú celé vnútro naplnené bielou dužinou a sú posiate čiernymi nejedlými semienkami. Vôňa plodov pripomína vôňu medu a samotná chuť je zase ako zmes ananásov, jahôd, banánov a kokosov. Samotné plody sú využívané predovšetkým na prípravu chutných maškŕt, dezertov, nápojov a zmrzlín. Listy gravioly je možné použiť na prípravu chutného čaju.

Graviola plná vitamínov a minerálnych látok...

Je to skutočne tak. Graviola obsahuje veľké množstvo hodnotných a kvalitných látok, ktoré skutočne pomáhajú ľudskému telu a jeho orgánom. Výhodou je, že všetky časti tejto rastliny je možné využiť (najviac však výťažky z plodov). Plody obsahujú predovšetkým vitamíny B komplex, ako aj veľké množstvo vitamínu C a tiež aj dôležitú kyselinu listovú. Avšak toto stále nie je všetko. Graviola obsahuje okrem iného aj veľa minerálnych látok, konkrétne vápnik, železo, draslík, horčík, fosfor a tiež zinok. Riboflavín, niacín, kyselina listová a vitamín B6 slúžia na transformáciu potravy na potrebnú energiu.

S „graviolou“ proti nádorom, rakovinovým bunkám a rôznym vírusom...

Ešte v päťdesiatych rokoch výskumy dokázali existenciu skupiny chemických prvkov v tomto ovocí. Označili ich názvom „annonaceous acetogeniny“. Jedná sa o zlúčeniny, ktoré majú veľmi mohutné účinky proti potláčaniu existencie škodlivých nádorov v tele. Eliminujú a zabíjajú rakovinové bunky bez akéhokoľvek škodenia zdravým bunkám. Pre úplnosť a správnosť našich tvrdení musíme dodať, že samotné pokusy boli uskutočňované zatiaľ iba na zvieratách (nikdy nie na ľuďoch). Výskumy z deväťdesiatych rokov zase potvrdili ďalšie priaznivé zistenia. Konkrétne sa jednalo o zistenie toho, že graviola má okrem iného aj protiparazitné a protivírusové vlastnosti. Alkaloidy obsiahnuté v plodoch gravioly slúžia ako efektívne a silné antidepresíva. To je dôvod, prečo je potrebné si ustrážiť množstvo prijatého ovocia do tela, pretože si môžete privodiť nepríjemné neurotoxické ťažkosti pri prekročenej konzumácii samotného ovocia.

Čo na záver?

Graviola je skutočným „prírodným“ a „reálnym“ zázrakom a pomocníkom. Náš článok to dokazuje, pretože máte možnosť vidieť aj vy, že má veľa priaznivých účinkov a môže vám pomôcť zlepšiť si zdravie. S istou dávkou obozretnosti zaraďte aj vy tento zázrak z prírody, buď ako produkt zdravej výživy, či ako lahodný čaj v podobe sušenej rastliny do svojho jedálnička.



energia graviola imunita vitamíny
Magazín arrow
Magazín arrow