Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Čo je za problémami s erekciou v mladom veku?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.06.2017 00:00 Čo je za problémami s erekciou v mladom veku?

Prekvapuje vás, že čoraz viac mužov sa sťažuje na problémy s erekciou? Môže za to nezdravý životný štýl, ktorý vplýva na hladinu mužského pohlavného hormónu. Ako z kola von? Zatiaľ čo u starších pánov je pokles tvorby mužského pohlavného hormónu prirodzený a logický, u mladých mužov vychádza z viacerých spúšťačov.

Stres a zanedbaný sex

Muži, ktorí venujú väčšinu svojho času budovaniu kariéry, a pritom akosi zabúdajú odpočívať, bývajú často prepracovaní, unavení a vystresovaní. Neustály tlak dvíha hladinu stresového hormónu kortizolu, ktorý blokuje mužského pohlavného hormónu a znižuje tým chuť na sex. Unavený muž sa nevie uvoľniť, prichádzajú ťažkosti s erekciou, na ktoré často nadväzujú aj vzťahové problémy. Pomoc zo začarovaného kruhu prináša spomalenie tempa – vyskúšajte relaxačné dychové techniky, meditáciu alebo prechádzku v prírode.

Depresia a úzkostné poruchy

Tieto ochorenia sa spravidla vyvinú ako následok nedostatočnej psychohygieny a u mužov často potláčajú libido aj sexuálnu výkonnosť. Lieky, patriace do skupiny antidepresív, majú v mnohých prípadoch podobný účinok a tlmia mužskú sexualitu. Riešením môže byť vhodne zvolená psychoterapia a kombinovanie liekov s prírodnými výživovými doplnkami na zvýšenie mužského pohlavného hormónu. Ich výber konzultuje so svojím ošetrujúcim lekárom.

Nezdravá strava

Mastné jedlo, rafinovaný cukor, nadužívanie alkoholu a kofeínových nápojov zvyšuje nábeh mladého organizmu na civilizačné choroby a tým ohrozuje aj jeho sexuálne funkcie. Zdravé cievy a erekciu si udržíte vďaka strave, bohatej na čerstvé ovocie a zeleninu, strukoviny, celozrnné pečivo, oriešky a semienka (ktoré obsahujú L-arginín, vzácnu aminokyselinu, ktorá podporuje prekrvenie organizmu a tým aj erekciu).

Nedostatok pohybu

Ak máte sedavé zamestnanie, trpia tým vaše cievy, chrbtica, štíhla línia aj psychika. Riešením je vybehnúť na čerstvý vzduch a povenovať sa obľúbenému športu. Leto praje joggingu, plávaniu aj turistike. Nie ste športový typ? Cvičte spolu s partnerkou a uvidíte, že vás to bude viac baviť – a naviac utužíte váš vzťah. Ak sa vám nepodarí vyriešiť problémy s erekciou zmenou životného štýlu, navštívte lekára – sexuológa. Ako vyzerá takéto vyšetrenie? Opýtajte sa uznávaného odborníka v oblasti sexuológie MUDr. Václava Urbánka. Nemáte sa čoho báť.

TIP: Zlepšenie sexuálnej kondície môžete dosiahnúť aj vďaka tabletkám na podporu erekcie Zerex, ktorých základ tvorí bylinka Kotvičník zemný. Tabletky na potenciu majú rýchly nástup, nevzniká na ne závislosť a sú voľne dostupné online.



potencia problémy s erekciou
Magazín arrow
Magazín arrow