Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Každá cigareta zabíja vašu erekciu. Skončite s tým!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 13.03.2017 00:00 fajčenie, nikotín

Fajčenie a nikotín patrí medzi top príčiny mužskej neplodnosti. Trpí tým vaša erekcia aj vaša sexuálna výkonnosť. Ak holdujete nikotínu, škodíte tým nielen svojim pľúcam ale aj svojej erekcii. Fajčenie sa totiž negatívne odrazí aj na prekrvení vášho penisu – podľa vedeckých výskumov sú až štyri pätiny mužov, ktorí majú problémy s erekciou, fajčiari. Tento zlozvyk naviac zhoršuje kvalitu spermií a spomaľuje ich pohyb. Ak je nikotín vaša každodenná realita, neplodnosť je pre vás reálnou hrozbou.

Zhoršená erekcia a neplodnosť – čo ich spôsobuje?

Mužská erekcia a potencia do veľkej miery závisia od celkového fyzického a duševného zdravia. Ak vám slúži zdravie, dokážete čeliť svojim problémom a netrápite sa v partnerskom vzťahu, váš sexuálny život bude pravdepodobne v poriadku. Sexuálne zdravie a potenciu dokážu narušiť nasledovné faktory.

Zdravotné problémy

Patria sem predovšetkým kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka, nadváha, nervové, urologické a pohlavné choroby. Erekciu dokáže výrazne ovplyvniť aj najzáludnejšia civilizačná choroba, ktorou je rakovina (predovšetkým rakovina prostaty a konečníka).

Nespokojná psychika

Okrem klasických prechodných javov, medzi ktoré patrí akútny stres (z práce, z osobného života), ovplyvňujú sexuálnu aktivitu muža aj úzkostné poruchy, depresie a poruchy spánku. Chronická únava a nervozita sú častou príčinou erektilnej dysfunkcie.

Sedavý spôsob života

Presedíte celé dni pred počítačom? Vášmu libidu to neprospieva – fyzická nečinnosť zhoršuje stav vášho srdcovo-cievneho systému a tým aj vašu erekciu. Opačný extrémom je príliš veľa športu (rizikové je predovšetkým bicyklovanie) a užívanie anabolických steroidov, obľúbených u profesionálnych športovcov. Zneužívanie týchto látok zhoršuje mužskú potenciu a môže byť príčinou neplodnosti.

Priveľa estrogénu

Ak máte problémy s libidom a potenciou, možno máte v strave priveľa ženského pohlavného hormónu estrogénu. Znížte konzumáciu mliečnych a sójových výrobkov, fazule a piva.

Čo robiť pri podozrení na neplodnosť?

Ak sa vám a vašej partnerke nedarí splodiť dieťa už viac ako 6 mesiacov, vyhľadajte odborného lekára (urológa), ktorý vám urobí neinvazívny test. Na základe spermiogramu rozhodne o ďalšej liečbe, ktorou môže byť napríklad užívanie hormonálnych liekov.

Ako sa liečia poruchy erekcie?

V prvom rade vylúčte psychické príčiny – je vo vašom vzťahu všetko v poriadku alebo máte nezhody s partnerkou? Je váš život príliš stresujúci? Trápi vás nadmerná únava? Venujete dosť času relaxu a svojim koníčkom? Následne môžete vyskúšať afrodiziaká pre mužov – napríklad 100% prírodné tabletky na erekciu Zerex, ktoré obsahujú bylinné výťažky a aminokyseliny na podporu mužského zdravia. Najvýznamnejšou zložkou výživového doplnku Zerex je extrakt z rastliny menom Kotvičník zemný, ktorá prirodzeným spôsobom zvyšuje tvorbu mužského pohlavného hormónu, sexuálnu výkonnosť a potenciu.



slabá erekcia podpora erekcie erekcia zdravie
Magazín arrow
Magazín arrow