Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Erektilná dysfunkcia, stratené libido, impotencia: Čo sa s tým dá robiť? | Podcast

11.02.2021 00:00 erektilna-dysfunkcia-stratene-libido-impotencia-co-sa-s-tym-da-robit

Problémy zo spálne sú a budú vždy tabu. Zväčša si nedáte podobné intímne trápenia na Facebook nástenku. Je to o tom, že potichu hľadáte odpovede na to, čo vás trápi a kazí život. No ide o vaše zdravie - a to by ste nemali podceňovať a mali by ste byť informovaný. Doktora Žiarana, urológa, sme sa za vás opýtali na mnoho vecí. V podcaste (Z)dravo sa dozviete aj to, že neplodnosť nie je už len o ženách, ale aj o mužoch. A dokonca aj to, že slovenskí muži majú v nových štúdiách horšie výsledky spermiogramov ako ich otcovia. Hľadali sme aj možné príčiny.

Funknčný softvér aj hardvér

Doktor Stanislav Žiaran vidí problémy v spálni najmä v nesúlade medzi softvérom a hardvérom. To znamená, že ak nie je psychika v poriadku, nebude fungovať ani to ostatné. A samozrejme aj hardvér musí byť plne funkčný: to znamená, že v tele pracuje všetko tak, ako má. Doktor nám hovoril, že práca urológa je najmä o psychológii. Dozvedeli sme sa napríklad aj to, že sa muži boja a hanbia o svojich problémoch hovoriť, čo je aj prirodzené. 

Nesaunujte sa príliš často!

Impotencia je už vážny problém a je faktom, že plodnosť aj pôrodnosť na Slovensku klesá. Je to tak, že možno aj tie technické vymoženosti, ako napríklad horúce počítače na kolenách, nemusia robiť práve mužským partiám najlepšie. Dokonca, ani také časté saunovanie nie je najlepší nápad a môžete tak ublížiť svojmu potomstvu a doktor nám vysvetlil prečo. Naopak častý pobyt vonku, šport a najmä beh má veľmi pozitívne účinky.

Kvalita spermií na Slovensku

Existuje aj štúdia, kde sa práve sústredili na analýzu spermiogramov Slovákov a porovnávali jednotlivé regióny. No a možno vás prekvapí, ktorá časť Slovenska je na tom najlepšie a ktorej muži dopadli najhoršie.

Celebritný odborník

Všetky rady a  informácie vám poskytol špičkový odborník urológ, jeden zo zakladateľov Slovenskej spoločnosti pre regeneratívnu medicínu - MUDr. Stanislav Žiaran. Poznáte ho aj z televízie a z mnohých periodík. Ak máte problémy, jeho rady a prístup by vás mohol inšpirovať k návšteve sexuológa - urológa. Určite vám pomôže.

Nájdete nás naozaj všade, vyberte si platformu, ktorá vám najlepšie sedí:



Magazín arrow
Magazín arrow