Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Úvod do tajomstiev Kámasútry

05.02.2014 00:00 Úvod do tajomstiev Kámasútry

V súčasnej dobe sa množstvo manželských párov po rokoch spolužitia ocitá v situácii „Ako ďalej vo svojom intímnom živote?“. Problémom začína byť jednotvárnosť a monotónnosť, čo značí vážny problém končiaci sa mnohokrát až rozpadom manželstva, či neverou jedného z partnerov. Ani v takomto prípade sa netreba vzdávať a hľadať riešenie. Pri hľadaní východiska z tohto stavu odporúčame vyskúšať nové tajomné techniky milovania, ktoré prináša známa „Kámasútra“. Pár slov na úvod do tajomstiev Kámasútry Vám prinesieme v tomto článku.

Úvod do Kámasútry

Zrod Kámasútry evidujeme už v časoch starovekej Indie, niekedy medzi 1. a 4. storočím nášho letopočtu, kedy sa istý svätý muž Vátsjájan zaoberal sexuálnym správaním svojich krajanov. Všetky svoje poznatky, ktoré sa mu podarilo zistiť, si poctivo zapisoval do svojej osobnej príručky, ktorú neskôr nazval Kámasútra (Príručka o sexuálnej etike). Nie je však správne sa domnievať, že ide o klasickú publikáciu. Skôr naopak, jedná sa o dôkladné „učenie sa o ľudskej rozkoši“. Tu sa nám môže naskytnúť otázka: „Prečo je tomu tak?“

V Kámasútre sa ako v zrkadle odráža svet bohatej kasty (prísne uzavretej spoločenskej triedy v orientálnych krajinách), i svet po okraj naplnený prepychom, luxusom a milostnými nástrahami. Cieľom života vtedajších najvyšších tried indickej spoločnosti bolo oddávať sa pôžitkom. Samotní najvyšší členovia boli závislí na  sexe a zvádzaní. I napriek všetkým týmto skutočnostiam existovala duchovná hodnota a sex predstavoval vstup a samotnú cestu k jej dosiahnutiu.

Kámasútra a súčastnosť

Čo tak tento spôsob prežívania sexuálneho života preniesť do súčasného sveta? Vysoko nastavené tempo života súčasných mužov a žien núti prežívať sex iba navonok a povrchne, rovnako v rýchlom tempe, bez jeho hlbšieho prežívania. Kámasútra môže takýto sexuálny život dnešných mužov a žien skvalitniť. Dokáže nastoliť zmenu v súčasnom sexuálnom živote, kedy už bežné sexuálne polohy a praktiky nestačia.

Vedomosti a praktické poznatky týkajúce sa sexu podporujú silné a hlboké naplnenie a uspokojenie oboch pohlaví. Pocitmi obohatený sex nastoľuje jednu z ciest k zážitku nadprirodzenosti. Niektoré zážitky nadprirodzenosti sa budú praktizovať náročnejšie, iné zase jednoduchšie. Väčšinu polôh a postupov Kámasútry môžu praktizovať iba fyzicky zdatní milenci, nakoľko samotné polohy milovania vyžadujú pružné telá praktizujúcich.

Joga a tantrizmus

K tým náročnejším polohám Kámasútry sa odporúča cvičenie jogy. Už starí indickí mudrci pripisovali joge veľký význam, pretože zistili, že zabezpečuje oveľa viac, ako bežné cvičenie. Joga a sex tvoria formu tantrizmu (označovaný ako oduševnený sex). Predpokladá sa, že jogu ako formu cvičenia vymyslel boh tanca Šiva za účelom pohlavného spojenia sa s najvyššou tvoriacou silou - bohyňou Kálí.

Princíp tantrizmu spočíva v tom, že muži sú presvedčení o tom, že ženy vládnu väčšou duchovnou silou ako oni. Z tohto dôvodu sa muži môžu s božstvami spájať iba cez posvätné, oduševneným citom plné súloženie so ženskou bytosťou. Je na každom z nás, kedy sa chytí šance zmeniť monotónnosť a jednotvárnosť pri sexe využitím prvkov samotnej Kámasútry.

V prípade problematiky Kámasútry je výhodou to, že v súčasnej dobe je dispozícii množstvo diel Kámasútry, kde sa samotné polohy zobrazujú vo fotografických setoch spolu s nádhernými indickými maľbami.

My Vám to chceme uľahčiť tým, že prostredníctvom nášho webu www.zerex.sk/blog/ budeme pravidelne predstavovať tie najzaujímavejšie  a najzákladnejšími polohy z dielne Kámasútry. Už dnes je čas sa zamerať na to, čo vedie k novému poznaniu a k lepšej zábave vo Vašom intímnom živote. Inšpirujte sa tým, čo vás napĺňa. Vyhýbať by ste sa mali tomu, do čoho vás niekto núti. Len takto dosiahnete najlepšie výsledky a to s pomocou bohyne Kálí.

Veľa šťastia za novým sexuálnym poznaním!



erotické polohy sexuálne polohy
Magazín arrow
Magazín arrow