Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Kegelove cvičenia – čo o nich musíte vedieť

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.04.2014 00:00

Poznáte ich? Tieto cvičenia sú na svete už približne 70 rokov a za ten čas si ich množstvo ľudí obľúbilo najmä vďaka ich úspešnosti, čo sa týka dosahovania výsledkov na Vašom tele. Vymyslel ich ženský doktor Arnold Kegel a zahŕňajú v sebe často nezmyselné špeciálne cvičenia, ktoré svojou kombináciou dokonale pôsobia na tzv. PC sval. To sa v konečnom dôsledku prejavuje nielen v spálni.

Pre mužov aj pre ženy sú tieto cvičenia veľmi prínosné. U oboch pohlaví majú azda rovnaký efekt, pričom spoločne ho možno vidieť práve v posteli pri milovaní. Ženy sa pri tomto cviku zameriavajú predovšetkým na panvovú oblasť, ktorú posilňujú a to sa prejavuje v posteli dynamickejším sexom, plným vášne a vzrušenia. Muži naopak môžu vyriešiť svoj problém s predčasnou ejakuláciou či nedostatočnou erekciou. Pre všetkých, ktorých sme teraz motivovali k tomu, aby začali s kegelovými cvičeniami, však v tejto chvíli možno mierne sklameme. Ich efekt sa totiž nedostaví ihneď. Ak teda plánujete zažiť oveľa krajšiu noc s Vašou partnerkou či partnerom, ako doteraz, potom treba pravidelne a dlhodobo cvičiť. Nestačí, ak si zacvičíte deň predtým či zopár hodín pred milovaním. Buďte však trpezliví. Všeobecne sa vraví, že výsledok sa na každom môže prejaviť už o niekoľko týždňov.

Čo je to ten PC sval?

PC sval je skratka pre pubococcygeálny sval, ktorý sa nachádza v panvovom dne. Muži určite už zažili situáciu, keď potrebujete veľmi rýchlo zadržať prúd moču, pretože sa súrne musíte zapnúť a niekam ísť. Alebo iná situácia, keď chcete vytlačiť aj tú poslednú kvapku. Sú to chvíle, ktoré pozná azda každý.

Sval, vďaka ktorému môžete ovplyvniť podobné situácie je práve spomínaný PC sval. Ak by ste PC sval napínali, čo pravidelne robíte, aj keď si to neuvedomujete, stimulujete ním mužskú prostatu a celkovo ovládate penis a jeho činnosť. Je to teda veľmi dôležitý článok v pomyselnej skladačke na to, aby ste boli sexuálne aktívny a nemali akýkoľvek problém so svojimi pohlavnými orgánmi.

Ako na tom ste?

Určite Vás v tejto chvíli zaujíma zistenie, či je Vás PC sval v optimálnej „forme“ alebo mu treba vylepšiť kondíciu. Samozrejme, všetko záleží od početnosti sexu za posledné obdobie a od Vašej celkovej fyzickej aktivity. Ak ste doteraz Kegelove cviky neprecvičovali a sex ste mali naposledy už skutočne veľmi dávno, potom to zrejme nebude „ono“. Muži to majú veľmi jednoduché. Stačí, aby skúsili pri spomínanom močení prúd vedome prerušiť. Možno sa Vám to zdá ako jednoduchá záležitosť, ktorú zvládnete každý raz, avšak nie je to také jednoduché – pre niektorých.

V ďalších článkoch sa budeme venovať konkrétnym Kegelovým cvikom. Veríme, že sme Vás predchádzajúcimi riadkami namotivovali k tomu, aby ste si o Kegelových cvičeniach prečítali aj niečo viac a rozhodli sa ich aj cvičiť. Nezabúdajte na to, že Vám vždy dokážu pomôcť a je len dobre, ak ich budete pravidelne cvičiť. Prejaví sa to predovšetkým v posteli, avšak aj prísunom endorfínov, ktoré zabezpečia dobrú náladu.



kegelove cvičenia
Magazín arrow
Magazín arrow