Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Ako získať energiu aj bez kofeínu? Vyskúšajte vitamíny proti únave

30.09.2020 00:00 ako-ziskat-energiu

Cítite sa unavene a ďalšia šálka kávy vám už príde “trochu príliš”?

Nedostatok síl a energie dokážete poraziť aj bez toho, aby ste každú chvíľu okupovali kávovar. Stačí zapojiť niekoľko prirodzených pomocníkov ako vitamíny proti únave, správne spánkové návyky alebo obyčajný kontakt s priateľmi. 

Dobre sa vyspite, ale neodkladajte budenie

Pre získanie dostatku energie je dôležité stráviť v noci spaním obligátnych 8 hodín. Čo je však tiež dôležité vedieť? Budík rozhodne neposúvajte o ďalšie minúty, ktoré môžete stráviť v posteli. Kľúčom k prebudeniu bez toho, aby ste po celé dopoludnie zívali, je vypnutie budíka po tom, čo zazvoní. Ak je to pre vás ťažko splniteľná misia, postavte budík alebo mobil ďalej od postele, aby ste museli vstať kvôli jeho vypnutiu.

Hydratujte organizmus

Aká látka zvýši výkon pri všetkých náročných činnostiach? Nie, nie je to ani káva, ani energetický nápoj. Podľa Harvardskej univerzity je to voda. Ak je vo vašom tele nedostatok tekutín, jedným z prvých príznakov je pocit únavy.

Voda tvorí 55 - 75% nášho tela, preto dehydratácia môže mať vplyv na funkciu mozgu, náladu a energiu. Preto ďalším krokom, ktorý môžeme pre zvýšenie energie urobiť, je naliať si pohár čistej vody. Alebo radšej dva.

Vitamíny proti únave

Na nedostatok vitamínov dokáže telo reagovať rôznymi spôsobmi. Svalová únava je podľa Medical News Today častým príznakom u ľudí, ktorí nemajú dostatok vitamínu D. Viac ako 50% ľudí na celom svete má nedostatok vitamínu D.

“Déčko” je možné doplniť vystaveniu sa slnku, prostredníctvom rýb, vaječného žĺtku, niektorých mliečnych výrobkov alebo doplnkov stravy.

Zerex Vitamín D3

Ako udáva webMD, horčík je potrebný pre viac ako 300 biochemických reakcií v tele, vrátane štiepenia glukózy na energiu. Takže keď je jeho hladina nízka, pocítite to na poklese energie. Pridajte do svojej dennej stravy horkú čokoládu, hrsť mandlí alebo kešu orieškov, banány alebo avokádo. Zvýšte tiež príjem celozrnných výrobkov, najmä obilnín z otrúb a do jedálnička pridajte aj viac rýb.

Odporúčame: Zerex Daily Complex

Pevné minerálové základy a najdôležitejšie látky pre vaše telo vrátane horčíka a vitamínu D poskytne Zerex Daily Complex. Každodenný vitamínový kokteil je skvelým doplnením vyváženej stravy.

Nezabúdajte na sociálny kontakt a budovanie vzťahov

Prestížny portál Healthline uvádza, že sociálne vzťahy sú nesmierne dôležité pre udržanie dobrého zdravia. Sociálna izolácia môže spôsobiť pokles energie a nálady, najmä keď starnete. Ak sa cítite unavene a bez nálady, môže vám pomôcť stretnutie s priateľmi alebo venovanie sa koníčkom, ktoré vás dostanú medzi ľudí. Nielen pre udržanie dobrého zdravia, ale aj zachovanie energie, je dôležité, aby sme boli spoločenskí.

 

Keď sme už pri tých vitamínoch - poznáte tých 6 "naj" pre náš organizmus?



vitamíny proti únave
Magazín arrow
Magazín arrow