Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Dobrý detox musí aj prebolieť. Vieme, čo všetko vás čaká a čo vás neminie.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.12.2014 00:00 detox
Už ste skúšali detoxikáciu svojho telo? Téme detoxikácia sa venujeme aj v našom internetovom magazíne. Podľa viacerých odborníkov na zdravý životný štýl, kvalitný detox musí aj bolieť, inak nie je účinný.

Očista tela je bolestivá

Nebudeme si klamať, ale očista každého tela (aj toho vášho) prináša so sebou aj bolesť. Možno si myslíte, že to nie je normálne, ale inak to nepôjde. Samotné odriekanie, bolesti žalúdka, hlavy, či aj problémy so spaním, sú časté. Platí, že všetky tieto nepríjemnosti sú iba čiastočné a počas očisty aj celkom normálne. Toto je pravý dôkaz toho, že v samotnom tele fungujú ozdravné procesy s cieľom odstrániť z tela nežiaduce škodlivé (toxické) látky.

Nielen prudké bolenie hlavy

Ak začnete so samotnou detoxikáciou, budete mať pocit, že vám nikto nechce pomôcť. Zasiahne vás prudké bolenie hlavy. Ak očisťujete svoje telo, doprajte odpočinok svojej pečeni. Nezaťažujte ju tabletami proti bolesti a navyše si doprajte veľa čaju a tiež dostatočné množstvo vody.

Zápach z úst

Ďalšia nepríjemnosť v rámci detoxikácie vášho tela. Samotný tráviaci systém je rozladený. Dôsledkom toho budete mať veľmi nepríjemnú vôňu vo vašich ústach, pretože váš jazyk bude pokrytý bielym povlakom. Tento problém môže pominúť, ak si budete pravidelne vyplachovať svoje ústa roztokom na to určeným priamo z lekárne.

Zvýšená telesná teplota

Myslite na to, že pri akomkoľvek detoxe sa budete potiť viacej, ako inokedy. Práve prostredníctvom kože telo vyplavuje nepotrebné a škodlivé látky. Rovnako je dobré si dopriať pravidelný kúpeľ v sprche. Platí, že kožu prečistíte takzvanými masážnymi kefami.

Črevné komplikácie

Nehovorí sa nadarmo, že detoxikácia pomáha predovšetkým prečisteniu čriev organizmu. Ak vás trápi zápcha, vsaďte na zeleninu a ovocie, ktoré je plné vlákniny, ako aj na dostatočný príjem zdravých tekutín, vody, či čaju. Strava bohatá na draslík vie výborne pomôcť proti hnačke.

Zvracanie

K tým nepríjemnejším prejavom detoxikácie zaraďujeme aj bolesť brucha a samotné pocity na zvracanie. Siahnite po fenikle, či po výbornom liečivom zázvorovom čaji. Pokiaľ bolesti neustupujú, jednoducho detox svojho tela ukončite, pretože v takomto prípade to nemá význam, pretože si viac uškodíte, ako pomôžete. Tak už viete naozaj všetko, čo vás bude čakať pri povedzme si na rovinu, nie príliš jednoduchej záležitosti, ktorou je očista vlastného tela. Ako sa hovorí „Nič nie je zadarmo, ale všetko sa dá vydržať a zvládnuť, iba treba chcieť“. Súhlasíme s týmto výrokom a držíme vám palce, ak sa rozhodnete z času na čas pre dokonalú a náročnú očistu svojho tela.


detox zdravie očista
Magazín arrow
Magazín arrow