Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Problémy s erekciou - Prečo trápia mužov v mladom veku, aj po päťdesiatke?

04.12.2019 00:00 problemy-s-erekciou-priciny

Ako sa vyznať v tom, čo sa môže diať, keď nastanú problémy s erekciou v mladom veku alebo po 50-ke?

Erekcia je spletitá cesta, ktorá nezahŕňa len penis, ale aj mozog, svaly, krvný obeh, hormóny a nervy. Nepríjemnou skúsenosťou, s ktorou sa v behu života potýkajú muži rôzneho veku, sú ťažkosti s dosiahnutím a udržaním erekcie. Aké sú ich dôvody a riešenia?

Mladí muži na sexuálnom vrchole (18 - 30)

Kedy sexuálny vrchol nastáva? Nesúvisí to s počtom sexuálnych “vybití” za týždeň, ale s hladinou pohlavných hormónov. Najdôležitejším hormónom pre mužskú sexualitu je testosterón, ktorý je dôležitý pre sexuálny a reprodukčný vývoj muža. Ak nie je v rovnováhe, môžu nastať problémy - aj s erekciou.

Ďalšie súvislosti s ťažkosťami s erekciou u mladých mužov sa spájajú s:

  1. fajčením,
  2. užívaním steroidov,
  3. užívaním liekov na chronické ochorenia,
  4. alkoholom,
  5. cukrovkou,
  6. obezitou.

Prečo poriadne nestojí? Tu je 5 najčastejších dôvodov a ich riešenia!

Riešenie?

Aktívny sexuálny život si mladí muži zabezpečia zmeny v životnom štýle. Tie môžu mať vplyv na zvyšok jeho sexuálneho života. Pozitívne zmeny môžu zahŕňať cvičenie, skoncovanie s fajčením, obmedzenie príjmu alkoholu a príjem dôležitých živín v strave. Môžu tiež siahnuť po prírodných doplnkoch výživy, ktoré nemajú vedľajšie účinky a môžu s erekciou pomôcť.

Páni “v najlepších rokoch” (30 - 50)

Po svojom sexuálnom vrchole začína prirodzený úbytok testosterónu, ktorý postupne klesá po zvyšok života. Okrem poklesu sexuálnych aktivít môžu muži zaznamenať úbytok svalovej hmoty, či nárast zdravotných ťažkostí. Medzi najčastejšie dôvody, prečo sa muži v tomto období stretávajú s problémami s erekciou, sú:

  1. stres,
  2. pokusy o splodenie potomka spojené s demotiváciou a stratou libida,
  3. liečba vysokého krvného tlaku,
  4. nedostatok telesného pohybu,
  5. vysoký cholesterol,
  6. poruchy spánku.

Riešenie?

Oddych a relaxácia by v živote muža v produktívnom veku nemala rozhodne chýbať. Stresu, zlého cholesterolu aj porúch spánku je možné zbaviť sa pomocou cvičenia a pravidelného pohybu. Vďaka nemu si muži zabezpečia aj “testosterón prirodzeným spôsobom” a postarajú sa o to, aby mu neochabovalo svalstvo. Pomôže dostať krvný tlak do rovnováhy a odpútať sa od pracovných povinností.

Pokiaľ sa v tomto období snaží o splodenie potomka a bojuje s nedostatkom libida, môže siahnuť po prírodných afrodiziakách, ktoré podporia jeho výdrž, sexuálnu vitalitu aj kondíciu.

Aj vy patríte do tej skupiny mužov, ktorí si vedia predstaviť lepšiu erekciu? Nie vždy sa totiž podarí udržať úd v pozore na potrebný čas alebo sa nedostaví vôbec.  Existuje niečo, čo vám prinesie nádej na zlepšenie stoporenia? Tu je niekoľko tipov!

Erekcia po 50-ke

Páni po dosiahnutí “polstoročnice” nechcú prísť o svoj sexuálny život a o jeho zlepšenie sa aktívne zaujímajú. Problémom však často býva ignorovanie signálov, ktorými telo dáva najavo, že niečo nie je v poriadku. Nevyriešené zdravotné problémy môžu byť príčinou, prečo penis štrajkuje. Medzi najbežnejšie príčiny erektilnej dysfunkcie u mužov po 50-ke patria:

  1. ateroskleróza (zanesené cievy - do penisu sa dostáva menej krvi, ako treba),
  2. problémy s prostatou,
  3. poškodenie nervov (súvisí s necitlivosťou penisu),
  4. neurologické choroby (Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba),
  5. hormonálne poruchy,
  6. napätie, úzkosť,
  7. problémy v partnerskom vzťahu, nedostatočná komunikácia (vzťahový stres). 

 Riešenie?

Zanedbávanie preventívnych prehliadok by malo byť za každých okolností tabu. Tie dokážu totiž odhaliť mnohé diagnózy, ktoré súvisia so stratou erekcie, o ktorých by si to muži možno ani nemysleli. Starostlivosť o svoj sexuálny život môžu podporiť prírodnými doplnkami vhodných pre mužov každého veku. Pomôžu udržiavať sa v sexuálnej kondícii, majú vplyv na libido aj výkon v posteli.

 

Prečítajte si aj o spôsoboch, ktoré 



problémy s erekciou príčiny erekcia v mladom veku erekcia po 50
Magazín arrow
Magazín arrow