Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Slabá erekcia a prostata. Ako spolu súvisia?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 21.03.2018 00:00 slabá erekcia

Môže byť slabá erekcia dôsledkom ochorenia prostaty? Pozrieme sa na to očami výskumníkov, ktorých sa touto otázkou zaoberali v rozsiahlom výskume.  

Základné pojmy na začiatok

Prostata alebo tiež predstojná žľaza je žľaza nachádzajúca sa v mužskom tele. Pomáha vytvárať tekutinu, ktorá je súčasťou ejakulátu a zvyšuje životaschopnosť spermií. Prostata umiestnená pod močovým mechúrom a ako prstenec obklopuje močovú trubicu, ktorá prenáša moč mimo močového mechúra z tela von. U mladého človeka je vo veľkosti gaštana. Pomaly rastie s vekom. Ak sa príliš zväčší, môže to spôsobiť problémy. Čím sú muži starší, tým je pravdepodobnejšie, že majú problémy s prostatou. Slabá erekcia je dôsledkom erektilnej dysfunkcie, čo je neschopnosť dosiahnuť alebo udržať erekciu počas pohlavného styku. Penis nie je dostatočne tvrdý alebo zvädne príliš skoro. Lekári  sa domnievajú, že väčšina prípadov môže predstavovať fyzickú prekážku, ktorá obmedzuje prietok krvi. Medzi takéto stavy patrí diabetes, ochorenie obličiek, roztrúsená skleróza, ateroskleróza, kardiovaskulárne ochorenia, ale aj alkoholizmus.

Problémy s prostatou vs. slabá erekcia

Výskumníci hovoria, že symptómy ochorenia dolných močových ciest sa stávajú čoraz častejšími so zvyšujúcim sa vekom. Zväčšená prostata obmedzuje tok moču. A hoci sú erektilná dysfunkcia a zväčšenie prostaty dva samostatné problémy, môžu byť navzájom prepojené. V štúdii Symptómy močového traktu súvisiace s sexuálnou dysfunkciou publikovanej vo vydaní The Mayo Clinic Proceedings, výskumníci študovali 2 115 mužov vo veku 40 až 79 rokov. Išlo o preukázanie súvislosti medzi symptómami ochorení močových ciest a sexuálnou funkciou v populácii mužov a mierou, do akej môže byť táto asociácia vysvetlená vekom. Muži vyplnili dotazníky o ich sexuálnych funkciách a stave močových ciest každé dva roky. Výskumníci zistili, že každý z ukazovateľov sexuálnej funkcie bol nepriamo spojený so závažnosťou príznakov močových ciest hlásených mužmi. Keď sa množstvo symptómov mužov zvýšilo, úroveň sexuálnej funkcie u mužov klesla. Štúdia ukazuje, že problémy s močovým traktom spôsobené zväčšenou prostatou, ako je napríklad časté vstávanie kvôli močeniu, môžu byť spojené s erektilnou dysfunkciou a inými problémami súvisiacimi so sexom starších mužov.

Zabráňte problémom včas s pomocou prírodných látok

Saw palmetto (Serenoa plazivá) sa používa hlavne na symptómy spojené so zväčšenou prostatickou žľazou (nazývanou aj benígna prostatická hyperplázia). Saw palmetto sa používa aj na iné stavy, vrátane chronickej panvovej bolesti, porúch močového mechúra, zníženej pohlavnej schopnosti, vypadávania vlasov a hormonálnej nerovnováhy. Priaznivo pôsobí na správnu funkciu prostaty, močového ústrojenstva, na zachovanie reprodukčnej schopnosti. Prispieva k prevencii zápalov prostaty. Pŕhľava dvojdomá sa už dávno využíva ako prostriedok na zmiernenie problémov s močovým traktom a prostaty. Má protizápalové a diuretické vlastnosti, pozitívne ovplyvňuje vylučovaciu funkciu obličiek ako aj funkciu močového ústrojenstva. Pŕhľava môže byť tiež dobrou voľbou pre mužov, ktorí sa zotavujú z biopsie prostaty. Vedci zistili, že pŕhľava má schopnosť zmierniť niektoré z možných komplikácií, ktoré môžu nasledovať po biopsii prostaty, vrátane problémov s močením. Zinok je dôležitá zložka pre udržanie prostaty v správnej kondícii. Napomáha pri blokovaní mužského pohlavného hormónu na jeho aktívnejšiu formu, čo má vplyv na spomalenie rastu buniek prostaty. Uvedené zložky obsahuje aj doplnok výživy na prírodnej báze Zerex Prostanax. Vysoko koncentrované zložky obsiahnuté v Prostanaxe prispievajú k normalizácii funkcie prostaty, podporujú optimálne fungovanie močovej aj reprodukčnej sústavy.



slabá erekcia prostata a erekcia problémy s prostatou saw palmetto
Magazín arrow
Magazín arrow