Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Tri typy erekcie a čo ste o nej ešte nevedeli?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 17.03.2017 00:00 typy erekcie

S erekciou sa určite stretávate každý deň. Ak už nie so svojou, tak sa o nej všade hovorí. Nemusíme vám preto vysvetľovať, čo erekcia vlastne je. No aj napriek vašim vedomostiam sme si istí, že o erekcii neviete všetko. Tu je pár zaujímavých faktov.

Vedeli ste, že sú až tri typy erekcie?

A to reflexná, psychogenická a nočná erekcia. Reflexná erekcia, pochopiteľne, vzniká pri skutočnom kontakte. Psychogenická vzniká z predstáv či fantázie a nočná erekcia prebieha, samozrejme, v noci. Zámernou erekciou je v tomto prípade len reflexná. Ostatné dva druhy erekcie nie sú vždy zámerné a často sa stáva, že nastanú i v nevhodnej dobe.

Hor sa na orálny sex

Existuje vedecká štúdia, ktorá zistila, že muži, ktorí mali pred meraním erekcie orálny sex, ju mali väčšiu, resp. intenzívnejšiu. Protikladom boli muži, ktorým erekciu merali pri predstave sexu alebo masturbácii.

Čím lepší spánok, tým lepšia erekcia

Spánok neovplyvňuje len vašu chuť na sex, ale taktiež preruší cyklus erekcie, ktorá nastáva v noci. Dobrý spánok môže ovplyvňovať napríklad aj chrápanie. Ak chrápete vy alebo váš partner, môže to negatívnym spôsobom ovplyvniť vašu erekciu.

Mám krivý penis

Nepodľahnite hneď panike, ak sa váš penis mierne zakriví pri vzrušení. Malé zakrivenie je v poriadku. Riešiť by ste to mali v prípade, ak je to zakrivenie extrémne a nepohodlné, pretože môže ísť o príznak takzvaného Peryoniho ochorenia, ktoré zjazvuje tkanivo vo vnútri penisu.

Nepreháňajte to s masturbáciou

Je logické, že ak sa svojmu penisu nebudete pár dní venovať, budete mať väčší prietok krvi a keď príde čas na sex, dosiahnete väčšiu erekciu. Ak chcete nad nejakou dámou zapôsobiť, dajte tomu čas.

Výživové doplnky na erekciu zaberajú

Po svete behá veľa odporcov výživových doplnkov, ktoré sľubujú väčšiu a silnejšiu erekciu. Samozrejme, na trhu nájdete aj množstvo liekov s placebo efektom, no ak viete, na ktorú stranu máte pri výbere výživových doplnkov siahnuť, máte vyhraté. Dôležité je zloženie a certifikáty kvality. Jedným z najkvalitnejších doplnkov na podporu erekcie je i Zerex, ktorý obsahuje množstvo prírodných ingrediencií.  



orálny sex erekcia
Magazín arrow
Magazín arrow