Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Máte aj vy spomalenú ejakuláciu? Odhaľte jej príčiny vzniku.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.12.2014 00:00 Spomalená ejakulácia

Raz to už muselo prísť. Ste s partnerkou v tom najlepšom, ona už prežila vyvrcholenie s orgazmom a teraz je rad na vás. Ibaže váš orgazmus s ejakuláciou nie a nie prísť. Myslíte na to, že predsa vám sa to nemôže stať, vy nie ste predsa ženské pohlavie, u ktorého je problém s dosiahnutím orgazmu pomerne častý.

V prípade nás mužov sa orgazmus spája s ejakuláciou (predčasnou alebo normálnou), ale niekedy sa prihodí orgazmus bez ejakulácie. Aká je pravda ohľadne neskoršej, či celkom spomalenej ejakulácie?

Oneskorená respektíve spomalená, či žiadna ejakulácia?

Pokiaľ si myslíte, že vás sa to netýka, môžete sa mýliť. Každého muža môžu postihnúť, teraz alebo neskôr, rôzne poruchy týkajúce sa sexuálnej oblasti. Azda najčastejšie mužov trápi predčasná ejakulácia. Najnovšie mnohých pánov sužuje práve opačný problém: spomalená, či oneskorená, respektíve žiadna ejakulácia. Poviete si, že to nie je možné? Ale je.

Rovnako ako môže muž ejakulovať po krátkom čase (po pár minútách), rovnako môže ejakulovať veľmi neskoro alebo vôbec. Podľa psychológov, či odborníkov na sex, oneskorená a spomalená ejakulácia môže byť oveľa väčšou hrozbou a tiež aj psychickou záťažou pre muža (aj pre partnerku), ako viac uvádzaná a spomínaná predčasná ejakulácia. Následne si povedzme viac o príčinách vzniku práve neskoršej ejakulácii.

Veľa robí psychika muža

Dôvodov problémov s ejakuláciou môže byť hneď viacero. Ale väčšina z nich má psychické odôvodnenie. Mnoho mužom bráni včas a vhodne ejakulovať predovšetkým zvýšené napätie a stres, depresia, strach z toho, že robia niečo nekalé a nemravné. Objavuje sa často aj taká situácia, že muž keď je osamote a masturbuje, ejakuluje bez problémov, no pri partnerke mu to nejde vôbec. Ak mávate takýto stav, je to pomerne vážne a najlepšie bude zájsť na odborníkom (sexuológom, psychológom, urológom) na riešenie takéhoto problému.

Vyšší vek robí problémy

V tomto smere nám dajú určite za pravdu muži v pokročilejšom veku. Dnešná veková hranica sa posúva čím ďalej tým viac smerom nadol a často sa môžeme stretnúť už aj s mužmi po päťdesiatke, ktorým pravidelne nefunguje jednak erekcia ako aj ejakulácia. Všetko im po sexuálnej stránke ide ťažšie a často zlyhávajú v tých najdôležitejších situáciách predovšetkým kvôli etape starnutia. Proces starnutia vo všeobecnosti znižuje citlivosť. Milí páni, ak sa týka tento problém aj vás, požiadajte svoju partnerku, aby bola zhovievavejšia a dopriala vám viac času a viac dráždenia. Toto je jediná cesta, aby ste si užili sex naplno so všetkým, čo ponúka a vo dvojici.

Oveľa horšie dôvody poruchy

Nič však v tomto smere nepodceňujte. Pokiaľ vám ejakulácia vypovedáva službu pomerne často, môžu to mať za následok oveľa horšie príčiny ako iba to, čo sme uviedli v predchádzajúcej časti nášho článku. Začnite riešiť tento problém a to aj s odborníkom, ktorý vám pomôže nájsť hlavnú príčinu tohto problému. Ňou býva pomerne často hormonálna nerovnováha. Pozor dávajte aj na ten fakt, že ejakulácia môže byť spomaľovaná i kvôli vedľajším účinkom niektorých liekov nielen na erekciu, ak ich užívate pričasto.

Podpora vašej partnerky

A na záver ešte jedna skutočnosť, skôr rada vám milí páni, aby ste sa cítili lepšie. Naznačte svojej partnerke, aby bola zhovievavá v tomto smere. Nech vás čo najskôr pochopí s cieľom zlepšenia svojej psychiky. Rozprávajte sa o vašom probléme otvorene, nehanbite sa. Povedzte jej, že ona by sa tiež necítila dobre, keby má rovnaký problém ako vy teraz a vy ju začnete odsudzovať. Navrhnite jej spoločné cvičenia s vami, napríklad na stimuláciu vášho penisu, či cviky na dýchanie, či na masírovanie vašich intímnych, či ostatných partií na tele. Jednoducho sa naučte podporovať jeden druhého a tak jednoduchšie prekonáte všetky problémy vo vašom vzťahu, týkajúce sa pravdaže aj vášho intímneho života.

V každom prípade, nech vás trápi čokoľvek, vždy sa snažte byť trpezliví a odhodlaní ísť pevne za svojím cieľom. Iba takto docielite lepšie výsledky aj v prípade predčasnej, respektíve oneskorenej, či zlyhávajúcej ejakulácie.



erekcia ejakulácia predčasná ejakulácia spomalená ejakulácia
Magazín arrow
Magazín arrow