Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Trochu o žiarlivosti

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.04.2014 00:00 Trochu o žiarlivosti

V nasledujúcom článku budeme hovoriť viac o žiarlivosti, tak ako o nej píše a hovorí známa Kámasútra. Keď platí, že žena je do muža neobvykle zaľúbená, zvyčajne nedovolí, aby sa zdržiaval v spoločnosti iných dám (žien). Poviete si, nič neobvyklé. Len nie vždy to platí. Jedná sa to iba vtedy, keď ide o ženu, ktorej muž prejavuje obdiv a ktorú uprednostní pred ostatnými ženami v budúcnosti.

Čo hovorí o žiarlivosti Kámasútra

Najnepríjemnejším ponížením pre samotnú ženu zostáva ten prípad, keď ju muž nechtiac osloví menou inej ženy. Ak sa takáto situácia stala žene v starovekej Indii, tá začala v zápätí rázne revať, hnevať sa a ba až vytrhávať vlasy a mocne biť svojho milého. Častokrát rozhadzovala a hádzala veci vôkol seba, okrem iného aj posteľ a prevracala v zúrivosti stoličky a stôl. Okrem iného hádzala na zem svoje šperky a ozdoby, za ktorými potom následne skočila a v konečnom dôsledku udierala päsťami do koberca.

Poviete si, veľmi podobné správanie, ako keby vidíte svoju milenku, či manželku? Asi sa veľmi nelíši správanie dnešnej ženy a ženy žijúcej v starovekej Indii. Musíme si však milí páni priznať, že v tomto prípade to majú naše polovičky dovolené takto vystrájať...

Čo má urobiť muž?

Ale čo má muž v takejto situácii robiť? Pre každého muža, ak sa stala takáto situácia, je najlepším riešením pristúpiť k zmiereniu, čiže k odstráneniu sporu a nedorozumenia so svojou manželkou, či milenkou.

Kámasútra hovorí o tom, že muž mal dovolené ženu zodvihnúť zo zeme a zľahka ju položiť na posteľ. Žiadna žena však nečakala po tom, čo jej muž vykonal, prívetivé slovíčka. Rozčúlená schmatla jeho vlasy na hlave a pokúšala sa mu ich vytrhnúť celé hrste, pokúšala sa s celou silou, ako vládala kopať muža do zadku, či do brucha, hlavy alebo do iného dostupného miesta na jeho tele. Vzápätí žena odišla k dverám. Pri dverách jej zlosť vyvrcholila a postupne sa začala upokojovať. Nemohla odísť z manželovho príbytku, to by jej nikdy neodpustil a práve preto pokľakla pri dverách a silno plakala.

Vtedy muž mal ďalšiu šancu na nápravu a zmierenie. Mohol prísť k nej a začať sa ospravedlňovať a utešovať svoju milovanú. Vo vhodnej chvíli, keď žena uznala za vhodné, že muža dostala tam, kde ho chcela dostať, tak sa mu hodila vôkol krku na znak odpustenia. Urážať ho síce neprestávala, ale postupne mužovi dávala najavo, že chce ísť s ním do postele, kde by následne zahladili stopy po akejkoľvek hádke tým najkrajším spôsobom, akým je náruživé milovanie.

Ako najlepšie ukončiť žiarlivostnú hádku

Ako inak sa môže končiť hádka dvoch partnerov, ktorí sú opisovaní v slávnej Kámasútre? Vhodné vyvrcholenie žiarlivostnej hádky oboch partnerov, čo poviete?

Prílišná žiarlivosť je zákernou vlastnosťou nás mnohých, z čoho zákonite pramenia nemalé problémy v našom vzťahu. Je potrebné bojovať s prílišnou žiarlivosťou, aby sme sa ňou nepripravili o svoju milovanú osobu, ktorí už majú toho dosť a už to nechcú akceptovať. Vhodnou vo vzťahu je len primeraná (malá) zdravá žiarlivosť, nie tá prílišná, ktorá viac škodí ako pomôže vzťahu. Na to vždy je potrebné pamätať s cieľom vyvarovania sa jej...

Rada na záver

Aj vy sa naučte na základe tohto článku, že na každú hádku, aj tú o žiarlivosti, platí len jedno zmierenie – a to v posteli náruživým milovaním. Sex je najlepším liekom na žiaľ, nie nadarmo sa to hovorí, je to ozajstná pravda.

Nech je aj pre vás článok vhodným príkladom, ako urovnať aj tú najhoršiu hádku. Prehnaná žiarlivosť muža, či ženy je veľmi nepríjemná a preto by sa jej mal každý z nás vo svojom vzťahu radšej vyvarovať, rovnako ako každej hádky. A keď už prídu, tak je potrebné ich správne primeraným spôsobom riešiť, najlepšie náruživým milovaním sa v posteli..



partnerské problémy o ženách o mužoch partnerské hádky
Magazín arrow
Magazín arrow