Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Odhaľte, čo vás môže zaskočiť pri sexe s kondómom

Autor článku: redakcia Zerex.sk 13.10.2014 00:00 Odhaľte, čo vás môže zaskočiť pri sexe s kondómom

Možno si myslíte, že o najbežnejšej forme antikoncepcie už naozaj všetko viete. No asi sa budete čudovať, ale zaručene to nemusí byť tak. Existuje veľa problémov, ktoré vie privodiť práve kondóm (prezervatív) počas bežného milovania obom partnerom. Vždy platilo a bude platiť, že sex s kondómom nie je zaručene najbezpečnejším. Možno ste mali tú možnosť presvedčiť sa o tom na vlastnej koži alebo len z počutia. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na tie podľa nás „naj“ situácie, ktoré sa môžu prihodiť aj vám, ak ste zástancami práve tohto typu antikoncepcie pri vašich milostných radovánkach.

Veľkosť rozhoduje...

V praxi sa môžete stretnúť s rôznymi veľkosťami kondómov, od tej najmenšej cez štandardnú veľkosť až po XXL veľkosť. V tomto prípade neplatí, že čím väčší, tým lepší. V skutočnosti väčšina mužov v praxi používa práve štandardný model a veľkosť.

Výrobcovia kondómov veľmi dobre vedia, že reči o veľkosti pohlavného údu muži zvyčajne zveličujú a preto vyrábajú predovšetkým prezervatívy v bežnej štandardnej veľkosti. Problém môže nastať, ak veľkosť mužskej pýchy v nohaviciach nedosahuje práve štandard. Pokiaľ kondóm nie je riadne natiahnutý a padá z penisu, radšej nepraktizujte žiadne „sex číslo“. Môže sa vám to veľmi vypomstiť v súvislosti s plodením, respektíve nesplodením budúceho potomka.

Nežnosť nadovšetko...

Možno sa zaraďujete k tým mužom, ktorí majú problémy s erekciou práve pri navliekaní kúska gumy na váš penis. Nemáte z toho dobrý pocit, pretože sa vám to zdá neprirodzené a absolútne nevhodné. Váš penis to dá aj patrične najavo, z čoho nemusíte byť veľmi spokojní, ako aj vaša partnerka.

V takomto prípade bude lepšie, ak vám s navliekaním kondómu pomôže práve vaša polovička. Môže vám napríklad nežne láskať vaše semenníky, ako aj bozkávať vaše ústa, čím udrží váš penis v dobrej kondícii. Zaručene to dopadne lepšie, ako keď sa budete usilovať iba sám o navlečenie toho zázračného kúska gumy. Vždy sa dá robiť to isté inak, ak sú na to dvaja.

Pozor na otváranie...

Veľký pozor dávajte na obal kondómu, ak ho budete otvárať. V mnohých prípadoch budú mať problém s otváraním aj najšikovnejšie prsty. Pri otváraní dbajte predovšetkým na nežné otváranie, inak hrozí poškodenie. Jednoducho sa to hovorí a píše, ale v čase nasádzania kondómu všetci dobre vieme, ako to je. Počas vzrušenia a eufórie každý z nás trhá obalom, aby ho čo najskôr otvoril a následne nasadil prezervatív na penis. Využite spoluprácu aj partnerky, veď spoločne to zvládnete zaručene rýchlejšie a bezpečnejšie.

Roztrhnutie, respektíve prasknutie...

Na koniec sme si nechali azda najhorší problém, ktorý sa vám môže prihodiť v súvislosti s kondómom. Je normálne a často sa to stáva, že kondóm praskne a nie iba na kúsku (zvyčajne celý). V takomto okamihu ide vždy zábava bokom. Ak ste túto nepríjemnú situáciu ešte nezažili, bude náročné pocítiť to, čo cítia obaja partneri v takomto prípade. Ale vždy treba hľadať pozitívne riešenie, nezúfajte.

Zachrániť situáciu môžete tabletou „po“. Alebo sa spoľahnite na teóriu neplodných dní svojej partnerky. Pokiaľ sa obávate takéhoto nepríjemného scenára, radšej kupujte kondómy vždy vy pred každou akciou, aby ste sa nemuseli obávať, či to práve ten, čo ste dostali od kamaráta, či partnerky aj vydrží. Spoľahnite sa na vlastné pevné a neopotrebované zásoby. To je pocit na nezaplatenie, ak všetko funguje ako má.

Týmto článkom sme vás rozhodne nechceli vyplašiť a vnuknúť vám myšlienku sexu bez kondómu. To určite nie. Skôr sme vás chceli pripraviť na to, čo sa môže stať, aby ste neboli potom príliš prekvapený. Stačí, ak budete viac opatrnejší pri praktizovaní sexuálnych radovánok pomocou najpoužívanejšej (i keď vôbec nie najspoľahlivejšej) antikoncepčnej metódy. Prajeme vám veľa príjemných milostných chvíľ, pravdaže bez akýchkoľvek nepredvídateľných situácií s kondómom, ak ho použijete.



milovanie pohlavný styk
Magazín arrow
Magazín arrow