Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Ako konečne začať žiť zdravo? 10 (a viac) rád pre večných začiatočníkov | Podcast

04.02.2021 00:00 ako-konecne-zacat-zit-zdravo-10-a-viac-rad-pre-vecnych-zaciatocnikov

Ak máte chuť zmeniť svoj život, nie je lepší čas ako teraz. Hosťom relácie podcastu (Z)dravo bol celebritný fitnestréner, model, moderátor a influencer Martin Šmahel, ktorý nám poskytol mnoho cenných rád ako zabojovať a urobiť malé veľké zmeny. Jeho nápady a techniky sú naozaj pre každého. Najlepšie na tom je, že vaša zmena k zdravému životnému štýlu nemusí byť pre telo šokom a nemusí ani bolieť! 

Nehovorte, že až od zajtra... Začnite teraz!

Zdravý životný štýl, tak toto slovné spojenie google už len tak neprekvapí. Najmä po sviatočných obdobiach vyslovene horí internet plameňmi zmien a lákavých rýchlych diét, či chudnutí... Je všeobecne známe, že aj permanentky vo fitnescentrách sa po novom roku míňajú ako teplé, samozrejme celozrnné, rožky. Ale v dnešnej dobe ide skôr o online kurzy a online fit recepty, keďže sa ďaleko nedostaneme. Ale aj teraz, keď ste možno mnohí zavretí doma, sa dá začať. Veru dá. Lebo na to treba dvoch: vás a vašu chuť chcieť začať. Ono to nie je jednoduché, keď možno máte plný život zlozvykov, ale dá sa to postupne. Ale neodkladajte stále ten svoj začiatok, nehovorte, že zajtra začnete.. Začnite hneď. Všetko je podľa Martina o prioritách.

A o tom je aj jedna epizóda podcastu (Z)dravo s hosťom Martinom Šmahelom, ktorého iste poznáte z televízie, kde omladzoval páry, prípadne moderoval farmárske počínanie, ale koniec koncov je známy najmä ako tréner, model, motivátor a muž, po ktorom aj vaše srdce možno piští, prípadne je vaším vzorom v jeho precíznom nastavení mysle a tela. Ak nie je, mohol by byť. Asi viete, že žije trochu viac zdravšie – cvičí, behá, stravuje sa ako vegán, no vlastne úplne prekopal svoj život od základov. 

Príbeh rieky

Martin nám porozprával napríklad aj o tzv.  príbehu toku rieky. Je to spôsob myslenia. Ako začať postupne a pomaly...a ... no vypočujte si to. Je to zaujímavé. Je to samozrejme odpozorované z prírody, že všetko začína ako prameň a neskôr naberá na sile. Martin porozpráva aj o tom, ako chce zostarnúť – a veru takto by to chcel asi každý. Dal nám skvelé tipy a postupne to skúšame aj my. Je to pár minút rád, ktoré sa vám iste zapíšu do mysli a aspoň o nejakú malú zmenu, taký malý krôčik k zdravšiemu ja, sa pokúsite. Veď a prečo nie. Nemáte, čo stratiť. 

Čas pre seba potrebujú aj čerstvé matky

A čo nás napríklad milo prekvapilo, bolo, ako do toho cvičenia a svojho cieľa – zmeniť svoj deň na deň, kedy si nájdem čas na cvičenie, vieme zakomponovať aj malé dieťa. Lebo to je najčastejšia výhovorka, že: „Ja nemôžem, mám malé dieťa.  Ale žiaľ, tu s tým uňho neprejdete. Dá sa to riešiť a Martin nám poradil, ako. A nemusíte mať obavy, sú to elegantné a nie radikálne riešenia. Čas pre seba, potrebuje každý a aj dieťa sa to vie naučiť, dokonca aj vaše okolie.

Vek nie je prekážkou

Čo je asi hlavným odkazom, že či ste už čerstvý päťdesiatnik, mamička, alebo len ten, čo chce zmeniť svoj život – schudnúť, jesť zdravo, žiť zdravo, tu sa dozviete, že je to komplexná zmena a nemusí byť radikálna. Nemusí byť pre vás šokom, ale skôr príjemnou zmenou, ktorá sa vám jemne zapíše do života a nenápadne napraví chyby a vy možno konečne :-D nájdete to, čo hľadáte – stratenú rovnováhu a začnete žiť zdravo. Preto je to podcast (Z)dravo, lebo život by sa tak mal žiť – dravo a zdravo.

Choďte von

Možno takou poslednou pikoškou k rozhovoru je, že sa nahrával ešte na jar minulý rok /2020, práve na terase u Martina. Počas rozhovoru som celú dobu pozerala na jeho outdoorové fitko rovno pod lesom a rozmýšľala som, že mať vlastnú telocvičňu a vonku, nie je naozaj zlé. Ak máte takú možnosť, smelo do toho. Prinajhoršom sa na tom bude skvelo vešať opraná bielizeň, ak by ste predsa len začali a dali si opäť od zmeny pauzu... Ale buďme pozitívni a verme si. Asi nie je nič lepšie, ako začať ráno cvičením vonku. Alebo pokojne začnite behaním, aj to má zmysel. No ale nepredbiehajme, 10 a viac rád o tom, ako začať, sa dozviete v podcaste (Z)dravo nahranom s hosťom Martinom Šmahelom.

Príjemné počúvanie a pevne veríme, že vás bude náš hosť v podcaste (Z)dravo inšpirovať. 

Nájdete nás naozaj všade, vyberte si platformu, ktorá vám najlepšie sedí:

Takisto nás môžete sledovať na Instagrame či Facebooku.



Magazín arrow
Magazín arrow