Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Recept ako zvýšiť charizmu

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.02.2014 00:00 Recept ako zvýšiť charizmu

Charizma. Vlastnosť, ktorú chce mať každý, ale len málokto ju skutočne má. Musíte sa s ňou narodiť alebo sa naučiť spôsob, ako si ju vybudovať. V nasledujúcich bodoch si povieme, ako by ste mohli byť aj Vy označený za veľmi charizmatického človeka, ktorému nie sú žiadne dvere zatvorené a je veľmi obľúbený.  Ako zvýšiť charizmu?

Sebaistota

Je veľmi dôležitý prvok pri charizme. Utrápený, sklamaný a nevýrazný človek rozhodne nebude pôsobiť charizmaticky. Dôverujte si v to, čo robíte, ale aj hovoríte. Majte istotu, že patríte do spoločnosti, v ktorej ste alebo že sa môžete o všetko, čo ste povedali alebo vykonali oprieť. Dôležitý je však aj výzor. Nebuďte zhrbený, dajte si záležať na svojej postave. Kúpte si lepšie oblečenie. Prvý dojem je nenapraviteľný a preto sa snažte pôsobiť skutočne veľmi dobre.

Cvičte svoju pamäť – najmä na mená

Ako sa cítite Vy, ak Vás niekto pre Vás pomerne neznámy osloví Vašim menom či priezviskom? Určite lepšie, ako keby sa Vás pýta naň. Pripadáte si dôležitejší či podstatnejší, keď Vás takto oslovil? To je cieľom zapamätania si mien. Oslovujte aj Vy ostatných v spoločnosti menami, i keď nie ste „starí známi“.

Naučte sa počúvať, ale aj pýtať

Nemusí Vás téma príliš zaujímať na to, aby ste sa nemohli spýtať na nejaké podrobnosti. Ak sa pýtate znamená to, že máte záujem. Ak máte záujem o viacero či o všetky témy, potom sa s Vami môže ktokoľvek rozprávať. Počúvajte ostatných, pritakajte im, ale sa aj spýtajte. Rozhovor je spôsob, ktorým si dokážete vybudovať lepšiu charizmu, nemôžete však odpovedať jednoslovne či pri stole mlčať.

Očný kontakt

Pri rozhovore sa hovorí, že kto dáva oči smerom dolu, klame. Minimálne to však nepôsobí dôverne a pravdivo, ak sa s niekým takto zhovárate. Udržujte očný kontakt a snažte sa vyzerať presvedčivo. Ani Vám sa možno nepáči, ak niekto pri rozhovore s Vami pozerá všade naokolo, len nie na Vás. Nerobte to aj Vy.

Hlas – upúta alebo nepresvedčí

Samotný hlas príliš neovplyvníte, niečo ste zdedili, niečo ste sa naučili. Je však dôležité, aby ste svojim hlasom upútali ostatných. Nikdy by sa nemalo stať, že Vám ostatní nerozumejú alebo sa pýtajú, čo ste povedali. Mal by byť dostatočne silný, avšak nemali byť ste kričať. Taktiež je dôležitá artikulácia, tón a samotná intenzita. Nemali by ste hovoriť ani príliš rýchlo ani pomaly, ostatní by nikdy nemali zaspávať pri Vašom prejave

Buďte pripravený – na čokoľvek

V spoločnosti sa naskytne mnoho situácií, ktoré si so sebou prinesú aj zmenu správania. Musíte počítať s ktoroukoľvek z nich a vždy sa zachovať profesionálne. Netreba nikdy panikáriť a treba vedieť, čo spraviť. Ak ste na nejakom zábavnom stretnutí a pozornosť je obrátená na jedného člena, netreba si ju brať pre seba. Ak ste však na veľmi nudnom podujatí a žiadalo by sa zasmiať, skúste povedať veselú príhodu či inak zlepšiť atmosféru.



o ženách o mužoch flirtovanie zvádzanie
Magazín arrow
Magazín arrow